Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2300.766
    %1.09
  • Dolar
    32.3336
    %0.26
  • Euro
    35.1039
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
68 yaşında üniversiteyi ikincilikle bitirdi
15 Haziran 2017 Perşembe 17:12

68 yaşında üniversiteyi ikincilikle bitirdi

ANTALYA'da daha önce 2 üniversite bitiren ressam 68 yaşındaki Rahime Halide Soysal, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden de mezun olarak 3'üncü üniversitesini bitirdi.

3 çocuk ve 3 torun sahibi Soysal, hem fakülte hem de Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Anasanat Dalı 2'ncisi olarak mezun oldu.

2 üniversite mezunu 3 çocuk ve 3 torun sahibi Rahime Halide Soysal, tekrar üniversite sınavına girip Isparta SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Sanatları Tezhip Anabilim Dalı'nı kazandı. 4 yıl Antalya- Isparta arasında mekik dokuyan Soysal, azmi ve yeteneğiyle fakültede genç öğrencilere örnek oldu, okuduğu bölümde her yıl ders notları en yüksek öğrenci olarak kayıtlara geçti.

FAKÜLTE 2'NCİSİ OLDU

Bu yıl 68 yaşına giren Rahime Halide Soysal, son sınıftaki başarısıyla da hocalarının gözdesi olmayı başardı. Soysal, hem fakülte 2'ncisi, hem de bölümünün 2'ncisi oldu. Soysal'ın fakültedeki başarısı, Antalya sanat camiasında sevinçle karşılandı.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden iyi dereceyle mezun olmayı başaran Soysal, sanat çalışmalarını hazırlıklarını yaptığı 'Soysal Sanat Merkezi'nde sürdürecek. Soysal, güzel sanatlar lisesi ve fakültesine öğrenci yetiştirecek, yetişkinlere de resim, tezhip ve minyatür resim sanatlarını öğretecek.

3 oğlunun doktor ve mühendis olduğunu, torunlarının da her yıl sınıflarını en iyi derecelerle geçtiklerini hatırlatan Rahime Halide Soysal, hep arkasında duran, her türlü maddi- manevi desteği veren, birlikte Antalya- Isparta arasında mekik dokuyan emekli banka müdürü eşi Ruhi Soysal'a da teşekkür etti.

ÜÇ ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

1997 yılında Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden, 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nden mezun olan ve "Öğrenmenin yaşı yoktur" diyerek üçüncü üniversiteden de mezun olan Rahime Halide Soysal, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olarak en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Soysal, "4 yıl önce sınava girdim Isparta SDÜ'yü kazandım. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nde 65 yaşımda yeniden öğrenci oldum. Isparta'da ev tuttum, eşimle birlikte kaldım. Haftanın belli günlerinde yağmur, çamur, fırtına demeden Antalya'ya geldim. Bir yıl öncesine kadar Akdeniz Üniversitesi'nde hobi atölyelerinde öğrencilerime sanat eğitimleri vermeyi sürdürdüm. Bundan böyle, kendime ait sanat merkezinde öğrencilerime akademik eğitimler vereceğim. Deneyimlerimi, bilgilerimi, tecrübelerimi, tekniklerimi onlarla paylaşacağım" diye konuştu.

RESSAMLAR YETİŞTİRDİ

Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nda da (ASMEK) sanat eğitimleri veren Rahime Halide Soysal, bugüne kadar 12 kişisel resim ve geleneksel el sanatları sergisi açtı, pek çok karma sergiye katıldı. Soysal'ın eserleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girdi, birçok ödül aldı. Antalya Sanatçılar Derneği'nde de (ANSAN) yönetim kurullarında görev alan, kendisine ait Soysal Sanat Evi'nde çok sayıda ressam yetiştiren Rahime Halide Soysal, 5 yıl önce de bir ay süreli 'sanat sokağı' açıp tarihi Kaleiçi semtine sanat eserleriyle renk kattı.
 

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim