Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

A Takımı şekilleniyor

10 Mayıs 2019 Cuma 07:00

     31 Mart seçimleri geride kaldı ve diğer şehirlerde olduğu gibi Antalya’da da seçimleri kazanan belediyelerde idari kadrolar şekilleniyor.

         Kuşkusuz ki bu anlamda bütün gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde…

         31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Muhittin Böcek A Takımı’nı da belirlemeye başladı.

         Yerel seçim döneminde Muhittin Böcek’in proje danışmanlığını yapan  eski İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem  Oğuz  Antalya  Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki şirketlerinden ANTEPE'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na  getirildi.

Evet… Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük şirketlerinden ANTEPE'nin yönetim kurulu kesinleşti. Yeni yönetim kurulunun başına Muhittin Böcek'in danışmanı ve eski İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz getirildi.

  Yönetim kurulunda yer alan İlker Deniz Sayın da şirketin yeni genel müdürü olacak. 9 kişilik yönetim kurulunda Oğuz ve Sayın dışında Mustafa Erdem, İsmail Erdoğmuş, Mithat Aras, Önder Kurnaz, Pınar Vural, Tuncay Ercenk ve Şerafettin Şahin yer alıyor. Yönetim kurulundaki Mustafa Erdem, bir dönem CHP İl Başkanlığı, Tuncay Ercenk de CHP'nin Antalya milletvekilliğini yapmıştı.

  Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden EKDAĞ'ın yönetim kurulu başkanlığına Korkuteli'nin eski belediye başkanı Hasan Gökçe atandı.

   Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, belediyenin iştiraki şirketlerine atamalarını sürdürüyor. Daha önce ANET'e  Mesut Kocagöz, ANTEPE'ye Cem Oğuz, Ulaşım AŞ'ye Deniz Filiz'i yönetim kurulu başkanı yapan Böcek, EKDAĞ'a da sürpriz bir atama yaptı. Korkuteli'nin eski belediye başkanı Hasan Gökçe, EKDAĞ'ın yeni yönetim kurulu başkanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde MHP'den seçilerek Korkuteli'ne belediye başkanı olan Gökçe, daha sonra İYİ Parti'ye geçmişti.

         Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Ulaşım AŞ'nin yeni yönetim kurulu da belirlendi.

5 kişilik yönetim kurulunun başına, Muratpaşa ve Büyükşehir belediyelerinin CHP'li meclis üyesi avukat Deniz Filiz getirildi. Filiz, Mustafa Akaydın döneminde de Büyükşehir meclis üyeliği yapmıştı. Süleyman Şahin, Cansel Çevikol Tuncer, Mustafa Gönenç ve Songül Başkaya diğer yönetim kurulu üyeleri oldu.

         Anımsanacağı üzere 31 Mart seçimlerinde özellikle sosyal içerikli 77 proje ile seçmenin karşısına çıkan Muhittin Böcek; içme suyu, gübre, mama gibi yaşamsal ihtiyaçları içeren faktörleri ön plana çıkarmıştı.

         Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı  ANET, ANTEPE, ALDAŞ, Ulaşım A.Ş. EKDAĞ,  ASAT, ANSET gibi firmalardaki atamalar ve görev değişikliklerinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyordu.

         Kaynakları en etkin biçimde kullanarak, öncelikler üzerine hizmet üretmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in diğer şirketlerdeki görevlendirmeleri de bu anlamda merak ediliyor.

Bu yazı toplam 1269 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim