Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuz dolu dolu anılıyor
12 Temmuz 2019 Cuma 16:19

15 Temmuz dolu dolu anılıyor

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminden sonra ilan edilen ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri Antalya’da başladı. 8 Temmuz’da başlayan etkinlikler 21 Temmuz’a kadar devam edecek.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminden sonra ilan edilen ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri Antalya’da başladı. 8 Temmuz’da başlayan etkinlikler 21 Temmuz’a kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlenecek.

 

Türk demokrasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 15 Temmuz, Antalya’da çeşitli etkinliklerle anılıyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3’ncü yıldönümü nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bir dizi anma etkinliği gerçekleştiriliyor. 8 Temmuz’da başlayan etkinlikler 21 Temmuz’da sona erecek. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma programında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimleri yapılacak. Saat 00.13’de bütün camilerde sala okunacak ve saat 01.30’da Yivli Minare Camii’nde Teheccüd Namazı kılınacak.

 

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK, VİDEO OLUŞTURULACAK

Antalya’daki ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ çerçevesinde 8-12 Temmuz tarihleri arasında, Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezinde resim yarışması düzenleniyor. Yine aynı tarihler arasında Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde ‘30 Kuş’ şiirinin her mısrası bir gönüllü genç tarafından okunarak video oluşturulacak ve oluşturulan video 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma programında gösterilecek. 8 - 16 Temmuz tarihleri arasında ise Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde şehitler için hatim indirilecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münazara yarışması ve gençler arası spor yarışmaları düzenlenecek. 8 - 24 Temmuz tarihleri arasında ise İl Müftülüğü tarafından Antalya genelinde ‘Şehitlik, Milli İrade ve Milli Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi’ konuları üzerinde cami ve Kur’an kurslarında vaazlar verilecek. Ayrıca, 10 - 15 Temmuz tarihleri arasında İl Müftülüğü tarafından E ve L Tipi Ceza İnfaz Kurumlarında cezaevi vaizleri aracılığıyla çeşitli programlar yapılacak.

 

ŞEHİTLİKLER VE ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

Etkinlikler kapsamında dün, Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi Konferans Salonunda 15 Temmuz konulu şiir dinletisi düzenlendi. Özgecan Aslan Gençlik Merkezi tarafından Korkuteli ve Antalya merkezinde gönüllü gençlerle şehitlikler ve şehit aileleri ziyaret edildi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği tarafından Mevlevihane Müzesinde ‘Vatan Sevgisi ve Şehitlik’ konulu seminer düzenlendi. İl Müftülüğü koordinasyonunda radyo ve televizyonlarda ‘15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz’ konuları işlendi.

 

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE VİDEO GÖSTERİMİ

Bugün ise, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu sergi ve anma programı düzenlenecek. Saat 15.30’da Antalya Şehitlerine Gönüllü Gençlerden Mektup Yazma Yarışması’nın birincisi şehit ailesiyle buluşacak. Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi tarafından 15 Temmuz Şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın ailesi ziyaret edilecek. Saat 16.00’da Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ulusal Davetli Karma Sergi’ düzenlenecek. Cuma Namazı’nda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan hutbe tüm camilerde okutulacak. Cuma namazından önce merkezi sistemden ‘Kuran Ziyafeti Programı’ icra edilecek. Yaz Kur’an kurslarında vatan, millet, bayrak sevgisi ile şehitlik ve gazilik temalı programlar gerçekleştirilecek. ‘Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz’ kampanyası çerçevesinde hatimler okutulacak. Kepez Belediyesi tarafından Çelebi Sultan Mehmed Camii’nde tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okutulacak. 12 - 15 Temmuz tarihleri arasında KADEM Antalya Temsilciliği tarafından Markantalya Alışveriş Merkezinde ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ düzenlenecek. Ayrıca Markantalya, Özdilek ve Erasta Alışveriş Merkezlerinde ‘Tanklardan Güçlü Kadınlar’ konulu video gösterimi yapılacak. Antalya Bilim Üniversitesi Konferans Salonunda konuşmacı Prof. Dr. İsmet Emre’nin katılımıyla ‘Geçmişten Günümüze Darbeler, 15 Temmuz Kalkışmasının Arka Planı’ konulu seminer düzenlenecek. Antalya Bilim Üniversitesi Hacı Abdullah Özel Camii’nde şehitler için Kur’an okunacak.

 

LİKYA YOLU’NDA YÜRÜYÜŞ, MASA TENİSİ VE TAEKWONDO TURNUVASI

Yarın ise, Likya Yolunun Kumluca’da bulunan Gelidonya Feneri güzergahında Özgecan Aslan Gençlik Merkezi tarafından doğa yürüyüşü gerçekleşecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Antalya Spor Salonunda masa tenisi turnuvası düzenlenecek. Döşemealtı Spor Salonunda ise taekwondo turnuvası gerçekleştirilecek. Pazar günü ise, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Döşemealtı Spor Salonunda kick boks turnuvası  düzenlenecek. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ve tüm şehitler için Uncalı Hasan Kartal Camii’nde mevlüt okutulacak ve 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazilerin aileleri ziyaret edilecek.

 

KALPLER CUMHURİYET MEYDANI’NDA ATACAK

15 Temmuz Pazartesi günü ise, Cumhuriyet Meydanı’nda bir program düzenlenecek. 15 Temmuz Anı Defteri’nin imzalanmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua ve konuşmalar gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimlerinin ardından 15 Temmuz gecesini anlatan kamu spotları yayınlanacak. Mehter Takımı gösterisi, ilahi dinletileri, tasavvuf müziği, söyleşiler yapılacak. Saat 00.13’de ise tüm camilerden sala okunacak ve saat 01.30’da Yivli Minare Camii’nde Teheccüd Namazı kılınacak.

 

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

15 Temmuz’daki etkinlikler sadece Cumhuriyet Meydanı ile sınırlı kalmayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda saat 19.30’da Antalya Müzesi önünden başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz temalı bilgilendirici broşürler dağıtılacak. İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın kabri ziyaret edilecek. İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okunacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kepez Semt Spor Sahasında bocce turnuvası düzenlenecek. Zeytinköy Atletizm Sahasında atletizm yarışması yapılacak. Antalya Spor Salonunda atıcılık yarışları eskrim turnuvası gerçekleştirilecek. Örnek Köy Plajında yelken turnuvası düzenlenecek. Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Park Modern Sanat Galerisinde 15 Temmuz Ruhu Resim – Heykel Yarışması Sergisi açılışı ve ödül töreni yapılacak. Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde fotoğraf yarışması düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Muratpaşa Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde fotoğraf sergisi düzenlenecek. İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Antalya Şubesi işbirliğinde Markantalya AVM önünde Kızılay aracında kan bağışı kampanyası yapılacak. KADEM Antalya Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda stant açılarak helva ve meşrubat ikramı yapılacak ve kına dağıtılacak. İl Müftülüğü tarafından tüm camilerin minareleri ışıklandırılacak. Ayrıca 11-15 Temmuz tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okul ve kurum müdürlüklerindeki 15 Temmuz köşeleri yenilenecek.

 

16 TEMMUZ’DA ETKİNLİKLERE DEVAM

Etkinlikler 16 Temmuz Salı günü de devam edecek. Salı günü saat 20.30’da Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Park Yeşilçam Sokağı’nda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun katılımıyla ‘Ecdada Vefa Şühedaya Dua, Bu Vatana Can Verenler’ konferansı düzenlenecek ve ardından 15 Temmuz Belgeseli gösterimi yapılacak. Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi tarafından Uncalı Şehitliği ziyaret edilecek. Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz konulu filmin gösterimi yapılacak. KADEM Antalya Temsilciliğinde ise ‘5 Temmuz’un Sosyolojik ve Toplumsal Etkileri’ konulu seminer düzenlenecek.

 

ETKİNLİKLER SATRANÇ TURNUVASIYLA SONA ERECEK

17 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Antalya Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü’nde resim sergisi düzenlenecek. Saat 16.00’da Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi tarafından Likya Yolu’nun Kumluca İlçesinde bulunan Çıralı mevkiinde doğa yürüyüşü yapılacak. 18 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’da ise Cavide Faruk Kadam Gençlik Merkezi’nde bir seminer düzenlenecek. 15 Temmuz etkinlikleri 20 - 21 Temmuz tarihlerinde saat 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Antalya Şubesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde Antalya Spor Salonu Satranç Merkezinde düzenlenecek olan ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Satranç Turnuvası’ ile sona erecek. YUSUF KATRAĞ’IN HABERİ

Bu haber toplam 6198 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim