Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.105
    %0.79
  • Dolar
    32.3778
    %0.18
  • Euro
    35.0091
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4’ncü Altın Nota Beste Yarışması’nın finalistleri belli oldu
11 Şubat 2019 Pazartesi 23:59

4’ncü Altın Nota Beste Yarışması’nın finalistleri belli oldu

4’ncü Altın Nota Beste Yarışması’nın basın toplantısı, Türk Sanat Müziği’nin ünlü isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıya;  Türk Sanat Müziği’nin ünlü bestekârlarından Mahmut Oğur, Göksel Baktagir, Coşkun Sabah, Turhan Taşan, Ali Şenozan’ın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik ve Proje Koordinatörü Şafaknur Yalçın katıldı.

ANTALYA KÜLTÜRÜN DE MERKEZİ

Toplantının açılış konuşmasını, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik yaptı.  Antalya’nın sanatın merkezi olduğunu söyleyen Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi, sanat etkinliklerinde de ilklere imza attığının altını çizdi.  “Bir şehrin kültür Sanat hayatına yön veriyor olması önemlidir. Bir toplumun gelişmişlik seviyesinden bahsederken, kültür ve sanatın geldiği o seviye, en önemli başarının önünde gelir. Her alanda muhteşem işler yapan, Türkiye’de ilklere imza atan bir belediyenin yine bir ilke imza atarak bu yarışmanın gerçekleşmesine vesile olduğu için, büyük bir gurur duyuyoruz” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Altın Nota Beste yarışmasında çok önemli kültür ve sanat eserleri, bu organizasyonumuzda bir araya gelmektedir. Bu yarışmaya, 439 bestenin katılması, 4 yıl gibi kısa bir sürede Altın Nota Beste Yarışması’nın şehrimizin marka organizasyonları arasında yerini aldığının adeta ispatı niteliğindedir.  4’ncü Altın Nota Beste Yarışması’nda,  Türk müziğine büyük emek vermiş ve müzik kültürümüze büyük katkılar sağlamış üstatlarımız Ali Şenozan, Göksel Baktagir, Mahmut oğul, Aydemir Tuncer ve Şafak Nuryalçın, çok değerli üstatlarımız, Amir Ateş, Mustafa Sağyaşar hocamız bizlerle olacaklar”

TOPLAM 24 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ

Ünlü udi sanatçı Coşkun Sabah ve Ünlü Bestekâr Ümit Âşık, bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilecek Altın Nota Beste Yarışması’nın jüri üyeliğini yapacak. Türk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Hüner Coşkuner, ödül töreninde sahne alacak. Yarışmada 1’nci olan bestekâra 5 bin,  ikinci olan bestekâra 4 bin, 3’ncü olan bestekâra da 3 bin 400 TL para ödülü verilecek.  Bu yıl yarışmacılara mansiyon ödülleri ile birlikte toplam 24 bin 500 lira para ödülü verilecek.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, verilen para ödülünün Türk müziği için anlamlı bir teşvik olduğuna dikkat çekti.  “ Bu para belki Türk müziği için küçük ama son derece anlamlı bir teşvik olacaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Menderes Türel’in yanında yer alan kıymetli sanatseverlerimize, Antalya Kültür Sosyal işler Dairesi’ne teşekkür ediyoruz. Eserleri yarışmaya göndererek bizleri onurlandıran gönül dostu bestekârlarımıza başarılar dileriz” diyen Çelik, 20 Şubat Akşamı Saat 19.30’da Antalya Kültür Merkezi Salonu’nda yapılacak final gecesine tüm Antalyalıları davet etti.    

FİNALE GİREN 10 ESER TESPİT EDİLDİ

4’ncü Altın Nota Beste Yarışması’nın Proje Koordinatörü Şafak Nur Yalçın, Notalya beste yarışmasına katılan 439 eserin titizlikle jüri üyeleri tarafından incelendiğini söyledi. Altın Portakal, Expo ve Jazz festivallerinin yapıldığı güzel Antalya’da gerçekleştirilen etkinliğin bu yıl 4’ncü yaşına girdiğini söyleyen Yalçın, ön eleme ile kayıt altına alınan 439 eserden finale layık görülen 10 eserin tespit edildiğini söyledi.

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz bestekârlarından Ali Şenozan, Mahmut Oğur, Göksel Baktagir, Coşkun Sabah, Turhan Taşan basın toplantısında yarışmaya ilişkin görüşlerini dile getirdi. Ali Şen Ozan, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katkılarıyla yapılmakta olan bu yarışmanın musiki adına çok büyük katkı olduğunu samimiyetle söylemekten gurur duyuyorum. Her ne kadar musiki ortadan kalktı, öldü diyorlarsa da, bu kadar çok eserin gelmesini sağlayan, Türk Musikilerinin koruyucularının olduğunu görmekten fevkalade mutluyuz. Ben ve jüri arkadaşlarım Menderes Türel’in himmetiyle yapılmakta olan bu yarışmada bize ve musikiye vermiş oldukları değerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.  Ünlü Bestekâr Turhan Taşan da, “ 4 yıl önce proje koordinatörümüz Şafak Nur Yalçın hanımla, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’i makamında ziyaret etmiş, böyle bir proje olduğundan bahsetmiştik. Sn. Menderes Türel, hiç düşünmeden evet diyorum, bana daha başka bir şey söylemenize gerek yok demişlerdi. Bunu da geçen seneki beste yarışması ödül töreninde kendileri bizzat ifade ettiler.  15 saniye düşünmeden bu projeye evet dedim demişti. Bize gösterdikleri güven için kendi adıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. 439 eser sahibinin elbette ki gönlünden geçen ilk 10 da yer almak. Tüm katılımcıları kutluyoruz” dedi.

20 ŞUBATTA GÜZEL BİR FİNAL OLACAK

Türk Sanat Müziğinin ünlü ismi ve jüri üyesi Coşkun Sabah da basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Türk sanat müziğine olan sevgisi ve ilgisi bu yarışmaya nedendir. Diliyorum ki, bütün belediye başkanları Türk Sanat Müziği’ne ilgi göstersinler. Bundan ilham alarak bu vesile olur. Biz Türk Sanat Müziği eğitimi almış, piyasada albümlerimiz güncel ama bizim esas kökenimiz Türk Sanat Müziği eğitimidir. Ben Münir Nurettin Selçuk’un öğrencisiyim. Durum böyle olunca da Türk Sanat Müziği bizde üst düzeydedir. Türk Sanat Müziği’nin olduğu her yerde varız. Keyifle bu oluşuma katıldım. 20 Şubat akşamı güzel bir final olacak” dedi. Türk Sanat Müziği bestekârlarından Göksel Baktagir, “ Böyle güzel değerli bir etkinlikte ikinci kez jüri üyeliği yapıyorum. Her defasında Antalya’da sanatın daha fazla yükseldiğine şahit olmak, bizi mutlu ediyor. Ben konservatuarda öğrenci iken, büyük bir hevesle TRT’nin açtığı yarışmaya saz eserimi yollamıştım. Orada dereceyi alması beni mutlu etti ve yüreklendirdi. Ben o yürek ve ilham ile daha çok sarılarak idealimde olan albüm çalışmalarımı yola sokma adına motive olmuştum. Musiki kültürümüze katkı sağlayan yarışmalara çok değerli katkılar sağlanacaktır” dedi. (Haber: Eyüp Koçak)

Bu haber toplam 18761 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim