Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD iktidarlarının dönemi geride kaldı!
16 Temmuz 2018 Pazartesi 02:32

ABD iktidarlarının dönemi geride kaldı!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, partisinin Antalya il teşkilatında konuştu.

 Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, partisinin Antalya il teşkilatında konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonuçlarını değerlendiren Reyhan, “15 Temmuz’la birlikte Türkiye’de iktidarların ABD tarafından belirlendiği dönem geride kalmıştır” ifadelerini kullandı.

 “40 YIL BOYUNCA SEYİRCİ KALINDI”

 

İki yıl önce darbe girişimine kalkışan terör örgütü mensuplarının, ABD tarafından hala korunup kullanıldığına dikkat çeken Reyhan, terör örgütü yapılanmasının 40 yıllık bir maziye dayandığını aktardı. Genel Sekreteri Utku Reyhan, “Bundan tam 2 yıl önce, ABD’nin Türkiye’deki taşeronlarından olan Fethullahçı Terör Örgütü, asker kılığına bürünerek darbe yapmaya kalkışmış ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Milleti şehitler vererek bu asker kılığına bürünmüş hainleri durdurmuştu. Vatan Partisi’nin 40 yıl boyunca yaptığı uyarılara rağmen, bu süre boyunca gelen bütün iktidarlar FETÖ’ nün devlet içinde örgütlenmesine göz yummuştur. 40 yıl boyunca iktidarlar, ABD’ye yaranma ya da oy alma gibi gerekçelerle bu hainlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde örgütlenmesini sinemada film izler gibi izlemişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

MEHMETÇİK,  KÜRT KORİDORUNU YERLE BİR ETTİ

 

15 Temmuz darbesini bastıran Mehmetçiğin Suriye’deki Kürt koridorunu yerle bir ettiğine vurgu yapan Reyhan, “Türk Silahlı Kuvvetleri, içine yerleştirilen binlerce haine rağmen, 15 Temmuz ABD-FETÖ kalkışmasını bir gecede bastırmayı başarmıştır. Mehmetçik, FETÖ’yü bastırmakla kalmamış, hücuma kalkmış, önce Fırat Kalkanı ardından Zeytin Dalı harekâtlarıyla ABD’nin bir diğer taşeronu PKK/PYD’yi ve sözde Kürt Koridorunu Suriye’de yerle bir etmiştir. 15 Temmuz’la birlikte Türkiye’de iktidarların ABD tarafından belirlendiği dönem geride kalmıştır. ABD’nin bütün hükümet senaryoları çöpe atılmıştır. Türkiye ABD’nin başını çektiği Atlantik bloğundan hızla uzaklaşmış, İran, Rusya ve Çin’in başını çektiği Avrasya cephesine yakınlaşmıştır” diyerek yaş olayın uluslararası boyutlarına dikkat çekti.  

 

“MUHALEFET KORKUP SAKLANDI”

 

Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi’nin darbe kalkışmasına ilk anından, son anına kadar karşı çıktıklarını hatırlattı. Muhalefetin darbe kalkışmasının olduğu sıralarda korkup saklandığını öne süren Reyhan, şöyle devam etti: “Vatan Partisi, hükümetin korkudan betinin benzinin attığı, deliklere saklandığı, muhalefetin ise darbeyi alkışlamaya hazırlık yaptığı koşullarda bu Amerikancı kalkışmaya ilk tepki gösteren Parti olmuştur. Ankara semalarında savaş uçaklarının havalanmasıyla birlikte, Genel Başkanımız Doğu Perinçek kamera karşısına geçmiş ve bu darbenin bir ABD-FETÖ kalkışması olduğunu, TSK’nın bu darbenin içinde yer almadığını ve Türk Ordusunun ve milletin bu kalkışmayı bastıracağını söylemiştir. 15 Temmuz kalkışmasına “tiyatro” ya da “kontrollü darbe” diyenler, hem zekâlarının düzeyi hakkında ipucu vermektedir, hem de darbenin asıl failleri olan ABD ve FETÖ’yü aklamaktadır. “Tiyatro” ve “kontrollü darbe” söylemi, darbenin başarısız olduğunun anlaşıldığı andan itibaren yine FETÖ tarafından devreye sokulmuştu”

“FETÖ İLE MÜCADELE SADECE ADLİ OLMAZ”

 

Muhalefetin 15 Temmuz kalkışmasından sonraki politikalarını da eleştiren Reyhan, muhalefetin FETÖ’yü kurtarmak için yoğun gayret sarf ettiğini öne sürdü. FETÖ ile mücadelenin sadece adli tedbirlerle olamayacağını dile getiren aktaran Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan; “Muhalefet, 15 Temmuz kalkışmasından bu yana hep FETÖ’yü kurtarma çizgisi izlemiştir. FETÖ’ye ve PKK’ya dayanarak iktidar olma hayalleri kurmuşlardır. Hükümet FETÖ ile mücadele etmektedir ancak onların da bu mücadeleye ilişkin bir stratejisi yoktur. FETÖ ile mücadele yalnızca adli tedbirlerle yürütülemez. Şüphesiz bu örgüt, bir terör örgütüdür. Ancak bu örgütün büyümesine fırsat veren bir ideolojik iklim de vardır. Yeni 15 Temmuzlar yaşamamak için ülkemizin bu ideolojik iklimle hesaplaşması gerekmektedir. Yani her türlü tarikatın ve cemaatin kökü kazınmalıdır. AKP, bu siyasi gelenekten geldiği için, ülkemiz için tehdit oluşturan bütün cemaatlerle mücadele kabiliyetine sahip değildir.   Vatan Partisi, bütün kadrosuyla Türkiye’nin birliğini sağlamaya, terörü bitirmeye, üretim ekonomisini kurmaya, komşularımızla işbirliği yapmaya ve bütün tarikatlarla mücadele ederek yeniden Atatürk cumhuriyetini inşa etme görevlerine hazırdır” ifadelerini kullandı. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim