Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

9 Temmuz Milattır

20 Temmuz 2017 Perşembe 14:45

 Adalet Yürüyüşü ’nün görkemli miting katılımıyla Maltepe’de bazı provokasyonlara rağmen  başarıyla sona erdi ama, siyasal etkileri son bulmadı. Zaten Kılıçdaroğlu’da “bu daha işin başlangıcı” dedi. 

   AKP şüphesiz bu kadar başarılı katılımı beklemiyordu, dolayısıyla şimdi kafalarında ve yüreklerinde bir hüsran yaşıyorlar. Abdurrahman Dilipak 110 bin derken, Melih Gökçek 82 bin 500 de karar kılarken, İstanbul Valiliği durumdan vazife çıkarıp biraz daha iltimaslı bir rakamla 175 bin dedi. Onlara göre kayda bile geçmeyecek bir katılımıma rağmen birçok AKP yöneticilerinin bu  hesabı kitabı telaşı  neyin nesi?
Hâlbuki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan o alan için 2 milyon alır demişti, demek ki hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür!  İşine gelince hatırlanmaz, işine gelince gözlerine sokulur! Şu anda telaş içinde olsalar da artık AKP’liler haddini bilmeyi öğrenmek durumunda kalacaklardır. Ya huzursuzluklarını kontrol etmeyi becerecekler, ya da toplumu kışkırtmayı ve provoke etmeye devam edeceklerdir. Ama kesin olan zulüm yapmaya zeval bulana kadar devam edeceklerini unutmayalım. 
  Bu başarılı mitingin siyasal sonuçlarından bahsederken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir siyasal lider olduğunu dost düşman herkese gösterdiğini de saptamak gerek.
   Kılıçdaroğlu’nun arkasına aldığı muazzam halk desteği ile artık bundan böyle toplumun refahı, milli birlik için daha cesaretli adımlar atacağını düşünmemiz gerekecek. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, din, dil ve etnik kimlik ayrımı yapmadan, toplumun huzur, adalet, kardeşlik ve refahı için politik hayatımızda yepyeni bir sayfa açacak. 
   Ülkemizin  susadığı hak, hukuk ve adalet için CHP kendi tarihsel birikimi, tecrübesini insan hak ve özgürlüklerini temel alan ve AB medeniyeti rotasında yeni bir Türkiye için tüm imkânlarını seferber etmesi gerekecek.

Evet… 9 Temmuz bir milattır. 
  Bu büyük miting ve uzun yürüyüşten sonra artık umut Kaf dağı kadar uzak değil, tersine avuçlarımızın içinde olduğu bilincinde olalım. Bu bilince sahip olan insanların enerjilerinin katlanarak yeni bir siyasal iklimin yaratılacağından şüphe duymamalıyız. Bu umutlu bakışa sahip olmayı becereceğimiz oranda solun, demokratların, devrimcilerin içinde sürüp giden geleceğimize bir katkısı olmayan gereksiz kısır tartışmalar da son bulacak, didişmeye harcanan gücümüzün aydınlık bir ülke yaratmada kullanacağımız ışıklardır.

Artık CHP 10 Temmuz itibariyle geleceğinin Türkiye’si için iktidarı gerici zihniyetlerin elinden alması için, var olan planlarını projelerini tamamlamalı, gerekli düzenlemeleri ve ekleri yaparak, iktidara doğru yürümelidir. 
9 Temmuzdan sonra artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Binali Efe

Bu yazı toplam 1079 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim