Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.132
    %0.48
  • Dolar
    32.475
    %-0.17
  • Euro
    34.6284
    %0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 kez bakıcı değiştirdi, kendi şirketini kurdu!
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:54

12 kez bakıcı değiştirdi, kendi şirketini kurdu!

Antalya’da yabancı bakıcı ve yardımcı arayanlara danışmanlık hizmeti sunan Mary Poppins’in kurucusu Emek Eker, Akra Barut Hotel’de DRN Ajans tarafından düzenlenen Cumartesi Kahvaltıları’nın konuğu oldu.

 Mary Poppins’in kuruluş hikayesi ve verdiği hizmetler üzerine bir sunum gerçekleştiren Eker, yabancı bakıcı ve yardımcı noktasında yaşanan sıkıntılara Mary Poppins ile sundukları kurumsal çözümleri anlattı.

12 KEZ BAKICI DEĞİŞTİRDİ

Mary Poppins’in kurucusu Emek Eker, şirketini kurmadan önce 12 kez bakıcısını değiştirdiğini dile getirerek başladığı konuşmasında, sektörde var olan düzensiz ve kontrolsüz sistemi değiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Şirket bünyesinde kurdukları “Mary Poppins Akademi” ile yabancı uyruklu bakıcı ve yardımcıları 1 haftalık bir eğitim programına tabi tuttuktan sonra, ihtiyaç sahipleri ile buluşturduklarını belirten Eker; “Bu program kapsamında personellerine; Türk standartlarında hijyen ve temizlik, başlangıç seviyesinde Türk yemekleri yapımı ile ilk yardım eğitimi veriyoruz. Akademide verilen eğitim, personelin adaptasyon sürecinin kısalmasında oldukça verimli sonuçlar veriyor” dedi. Ağırlıklı olarak Gana, Uganda, Kenya ve Fas ülkelerindeki güvenilir acentalarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Eker, “Kişileri bakıcı veya yardımcı ile buluşturmadan önce, görüntülü mülakat yapmalarına olanak tanıyoruz. Böylelikle ilk izlenim sağlanmış oluyor ve kişiler evine alacakları kişiyi daha yakından tanıdıktan sonra seçebiliyor” şeklinde konuştu.

İNTERNET SİTESİNDE BİREBİR İLETİŞİM

Mary Poppins’in sunduğu teknolojik sistemlerden de bahseden Emek Eker; “ Web sitemizde tüm  personelimizi görüntüleyebildiğiniz bir platform var. Orada isterseniz belirli bir sayıdaki personelle, şirketle muhatap olmadan, iletişime geçebiliyorsunuz. Ancak referans ve eğitimleri konusunda danışmanlık almak isterseniz, bizimle iletişime geçmeniz gerekiyor. Bu site aynı zamanda tüm dünyadan bakıcı ve yardımcıların girerek formlarını yükleyebilecekleri bir platform. Hızla artan formlara bakacak olursak, 1 yıl sonra sitemizde binlerce bakıcı ve yardımcı ile buluşabileceksiniz” dedi.

İNGİLİZCE BİLEN BAKICIDA AKSANA DİKKAT EDİN!

Çocukların yabancı dil öğrenmesi için ebeveynlerin, İngilizce konuşan bakıcı tercih ettiklerini ancak aksana dikkat etmediklerinin altını çizen Eker; “Aileler tercih yaparken özellikle bakıcıların İngilizce konuşuyor olmasına önem gösteriyor. Bizim tüm bakıcılarımız İngilizce konuşuyor ve biz özellikle aksanlarına dikkat ediyoruz. Bunun yanında ikinci dil tercih edildiğinde de temin edebiliyoruz. Danışanlarımızın ve personelimizin mutluluğu esas amacımız. Bizim personelimize anlaşmamızda her zaman söylediğimiz “ Siz evdeki ablalarınızın yükünü hafifletmekle yükümlüsünüz. Ne kadar özverili davranırsanız, karşı taraftan da aynı oranda hoşgörü kazanırsınız” şeklinde. Kendi evlerinde çalıştırmayacakları hiçbir personeli, ailelere yönlendirmediklerini belirten Eker, Ailede minimum değişim için çabaladıklarını ve referansını paylaşmayan hiçbir personel ile çalışmadıklarını da sözlerine ekledi.

(Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim