Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuz’un yarası kalbimizde duruyor
11 Temmuz 2017 Salı 08:53

15 Temmuz’un yarası kalbimizde duruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaklaşan yıl dönümüyle ilgili konuşan Başkan Türel; “15 Temmuz’un yarası kalbimizde duruyor. Kendi silahlarımızla sırtımızdan aldığımız yara, 15 Temmuz'da kaybettiklerimizin yarası çok derindir” dedi.

TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlık  ettiği meclis toplantısında, toplam 68 gündem maddesi ele alındı. Toplantı, siyasi partilerin grup sözcülerinin gündem dışı konuşmasıyla devam etti. İlk sözü Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar aldı.  Şırnak ve İdil’e kardeş kent kapsamında yapılan ziyaretlerden bahseden Bayraktar; “Özellikle Şırnak ve İdil'de kardeş il kampanyasında yapılan çalışmalar, Antalya'nın seçkin temsilcileriyle oradaki hizmetlerin ne kadar yerinde ve mesaj dolu olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Menderes başkana çok teşekkür ediyoruz. Antalya'nın el atmasıyla o bölgedeki insanlar suya kavuşacak. Çekilen ızdırapları yerinde görmek adına güzel bir gezi oldu. Bu gezimiz,  terörün bitmesine yardımcı olur umarım.  Biz ülkemiz olarak mücadele yaptıkça 15 Temmuz' da Türkiye'yi dizayn etmek istediler. 15 Temmuz'da FETÖ ve uzantıları bu ülkeyi dizayn etmeye çalıştılar. 1915'de nasıl ki Çanakkale geçilemez dediyse bu millet, 15 Temmuz'da şer odaklarına millet tokatı vurmuştur. Türkiye güçlendikçe birileri rahatsız oluyor” diye konuştu.

TUNCER ŞIRNAK GEZİSİNİ SORDU

Bayraktar’dan sonra sözü CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve İstanbul’da sonlandırdığı adalet yürüyüşüne değinen Tuncer, 10 Temmuz dünya hukuk gününü kutladı. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den Şırnak’a yapılan ziyaretler hakkında da bilgi istedi. Antalya ile Şırnak’ın kardeş kent olması ile ilgili kararın, Büyükşehir meclisinde alındığını hatırlatan Tuncer; “Şırnak'a gezi düzenlendi. Şırnak ile kardeş kent olduktan sonra bir takım yatırımlar yapıldı.  Şırnak’a gitmek için 180 kişilik özel uçak kaldırıldı. Yapılan yatırımların miktarı nedir? Bizler de gelmek isterdik. Tüm kardeş şehirlerimize gitmek istiyoruz. Şırnaklı hemşehrilerimize yardım etmek çok önemli” diye konuştu.

SENİRLİ CHP’LİLERİ KIZDIRDI

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer’den sonra söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Sinirli, yaptığı konuşma İle CHP’lileri sinirlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan’dan başlattığı adalet yürüyüşünü hedef alan Senirli, CHP liderinin terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola yürüdüğünü öne sürdü.  “FETÖihanet şebekecilerinin siyasi uzantıları ortaya çıkarılmalı,, enişte kayırmasından vazgeçilmeli.  Bizde hak hukuk adalet olmasını istiyoruz, Fırat'ların, Kürşat’ların kanının yerde kalmamasın istiyoruz. PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerimizin kanları yerde kalmasın istiyoruz.  PKK’nın siyasi uzantılarıyla kol kola yürüyenler adalet arıyor” diyen Senirli’ye CHP grubundan tepki yükseldi. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer, Senirli’nin ifadelerini kabul etmediğini, terör örgütü ile kol kola yürüyenlerin kendi genel başkanları olmadığını vurguladı. Tepkiler üzerine tekrar söz alan MHP’li Senirli; “Sözlerim, CHP’nin adalet yürüyüşüne değil. Bir terör, örgütümün siyasi uzantısı ile iki önemli siyasi figürü ile fotoğraf verilmesine tepki gösterdim. Bir Parti hariç diğer tüm partiler bizim değerimizdir” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’UN YARASI KALBİMİZDE DURUYOR”

Gündem dışı söz alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasının başında 15 Temmuz’un yıl dönümüne değindi. 15 Temmuzhain darbe girişimini unutturmayacaklarını  vurgulayan Türel; “15 Temmuz'un yarası kalbimizde yerini koruyor. Kendi silahlarımızla sırtımızdan aldığımız yara, 15 Temmuz'da kaybettiklerimizin yarası çok derindir. 15 Temmuz,  ülkemiz için karanlık bir tarihtir. Alçak terörist darbecilere, hain fetö çetesine karşı milli iradeyi savunmak için, hayatlarını siper eden 250 şehidimizi ve gazilerimizi anmak için ne yapsak azdır. Kendilerine general ve profesör payesi verilenlerin,  kendi vatandaşlarını vuracakları aklımıza gelmemişti. Bu mücadelenin önemini anlamayanlar, dikkati başka yerlere çekenler olduğunu esefle görüyoruz.  Bu bir siyasi mücadele, geçici bir mücadele değildir. Bu bir milli mücadeledir. Demokrasi, hepimizin en büyük güvencesidir. Demokrasiyi siyasete alet edemeyiz. Demokrasi olmadığı takdirde hiç birimiz bu sıralarda oturmuyor olacaktık. Bunun bir devletin bekası meselesi olduğunu hep birlikte düşünmemiz lazım. PDY her yerde aktif devam eden ciddi yapılanma. Bu yapılanmaya karşı mücadele sonuna kadar devam etmeli, gevşetilmemeli, sulandırılmamalıdır. 15 Temmuz'un unutulmayacağı ve unutturulmayacağı hususunda hiç bir şüphem yok. Bu mücadele için kendimizi seve seve feda ederiz” diye konuştu.

“ŞIRNAK’TA HUZUR OLMAZSA ANTALYA’DA YATIRIM OLMAZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer’in Şırnak sorusunu da cevaplandırdı. Şırnak’a yapılan yardımların para ve maddiyatla ölçülemeyeceğini söyleyen Türel; yapılan gezinin,  Ak Parti Genel Merkezi’nin Gönül köprüsü projesinde gerçekleştirildiğini, bu yüzden Ak Parti dışında kimsenin geziyedavet edilmediğini anlattı. Şırnak’a bugüne kadar toplam 15 Milyon liralık yardım yapıldığının altını çizen Türel; “Şırnak, meclisimizin kararıyla kardeş ilan edildi. Şırnak'a yaptığımız kardeş şehir projesi kapsamında yardımlar ve desteklerin maddi boyutla ölçülmesi kadar akıl dışı bir şey söz konusu olamaz. Biz oraya 15 milyon liralık yardım etmişiz ama yaptığımı yardımların maddi karşılığı yoktur. Biz milletimizin kardeşliğine yatırım yapıyorsak maddiyatla değerlendirmek yanlıştır. Şırnak’ta üç dört günde akan su her gün akar su hale geldi. Su şehre getirilerek orada kalıcı çözüm ortaya çıkacak. Bütün arkadaşlarımızın orayı görmesini istedim. Genel merkezimizin gönül köprüsü adı altında başlattığı bir çalışmadır. Dolayısıyla siyasi bir parti olarak kendi ilçe teşkilatlarımızı ve partimize mensup belediye başlanlarımızla bu geziyi gerçekleştirdik. Bugün Şırnak'ta huzur yoksa Antalya'da da huzur olmaz. Misaki milli sınırları içerisinde huzura ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Huzurun olmadığı yerde yatırım olmaz. Sosyal medyada paylaşımları görüyorum hayret ediyorum. Niye Antalya'nın kaynaklarını Şırnak'a götürüyorsunuz diyorlar. Şırnak'ta huzur olmazsa Antalya'da yatırım yapamazsınız. Her türlü güvenlik riskine rağmen her sokağa girdim. Her vatandaşımızla kucaklaştım. Bu canı nerde teslim edeceksek Allah bunu bize doğarken yazmış. Bize düşen işlerimizi hakkıyla yapmak. Oradaki kardeşlik birilerini rahatsız etti. Ezber bozdu. Parti programı olduğu için davet etmekte imtina ettik. Bugün Türkiye'nin huzur ve barışını bozmak suretiyle Türkiye'nin demokrasisine göz dikilmektedir. Bu destekler, kardeşlik ve dostluğumuzun pekişmesi için verilmiş bir destektir. Gönül köprüsü projemiz, Antalya Şırnak şehir kardeş çalışmalarımız bu kapsamda gerçekleştiriliyor” diye konuştu.(Haber Eyüp Koçak)

 

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim