Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“19 ilçeye ve 14 milletvekiline talibiz”
11 Ocak 2018 Perşembe 04:23

“19 ilçeye ve 14 milletvekiline talibiz”

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, kent merkezinde görev yapan gazetecilerle akşam yemeğinde buluştu.

 Gazetecilerin gününü kutlayan Sümer, Ak Parti’de kongre sürecinin, Şubat ayı içerisinde yapılacak il kongresiyle tamamlanacağını, kongreden sonra 2019 seçimlerine odaklanacaklarını söyledi. 2019’da yapılacak seçimler için iddialı konuşan Sümer; “2019’da 19 ilçeye ve 14 milletvekiline talibiz” diye konuştu.  

İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI

Kepez Macera Orman’da gerçekleştirilen organizasyona; Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partinin Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş,  Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Muratpaşa İlçe Başkanı Dr. Alparslan Elin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti kurucularından Erdoğan Kâhya ve kent merkezinde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BASININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, ilk sözü Ak Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş aldı. Daha önce Ak Parti il yönetiminde de görev alan Taş,  15 Eylül’de genel merkezin görevlendirmesiyle aday olduğunu, 26 Kasım’da göreve başladığını söyledi.  Görev yaptığı süre içerisinde ulusal ve yerel basın mensuplarıyla pek çok kez bir araya geldiğini aktaran Taş, basının değerini çok iyi bildiklerini dile getirdi. “Bizler, yaptığımız hizmetleri siz değerli basın mensuplarımız sayesinde vatandaşlarımıza tanıtabiliyoruz. Kepez’in sınırları çok büyük. Yaklaşık 40 km uzunlukta ilçemizde, 530 bin  vatandaşımız yaşıyor. Ak Parti olarak bir çok  önemli icraatler yapıyoruz. Yapmış olduğumuz icraatleri siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile halkımıza anlatıyoruz” diyerek basına verdikleri önemi anlatan Taş, tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutladı.  

GAZETECİ İLE SİYASETÇİ ET VE TIRNAK GİBİ

Ak Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan sonra diğer ilçe başkanları da günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini dile getirdi. 23 Eylül’de Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanlığı görevini devralan Bekir Kıvrım, hedeflerinin Döşemealtı ilçesini tekrar Ak Parti’ye kazandırmak olduğunu söyledi. Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin de, gazeteciler ile siyasetçilerin ayrılmaz bir bütün olduğuna vurgu yaptı. 4 yıldır Aksu’da ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Şahin; “Bugün çalışan gazeteciler gününüzü kutluyoruz. Bir siyasetçi ile bir gazeteci adeta et ile tırnak gibidir. Ne gazeteci siyasetçisiz, ne siyasetçinin gazetecisiz olması mümkün değil.  Bu nedenle birbirimizle çok doğru işleri beraberce yürütebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.  Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Rıfat Ilıkan ve Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Elin de benzer cümleler kurup, tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

GAZETECİLER, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya ziyareti nedeniyle geceye geç katıldı. Her iki bakanın da Antalya sevdalısı olduğunu söyleyen Sümer, bakanların selamlarını gazetecilere iletti. Tüm gazetecilerin gününü kutlayarak sözlerine devam eden Sümer; “Milletvekillerimiz, meclis çalışmalarından dolayı bu geceye katılamadılar. Her birinin sizlere selamı var. Onlar Evrensel ilkeleri olan doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik kurallarını layıkıyla uygulayan tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.  Gazetecilerin çok zor şartlar altında görevlerini yaptığına dikkat çeken Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, gözden kaçırdıkları bir çok yanlışın gazetecilerin dikkati sayesinde düzelttiklerini anlattı. Sümer; “ Programların çoğunda beraberiz. Hangi şartlarda görev yaptığınızı çok iyi biliyorum. Bu meslek, zor bir meslek. Siz cefakar kardeşlerimizin emekleriyle devam ediyor. Biz siyasetçilerin de en önemli yol arkadaşlarısınız.  Bizim demokrasinin de olmazsa olmaz unsurlarındansınız.  İyi ki varsınız. Milletimiz için vatanımız için görev yapıyoruz. Biz ideoloji partisi değiliz, hizmet partisiyiz. Hizmet edersek varız, hizmet etmezsek Ak Parti’ye ne olacağını biliyoruz. Bu sebeple gece gündüz hizmet ediyoruz ve bu hizmete sizin de katkınız var” diye konuştu.

19 İLÇEYE VE 14 MİLLETVEKİLİNE TALİBİZ

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer,  ilçe kongrelerinin son durumuna ilişkin bilgiler de aktardı. 19 ilçenin tamamında kongrelerin tamamlandığı bilgisini veren Sümer, kadın kollarında kongre sürecinin 9 ilçede devam ettiğini aktardı. Önümüzdeki Şubat ayı içerisinde Ak Parti İl Kongresi’nin gerçekleştirileceğini aktaran Sümer; Akseki’de 3 dönem kuralı nedeniyle 22 kişilik yönetimde 16 kişinin istifa ettiğini hatırlattı. Önümüzdeki günlerde Akseki’deki yönetim de belli olacağını söyleyen Sümer; “19 ilçemiz 2019 seçimlerine hazır bir şekilde yenilendik, tazelendik. 11 ilçe yönetiminde değişiklik oldu. Bu arkadaşlarımız siyasi hayatlarına nokta koymadılar. Hepsi parti kulvarında siyaset yapmaya devam edecekler. Çünkü görevi devreden partililerimiz, bunu bir dava olarak kabul  etmişlerdir. Biz bu davada ölünceye kadar, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Şubat ayı içerisinde de il kongremizi, gençlik il kongresi ve kadın kongresini tamamladıktan sonra kongre süreci bitmiş olacak. Önce 30 Mart 2019’da tüm belediyelere talibiz. Ardından 3 Kasım 2019’da 14 milletvekilinin 14’üne talibiz” diye konuştu.

KAHYA, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURGU YAPTI

Antalya Gazeteciler Cemiyeti kurucularından Erdoğan Kahya da,  gazetecilere düzenlenen yemekli toplantıda söz aldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihi hakkında bilgiler aktaran Kahya, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim