Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“2019’da CHP bayrağını Büyükşehir’e dikeceğiz”
14 Aralık 2017 Perşembe 22:05

“2019’da CHP bayrağını Büyükşehir’e dikeceğiz”

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığının 4'üncü olağan kongresinde, 245 delegenin oyunu alan Hasan Şahin, dün görevi Ahmet Kumbul’dan devraldı.

 CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem,  CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara,  ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ÇOK KARANLIK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

İlçe başkanlığının devir teslim töreninde, ilk sözü CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem aldı.  Cumhuriyet Halk Partili tüm üyeleri selamlayan Erdem,  2019 seçimlerinin önemine özel vurgu yaptı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade üyesinden, milletvekiline kadar görev yapan tüm partililerimi selamlıyorum.  CHP üyesi olmak bir onurdur. Bu onuru üzerinde taşıyan bütün arkadaşlarımı sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek sözlerini sürdüren İl Başkanı Erdem, Türkiye’nin Cumhuriyeti’nin karanlık bir süreçten geçtiğini, ülkenin iyi yönetilemediğini dile getirdi.  Cumhuriyet Halk Partili kadrolara bu konuda çok fazla iş düştüğüne dikkat çeken Erdem; “ Cumhuriyet tarihinin en karanlık sürecini yaşıyoruz. Ülke iyi yere doğru gitmiyor. İnsanlar mutsuz, umutsuz ve hayalleri yıkılmış. Demokrasi bitmiş, adalet yok. İnsanlar korku içerisinde. Bu süreçte bütün insanların tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.  CHP sadece CHP’lilerin değil; ezilen, yoksul, acı içinde olan, haksızlığa uğrayan bütün kesimlerin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İnancı umuda dönüştürecek olan da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.  Bu inançla il başkanı, ilçe başkanı kim olursa olsun, 2019’da yeniden demokrasiyi bütün kurumlarıyla işler haline getiremezsek neler olduğunun hiç önemi yok” diye konuştu.

CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK BOYNUMUZUN BORCU

2019’da yapılacak yerel seçimlerde,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne CHP bayrağını dikeceklerini söyleyen Erdem; Ak Parti’nin aldığı tüm ilçe belediyelerini de CHP’nin alacağını iddia etti.  Erdem; “Antalya Büyükşehir’e Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikmek boynumuzun borcu... Tabi ki partimizi iktidara taşımak boynumuzun borcu…  Ancak en büyük borcumuz; insanlığa ve Atatürk’e karşı, onun kurduğu Cumhuriyeti, onun kurduğu demokrasiyi yeniden bütün kurumlarıyla hayata geçirme borcudur. 2019’da yeniden demokrasiyi kuracak çalışmaları hep beraber, dostça, kardeşçe, birbirimizi severek, birbirimizi ötekileştirmeden sadece CHP’lileri için değil, herkesin istediği bilinci ile çalışarak son görevimizi yerine getirmeliyiz. 2019 bizim son görevimizdir. Hatta birinci yarısı bitmiş bir 45 dakikadan bahsediyorum.  Hile ile 1-0 önde olduklarını iddia ettikleri bir maçın sadece 45 dakikası kaldı.  Bu 45 dakikada el ele vererek, gönül gönüle vererek, bir değil bin çalışarak bu 45 dakikayı 3-0 almak zorundayız” ifadelerini kullandı.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR PARTİM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığının 4'üncü olağan kongresinde, 245 delegenin oyunu alan Hasan Şahin’e görevinde başarılar dileyen İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa’daki başarılı çalışmalarından dolayı Ahmet Kumbul’u tebrik etti.   Erdem’den sonra görevi devreden Ahmet Kumbul aldı. 3 yıldır Muratpaşa’da çok ciddi başarıları ortaya koyduklarının altını çizen Kumbul; “3 yıldır beraber çalışıyoruz. Geldiğimizde çok büyük hedefler koymuştuk, sokaklarda olacağımızı söylemiştik. Ben buradan Bizimle sokaklarda kapı kapı çalışan bütün üyelerimize, mahalle temsilcilerimize, gençlik kollarımıza ve kadın kollarımıza çok teşekkür ederim. Beraber görev aldığım tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.   Muratpaşa’da sokak sokak, kahve kahve, taksi durakları dahil olmak üzere herkesi gezdik. Daha önceki en yüksek oyumuz 44,9 iken, 45.7’ye çıkardık. Referandumda yüzde 70 hedef koymuştuk, yüzde 70’in üzerine çıktık. Bunların hepsini siz başardınız.  Seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Muratpaşa’da çıta oldukça yükseldi.  Arkadaşlarımız bu çıtayı daha da yükseklere taşıyacak bunlara eminim. Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden geçiyoruz.  Bu karanlıktan aydınlığa çıkabilmek için hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacımız var.  Partimizi iktidar yapabilmek için Muratpaşa’da, Antalya’da ve Türkiye’nin her yerinden bütün emekçilerimiz, bütün vatandaşlarımızın sahaya çıkıp çalışacaklarını biliyorum. 2019’da Antalya’da Büyükşehir’i ve bir çok ilçeyi kazanacağımızı biliyorum.  Demokratik ve Özgürlükçü parlamenter sistemi tekrar geri getireceğimizi biliyorum.  Hep beraber başarıcağız, hep beraber çalışacağız. Hangimiz il başkanı olmuş, hangimiz ilçe başkanı olmuş çok önemli değil. Görevde olsak da olmasak da hepimizin omuzlarında çok büyük sorumluluk var.  Bunun hepimiz farkındayız.  Düz üye olarak, sahada, sokakta, kapı kapı çalışıp demokratik parlamenter sistemi tekrar inşa edeceğiz” diye konuştu.

GEÇMİŞTEKİ BAŞARISIZLIKLARA FAZLA TAKILMAYALIM

Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti içi demokrasiye çok önem verdiğini söyleyen Kumbul, partililere ‘geçmişe takılmayalım’ uyarısında bulundu. Geçmişte elde edilen başarısızlıkların geride kaldığını, artık önlerine bakmaları gerektiğini söyleyen Kumbul; “Sürekli birbirimiz ile uğraşıp geçmişe dair suçlular arıyoruz. Öncelikle bundan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. 2014’de yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni neden kaybettik, Serik’i Gazipaşa’yı neden kaybettik diye suçlu aramanın kimseye faydası yok.  Geçen dönemlerdeki seçimleri kaybetmemizi bir yol kazası görüp, oradan dersler çıkarıp, aynı hataları yapmamaya özen göstermeliyiz. Bütün üyelerimizle, vatandaşlarımızla kenetlenmeliyiz. Örgüt başkanımız, büyükşehir adayımız kim olursa olsun, Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun, önemli olan kenetlenip birlik olmak, sahada hep birlikte çalışmak, 2019’u kazanmaktır” dedi tüm partililerden helallik istedi.  

2019’DA CHP BAYRAĞINI BÜYÜKŞEHİR’E DİKECEĞİZ

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığının 4'üncü olağan kongresinde, 245 delegenin oyunu alan Hasan Şahin de devir teslim töreninde düşüncelerini dile getirdi.  Muratpaşa ilçesine büyük hedeflerle geldiklerini aktaran Şahin; “Muratpaşa ilçesini çok yüksek bir çıtadan devraldık. Bu anlamda sizlerin desteği ve katkısı bizler için çok önemli.  Büyük sorumluluk isteyen onurlu göreve sizlerin desteği ile geldik.  Sizlerin desteği ile  CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceğiz” diye  konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 4300 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim