Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2301.089
    %1.11
  • Dolar
    32.3484
    %0.30
  • Euro
    35.109
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuz eserleri ödüllendirildi
17 Temmuz 2018 Salı 13:53

15 Temmuz eserleri ödüllendirildi

KEPEZ Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen "15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması'nda dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

KEPEZ Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen "15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması'nda dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.

Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen "15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması'nın ödül töreni, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma destekçisi ve jüri üyesi TÜGVA Antalya İl Başkanı Levent Ortak, gençlerin manevi dünyalarının gelişmeleri için çeşitli etkinlikler yaptıklarını, yarışmanın Antalya'ya çok ciddi değer katacağını söyledi.

Hain darbe girişimine karşı vatandaşların göğsünü siper ettiğini belirten Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak da 15 Temmuz'un unutulmaması için düzenlenen yarışmaya destek verdiklerini belirtti.

'15 TEMMUZ EN BÜYÜK İHANETTİR'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise 15 Temmuz 2016'da 2 bin yıllık Türk tarihin en büyük ihanetinin yaşandığını kaydetti. Asker üniformalı teröristlerin, birçok savaşta düşmanın yapmadığını ve TBMM binasını bombaladığını belirten Başkan Tütüncü, "Bu girişim neticeye ulaşsaydı, belki ülkemizde farklı bayraklar göndere çekilecekti. Ülkemiz birkaç bölgeye bölünecekti. Güzelim şehirlerimiz bombalanacaktı. 15 Temmuz kalkışması, milletimizin gördüğü en büyük ihanettir" diye konuştu.

YARIŞMA KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Türkiye'nin dört bir yanındaki insanların 15 Temmuz'u düşünmeleri için geçen yıl yaptıkları yarışmaya 600 eser katıldığını belirten Tütüncü, bu yıl grafik, gravür, heykel, resim ve fotoğraf alanlarına yayarak çok daha başarılı bir yarışma dönemi gerçekleştiğini söyledi.

SANATIN ÜSTÜN GÜCÜ

Yarışmaya katılan çalışmaların Modern Sanatlar Galerisi'nde sergilenmesiyle kalıcı olmalarını istediklerini belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her tarafından binlerce kimseyi 15 Temmuz üzerine düşündürebilmek ve bu düşünceleri sanat eseri olarak neticelendirebilmek büyük başarı. Bu eserleri de kalıcı bir sergi olarak sunmak, güzel bir envanter oldu. Edirneli, Hakkarili, Trabzonlu kardeşimiz 15 Temmuz'u nasıl algılamış, bu mozaiği görüyoruz. Sanatın gücüyle bu ihanetin bir vesikasını tutabilmek, hafızasını oluşturabilmek istedik. Bu yıl toplam ödül 70 bin liraydı. Gelecek yıl ödül miktarını artırarak, daha nitelikli eserler sunulmasını ve katılımcının artmasını bekliyoruz."

MODERN SANATLAR GALERİSİNDE SERGİLENİYOR

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından jüri üyelerine anı plaketi ve dereceye giren yarışmacılara da ödüllerini verdi. 15 Temmuz Ruhu Görsel Sanatlar Yarışması'nın eserleri DokumaPark'taki Modern Sanatlar Galerisi'nde sergileniyor.

FOTOĞRAFLI

15 Temmuz eserleri ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim