Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“3 yıldır çivi çaktırmadılar”
28 Eylül 2020 Pazartesi 16:54

“3 yıldır çivi çaktırmadılar”

S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. 1999 yılında Maliye Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı tarafından kooperatif adına tahsis edilen yaklaşık 550 dönümlük alan üzerinde açılan davalarda

S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. 1999 yılında Maliye Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı tarafından kooperatif adına tahsis edilen yaklaşık 550 dönümlük alan üzerinde açılan davalardan dolayı inşaat çalışmalarının aksadığına dikkat çeken Başkan Avni Gümüş, “3 yıl boyunca ayda 3 sefer adliye kapılarında süründük. 3 yıldır buraya çivi çaktırmadılar. Tahsise rağmen ‘Benim burada zilliyetim var’ diyerek mahkemeye başvuranlar oldu. 20 senedir 257 tane davaya girip çıktık. Davayı kaybediyorlar, başka bir şeyden yine açıyorlar. Zilliyetlikten kaybediyorlar 2B’den açıyorlar” şeklinde konuştu.

 

S. S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı, Pazar günü Gaziler Mahallesi’ndeki yaklaşık 550 dönümlük alan üzerinde kurulması planlanan ve inşaat çalışmalarının devam ettiği sanayi sitesi alanında yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri gözetiminde gerçekleştirilen toplantıda divan başkanlığını Osman Uyar, katip üyelikleri ise Ali Işık ve Mustafa Mert yaptı. 2019 yılı Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporlarının okunarak 2019 yılı bilanço ve gelir-gider hesabının ayrı ayrı ibra edilerek kabul edildiği toplantıda, kooperatif inşaat alanı komşu sınırlarında bulunan Hazineye ve 3. şahıslara ait olan yerlerin kamulaştırılması, imar işlemleri, planlar ve ilgili kamu ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması, ilgili harçların ödenerek Hazineye ait yerlerin satın alınması ve 3 şahıslar ile de kat karşılığı ya da satın alma konusunda anlaşılması için, kooperatif alanına yapılacak olan karakol projesi ve inşaatı için Yönetim Kurulu’na yetki verildi. 25 yıldır kooperatifin başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş, “Siz neyseniz bende aynısıyım. Siz benim üyem, ailemsiniz bende sizin aileniz, içinizden birisiyim” dedi.

sam_4368.jpg

“20 SENEDE 257 DAVAYA GİRİP ÇIKTIK”

Son 3 yıldır yoğun bir şekilde davalarla uğraşmak zorunda kaldıklarını ve davaların çalışmalarını yavaşlattığını ifade eden S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş, “3 yıl boyunca ayda 3 sefer adliye kapılarında süründük. 3 yıldır buraya çivi çaktırmadılar. 1999 yılında Maliye Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı burayı tahsis etti. Bu tahsise rağmen ‘Benim burada zilliyetim var’ diyerek mahkemeye başvuranlar oldu. 20 yıldır bu eziyeti çekiyoruz. 20 senedir 257 tane davaya girip çıktık. Davayı kaybediyorlar, başka bir şeyden yine açıyorlar. Zilliyetlikten kaybediyorlar 2B’den açıyorlar” diye konuştu.

sam_4384.jpg

“ÜYELERİMİN HAKKI ONAYLANIP GELECEKTİR”

Bazı davaların kazanıldığını, bazılarının da devam ettiğini belirten Gümüş, “Benim üyelerimin hakları onaylanıp gelecektir. Çünkü daha önce öyle oldu. 2012 yılında 12 sefer davalara girip çıktık. 550 dönüm yer kooperatifimiz adına onaylanarak geri döndü” ifadelerini kullandı.

 

“SANAYİ SİTESİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Sanayi sitesinin hemen yanı başında 125 dönüm tapulu bir arazi olduğunu bildiren Gümüş, tapu sahibi ile anlaşarak alanı sanayinin içine katmak ve sanayi sitesini büyütmek istediklerini kaydetti.

sam_4381.jpg

“274 DÜKKAN BİTTİ”

Kooperatifin 537 üyesi bulunduğunu, 700’den fazla hisse sahibi olduğunu açıklayan Gümüş, 274 dükkanın bittiğini ve 73 dükkanın da inşaatının devam ettiğini bildirdi.  125 dönümünle birlikte 200 üye daha almaları gerektiğini belirten Gümüş, yeni dükkanlar için öncelikli hakkın üyelerde olduğunu vurguladı.

 

“YOL İÇİN MÜRACAATLAR YAPILDI”

Üyelerin sorularını da yanıtlayan Gümüş, sanayi sitesinin bağlantı yolları için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi’ne müracaatta bulunulduğunu bildirdi. AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile yapılan toplantıda projeleri teslim ettiğini belirten Gümüş, Kepez Belediyesi’nden 30’luk yolun en kısa sürede açılacağı cevabını aldıklarını kaydetti. Gümüş, sanayi sitesinin yakıt ihtiyacını karşılayacak olan akaryakıt istasyonu yerinin de planlarda onaylı olduğunu bildirdi.

sam_4374.jpg

KARAKOL İNŞAATI KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

Sanayi sitesinin güvenliğiyle ilgili müjdenin geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesi tarafından verildiğine işaret eden Gümüş, karakol binası için bulundukları talepten sonra binlik imar planı revizyonunun Kepez Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatarak karakol inşaatının da kısa sürede başlayacağını belirtti. Gümüş, sözlerini bütün üyelere teşekkür ederek tamamladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim