Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2503.102
    %0.77
  • Dolar
    32.5844
    %0.30
  • Euro
    34.5241
    %0.86

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

AB ve ABD Bizi İyi Tanır

15 Ağustos 2018 Çarşamba 00:42

 25 yıl yurt dışında yaşamış ve muhtelif ticaret işler yapmış biri olarak, Türkiye’nin gelişmemesi için, ABD ve AB hiçbir dönemde Türkiye’nin gelişmesini istemediklerini en az Cumhurbaşkanımız kadar bilir ve bunun idrak etmekteyim.

 Ancak; devletler arası dostlukları ancak ve ancak karşılıklı çıkar ve menfaatler var oldukça sürdürülebilirsiniz.
 Ama süper güç olan ABD Başkanı Donalp Trump tıpkı bir diktatör gibi ne devlet ne Millet ne de uluslararası kanun ne da yasa tanımamaktadır.

 Donalp Trump başkanlık koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar dünya’da (İngiltere ve birkaç ülke hariç) neredeyse sataşmadığı devlet, tehdit etmediği devlet adamı kalmamış desem yeridir.
ABD’nin arzu ve isteği tüm dünya ülkelerini hegemonyası altına almak ve iliklerine kadar sömürmektir. 
 Nazım’lar, Suphi’ler,  Deniz Gezmiş ve arkadaşları, İbrahim Kaypakkaya gibi dün olduğu gibi bugün yine tıpkı altmış sekiz kuşağı gibi nice solcu, devrimciler ülkesinin bağımsızlığı için hapis yatar, hatta bağımsızlık için ölmeyi göze alan gerçek vatan severler din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmadan vatanı ve halkın bağımsızlığı için yine sokağa çıkar sömürücülere karşı karamanca savaşır.
  ABD ve diğer emperyalist ülkeler Atatürk’ün kurmuş olduğu bağımsız devletin sahipleri olan biz Kuvvay-i Mili vatan severleri yetmişli yıllarda tanıyor olmalı?

  Ancak zaman ilim, bilim ve teknoloji zamanı, yani “kılıç kalkan zamanı değil” Türkiye Cumhuriyeti’ni 17 yıldır idare eden AKP iktidarı  iyi bilmelidir ki; bağırarak, tehdit ederek ne Dolar ne de Avro asla eski durumuna gelemez…

  Yine AKP bilmelidir ki; Türkiye ve Müslüman ülkelerinin güçlenmesi “Allah’ın izni, Peygamberin himmetiyle” diye başlayan demeçler, haykırışlar, nasihatlerle büyümelerinin mümkün olmadığını artık herkes bilmektedir. Allah, ABD ve AB’lilere vermiş olduğu aklının aynısını da Müslümanlara vermiş ama nafile. 
Ya Müslümanlar?
Müslümanlar dinle devlet idaresini ayırmadıkça, siyasetçiler dini siyasete alet ettikleri müddetçe TÜRKİYE başta olmak üzere tüm Müslümanlar, kapitalist ve emperyalist ülkelere boyun eğmek zorunda kalacaktır…

Buradan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum. 
Yol yaptın, Eyvallah da artık imalat ve icraatlara geç…  Geç ki bu Müslümanların kara bahtı aydınlansın…
Binali Efe

Bu yazı toplam 2192 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim