Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.662
    %0.14
  • Dolar
    32.3335
    %0.07
  • Euro
    35.1788
    %-0.05

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

23 Nisan heyecanı

23 Nisan 2019 Salı 07:21

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı dolu dolu etkinliklerle kutluyoruz.

            Büyükşehir ve ilçe belediyeler 23 Nisan Bayramına özel olarak hazırladıkları etkinlikleri gerçekleştiriyor ve bu etkinliklerde de çocuklarla aileler doyasıya eğleniyor.

            Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan Bayramı da gerçekten güzel görüntülere sahne oluyor.

  Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birbirinden eğlenceli etkinliklerle kutluyor. Cam Piramit'teki şenlik alanına akın eden yüzlerce çocuk, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan uçurmalar ve çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi.

  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler Cam Piramit'te başladı. Festival havasında başlayan kutlamaların ilk gününde çocuklar birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle buluştu. 7'den 70'e binlerce Antalyalı, Cam Piramit'te kurulan etkinlik alanına akın etti. Etkinlikler kapsamında gerçekleşen Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan uçurtmalarla çocuklar Antalya semalarını süsledi. Aileleri de çocuklarını yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte Cam Piramit'te gerçekleştirilen 10. Geleneksel Antalya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nda 12 ilden gelen 2 bin 375 öğrenci yarışıyor. Sporcular 5-12 yaş aralığında, 16 kategoride mücadele ediyor. Turnuvaya katılan tüm sporculara madalya verilecek. Turnuva bitiminde kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporculara kupa, ayrıca birinciye bisiklet, ikinciye, scooter, üçüncüye kaykay, dördüncüye ailesi ile birlikte Tünektepe Teleferik, beşinciye de Zıp Zıp Parka ücretsiz giriş hediye edilecek.

   Şenlikler kapsamında alan içine kurulan şişme oyun parkı, yüz boyama ve baskı atölyesi, meslek atölyeleri, çocuk oyun alanları ile keyifli saatler geçiren çocuklar, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Transformers filminin karakterleri Autobot'ları gören çocuklar bol bol fotoğraf çektirdi. Yazar Betül Kanpolat da çocuklara masal okudu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye meslek atölyesinde çocuklara yangın konusunda bilgi verilerek simülasyonla yangın söndürme teknikleri anlatıldı.

  Öte yandan Antalya Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile FOMGED Gençlik Kulübü'nün düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında 10 ülkeden Antalya'ya gelen çocuklar Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde sevgi korteji yaptı. 250 çocuğun katıldığı kortej Atatürk Parkı Barbaros Ortaokulu karşısında başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar vatandaşların yoğun ilgisi ile devam etti. Cumhuriyet meydanında kurulan sahnede çocuklar kendi ülkelerine özgü dansları Antalyalıların beğenisine sundu. Kültür şöleninin yaşandığı etkinlikte vatandaşlar miniklerin yapmış olduğu gösterilere alkışlarla eşlik etti.

            Bu görüntüler gerçekten 23 Nisan’a çok yakıştı.

            Mutlu kalın.

Bu yazı toplam 2099 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim