Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuz etkinlikleri başladı
10 Temmuz 2017 Pazartesi 17:41

15 Temmuz etkinlikleri başladı

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinin yıldönümü nedeniyle Antalya’da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bugün sabah başlayan etkinlik dizisi 16 Temmuz sabahına kadar sürecek.

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'un, 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kabul edilmesi nedeniyle birinci yıl dönümü kapsamında tüm ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve İl Müftüsü Orman Artan’nın katılımıyla bugün sabah valilik binasında bir basın toplantısı düzenleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 5 gün boyunca Antalya’da gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

“TOPLUMUN TAMAMINI KUCAKLAYACAK ETKİNLİKLER OLACAK”

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Yasa’da Ekim ayında yapılan değişiklikle 15 Temmuz tarihinin 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, toplumun tamamını kucaklayacak şekilde etkinliklerin yapılması yönünde karar alındığını kaydetti.

“UNUTTURMAYACAĞIZ”

Etkinliklere milletinin tamamının katılımını önemsediklerini belirten Vali Karaloğlu, “15 Temmuz gecesi bu millet siyasi görüş farkı gözetmeksizin milli iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıktı. Etkinliklerde de milletimizin tamamının katılımını önemsiyoruz. Bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarımız bu etkinliklerin içerisinde yer alsınlar. İnsanlar demokrasisine sahip çıktıklarını, unutturmayacaklarını göstersinler arzusundayız. Yapacağımız etkinliklerle 15 Temmuz’u unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, o gece kahramanlık gösteren şehitlerimize asla minnet duygularımızı azaltmayacağımızı, gazilerimizi her zaman minnet ve şükranla yad edeceğimizi ifade edeceğiz. Bunları genç nesillere aktaracağız” diye konuştu.

ETKİNLİKLER FOTOĞRAF SERGİSİYLE BAŞLADI

Basın toplantısı öncesinde İhlas Haber Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda açılan 15 Temmuz Destanı sergisinin Antalya’daki etkinliklerin ilki olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, etkinliklerin 16 Temmuz sabahına kadar devam edeceğini bildirdi. Ülke genelindeki etkinlikler kapsamında 15 Temmuz’da şehit olan 250 kişinin kabirlerinin ziyaret edileceğini belirten Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutulacağını, Tekeli Paşa Camii’nde kılınan sabah namazının ardından yapılan ikramlarla etkinliklerin tamamlanacağını kaydetti.

ŞEHİT KABİRLERİ VE GAZİLER ZİYARET EDİLECEK

Antalya’da 2 tane 15 Temmuz şehidi, 2 tane de 15 Temmuz gazisi bulunduğunu hatırlatan Karaloğlu, 11 Temmuz (bugün) saat 11.00’da şehit Yasin Naci Ağıroğlu’nun Korkuteli’ndeki, şehit Muhammed Oğuz Kılınç’ın da Konyaaltı’ndaki kabirlerinin ziyaret edileceğini söyledi. Karaloğlu, aynı gün ve saatte Vali Yardımcılarının öncülüğündeki heyetlerin de gazi Erol Ay ve Kadir Buran’ı evlerinde ziyaret edeceğini bildirdi. Aynı gün şehitlerin ruhu için Korkuteli Çayırlı Camii’nde ve Muratpaşa Camii’nde öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutulacağını da belirten Karaloğlu, mevlidin ardından yemek ikramı yapılacağını da ifade etti.

ETKİNLİK PROGRAMI

Antalya Valiliği tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinliklerse şöyle:

SÖYLEŞİ, KONFERANS VE SERGİLER DÜZENLENECEK

11 Temmuz 2017 Salı günü saat 19.30’da KADEM tarafından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda ‘Tanklardan Güçlü Kadınlar’ söyleşisi yapılarak sergi açılışı gerçekleştirilecek. Saat 20.30’da 15 Temmuz Diriliş Platformu tarafından Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda ‘15 Temmuz Bir Diriliş Destanı’ konferansı yapılacak. Anma programları çerçevesinde AVM’ler ve çeşitli meydanlarda fotoğraf sergileri düzenlenecek.

MURATPAŞA CAMİİ’NDE DUA YAPILACAK

14 Temmuz 2017 Cuma günü ise Cuma namazına müteakip İl Müftülüğü tarafından okutulan 2 bin Hatm-i Şerif ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Liselerince okutulan 250 Hatm-i Şerif ile 250 bin Yasin-i Şerif duası Muratpaşa Camii’nde yapılacak. Ardından helva ikramı gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 18.00’da Batı Çevre Yolu Duraliler mevkiindeki ‘15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nın açılışı yapılacak. Saat 20.00’da ise Akra Barut Otel’de tüm şehit aileleri ve gaziler onuruna 500 kişilik yemek verilecek.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK, SELA OKUNACAK, DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULACAK

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü ise saat 19.00’da Kepez ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri ile Şehit Ömer Halisdemir caddelerinin açılışı gerçekleştirilecek. Saat 21.00’da Güllük Caddesi Atatürk Devlet Hastanesi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Burada 15 Temmuz Anı Defteri imzalandıktan sonra saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okunacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından konuşmalar gerçekleştirilecek. Mehter Takımı gösterisi, ilahi dinletileri ve söyleşilerin ardından saat 00.13’te Sela okunarak Demokrasi Nöbetine başlanılacak. Nöbet sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile meydanlara hitap edecek. Tekeli Paşa Camii’nde kılınan sabah namazının ardından yapılan ikramlarla 15 Temmuz etkinlikleri tamamlanmış olacak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim