Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1 Mayıs’ta yürümeye çağırdılar
25 Nisan 2019 Perşembe 13:25

1 Mayıs’ta yürümeye çağırdılar

DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, BİRLEŞİK KAMU-İŞ, TMMOB ve TTB Kalekapısı Attalos Heykeli önünde basın açıklaması düzenleyerek vatandaşları 1 Mayıs’ta Aydın Kanza Parkında toplanmaya ve arkasından Cumhuriyet Meydanı’na yürümeye çağırdı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU- İŞ), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından düzenlenecek 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingine vatandaşları çağırmak için Kalekapısı Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaparak halka bildiri dağıtıldı.

“KRİZİN FATURASINI, SORUMLULAR ÖDESİN DİYE HAYKIRACAĞIZ”

Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup adına basın açıklamasını yapan DİSK Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, konuşma sırasında rahatsızlandığı için açıklamaya Türk-İş Bölge Temsilcisi Cemil Ünal devam etti. İşçiyi, emekçiyi, çiftçiyi, emekliyi, esnafı ve tüm Antalya halkını 1 Mayıs meydanlarına davet eden DİSK Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar; “Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın, emekçi çoğunluğun insanca yaşayacağı bir memleket özlemiyle 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar, halk değil; krizin sorumluları ödesin diye haykırmak için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz” dedi.  

100_2428.jpg

“HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BULUŞACAĞIZ”

Türk-İş Bölge Temsilcisi Cemil Ünal; “Bizi; işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe ve düşmanlığa mahküm etmek isteyen düzene karşı, insanca, özgürce, kardeşçe yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatımıza göz konulmasına, emeklilik hakkımızın gasp edilmesine karşı, zorunlu kesinti ile BES'Iememek, haklarımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz” diyerek sokaklarda, meydanlarda, grevlerde ve seçim sandıklarında haklarının savunmanın suç olarak ilan edildiğini bu nedenle 1 Mayıs meydanlarında buluşacaklarını söyledi.  

img_20190424_180238.jpg

“1 MAYIS’TA AYDIN KANZA PARKI’NDA”

Cemil Ünal; “Barış derken, 10 Ekim katliamlarını yaşamamak, çalışırken ölmemek, yeni SOMA'Iar yaşamamak, açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere, taşeron köleliğine, güvencesizliğe mahküm olmamak için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Cinsiyeti, kimliği, inancı sebebiyle insanların ikinci sınıf yurttaş edilmesine karşı, barış, kardeşlik içinde yaşayacağımız bir ülke ve dünya kurmak, eşit yurttaşlık hakkımız için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs'a” diyerek vatandaşları 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00’te Aydın Kanza Parkında toplanmaya ve ardından Cumhuriyet Meydanına yürümeye davet etti.

“YAŞANANLAR KADER VEYA MÜNFERİT OLAY DEĞİLDİR”

Basın açıklamasının ardından önceki gün İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşında ki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalması ile ilgili Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube Başkanı Devrim Mol basın açıklaması yaptı. Mol; “Çocuklarımızın yaşamları için hep birlikte ses verelim. Halk dünden beri Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuğun istismar edilmesine karşı ayakta. Ne yazık ki çocuklarımızın hayatları çalınıyor. Yaşananlar kader veya münferit olay değildir. Çocuğa yapılan cinsel istismarın hiçbir gerekçe ile cezasız kalmaması sağlanmalı, etkili yargılama yapılmalıdır" diyerek çocukların gelecekleri ve hayatları için mücadele edeceklerini söyledi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim