Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.849
    %1.04
  • Dolar
    32.5726
    %0.07
  • Euro
    34.779
    %0.11

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

2019 Yılı Dinler Arası Rekabeti Olacak

08 Ocak 2019 Salı 00:30
Her ne kadar dinler arası din adamlarının söylemleri, her fırsatta barış ve hoş görüden söz etmiş olsalar da toplum tarafından pek inandırıcı gelmiyor.
  Zira tüm hükmedenler iktidarda kalmaları için dini istismar etmekten çekinmezler. Tabi ki (istisnalar hariç) 
  Hristiyan dini ile Müslümanlık inancı aynı olmuş olsaydı hep beraber aynı dinin kutsallığına inandırılırdık. Ama öyle olmadığı dinler ve Mezhepler arası savaşlara bakmak yeterlidir.
  Her din adamı “Nalıncı keseri gibi kendisine yontmaktadır”
   İncil’e inananlar Kuran-a, Kuran-a İnananlar İncil’e saygıları dine inandıklarından değil sadece karşılıklı saygısızlık yapmamaları içindir.
Papaz kilisede, Hoca camide, Haham Havrada mensubu bulundukları dini anlatma, beğendirme, inandırma ve almış oldukları maaşı hak etmeleri için de inanmayanlara inandırmak için dini görevini tabii ki en doğru ve en güzel din olduklarını cemaatine anlatmakla yükümlüdür.
Mesela; Müslüman din adamının dediğini Hristiyan din adamı tam tersini savuna biliyor. Yani “Birinin ak dediğine bir diğer din temsilcisi çok kolayca kara diye biliyor. Mademki üç Semavi din de hakkın kelamı, mademki üçü de aynı Allah’ın buyruğu ise neden bu ayrılıklar savaşla hiç bitmiyor?
Neden Hristiyanlar, Müslümanları hegemonyasına almak için baskı ve zulümleri bitmiyor?
Neden On binlerce kilo metreden gelip Müslümanların topraklarını işgal ediyorlar?
Neden Müslüman coğrafyasının yer altı yer üstü zengin kaynaklarını sömürüyorlar?
Neden Hristiyanlar zenginleşirken, Müslümanlar fakir fukara ve cahil cühela kalıyorlar? 
Neden Hristiyanlar  üretiyor Müslümanlar tüketiyor?
Neden Hristiyanlar  ilim, bilim, yeni keşifler ve en yeni Teknolojilere sahipler? 
Çünkü üreten toplumlara tüketen toplum lazım…
Çünkü Akıllı toplumlara okumayan, düşünmeyen, araştırmayan, kıyaslamayan cahil toplum lazım…
Yani işin en can alıcı kısmı, dinle devlet işini ayırmayan toplumlar sömürülmeye, , itilmeyi ve kakılmayı peşinen kabul edenlerdir,
Laik olmak dinsizlik olmadığını başta din adamları olmak üzere cemaatlerine anlatmadıkça, Laik olan Hristiyanlar, laikliği kabul etmeyen Müslümanları sömürmeye devam edecekler.
Bunun içindir ki; ABD Türkiye’nin mutlaka ılımlı Müslüman gömleğini giyindirmek için FETO elebaşını görevlendirmişti… 
Ama Müslümanlar hala gaflet uykusundan uyanmamış olmaları uygulanan ılımlı Müslüman projesi geçerliliğini koruyor demektir!
Dün FETO bizleri kandırdı, yarın bir başka din örgütünün esiri olmayacağımıza dair bir garanti var mı?
ABD ve AB’nin başta aydınlanmakta olan Türkiye olmak üzere Ortadoğu Müslüman ülkelerinin mezhep kavgalarını çıkartıp Müslümanı Müslümana kırdırmasını hala fark etmeyen toplumlar “hak ettiği gibi yaşamaya maktumlardır”
DİN inananlar için en son sığınacak liman gibidir. Ancak din Allah ile kul arasında ki meseledir. Yani dünya işiyle Ahiret bir birine karıştırdığın an birileri bu fırsattı kendi çıkarlarına dönüştürür. Tıpkı Hristiyan’ın, Müslümanlara oynadığı oyun gibidir.
Türkiye ve diğer Ortadoğu Müslüman halkalarını Dünya nimetlerinden uzak tutmak, uyanmalarını engellemek, sömürüldüklerini anlamamaları için Müslümanları din ve Ahiret korkularıyla dinci ve gerici kalmalarını sağlamak ancak ve ancak FETÖ elebaşı gibi dindar görünen kişilerle mümkündür.
FETÖ gitti ama izleri silinmedi! Hiç merak etmeyin! Daha uyanık ve olan bitenlerden ders çıkaramadığımız takdirde bir dönem sonra ona benzer yenileri çıkacak gibi…
Din adına ve din adamlar isterlerse inanan masum insanları dinden de, imandan da çıkarır isterse dinle ilgili ne kadar güzellikler varsa hepsini ayaklar altına serecek güçtedirler. Yeter ki zaman ve zemin istedikleri istikamette olsun!
Her Hristiyan din adamı Papazın asli görevi, kiliseleri tıka basa doldurmaktır.
Müslüman din adamları hocaları da aynı amaçla camileri hınca hıç doldurmak için değil mi?
Güzel ve inandırıcı konuşan Haham, Papaz ve Hoca’lar her nerede olurlarsa olsunlar cemaatleri hep kalabalık olur. Dinler arası rekabet din adamları arasında aynı şekilde sürmektedir.
Yani, mesele dinler arası rekabetten ibarettir… 
Örneğin, Müslüman dini en son ve en modern din olduğu iddia edilse de Hristiyanlar öyle düşünmezler. Öyle düşünmüş olsalardı dünya insanının yarıdan fazlası Müslüman olmuş olurdu. 
Anneler, Babalar, kardeşler 2019 yılının başlarından itibaren çocuklarınıza sahip çıkarak din adına, dincilik yapan soytarılara çocuklarınızı teslim etmeyin. Güzel vatanımızın başına her türlü bela dindar görünen dinsiz ve imansızlardan geldi.
Geçmişte din adına dindar görünen dinciler vatanımıza, Milletimize, Cumhuriyetimize ne ihanetler ettiklerini hepimiz biliyoruz. 
Deliyoruz ve bekliyoruz,  İnşallah 2019 yılında böylesi üzücü vakaları bir da yaşamayız. 
Hangi ırktan, hangi dinden, hangi renkten olurlarsa olsunlar hepimiz aynı yaratanın yaratıklarıyız. 
2019 yılı hepimize hayırlı olsun.
 
KONUK YAZAR/ BİNALİ EFE
Bu yazı toplam 2773 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim