Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2513.021
    %1.16
  • Dolar
    32.5761
    %0.11
  • Euro
    34.7834
    %0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Acilen üstgeçit!

20 Kasım 2018 Salı 00:04

 

            Hızla gelişen ve bu noktada trafik ve ulaşım gibi kangrenleşen sorunları sürekli artan Antalya’da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinin kuzey bölümüne acilen üst geçit yapılmalı.

            Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve hepimizi kahreden üniversite öğrencisi Aslıhan Kocapınar’ın trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesi; A.Ü. Kültür kapısı çıkışına artık zaman kaybetmeden bir üst geçit yapımını ‘’kaçınılmaz’’ hale getirdi.

            Özellikle sabahları  aracımla Hürriyet Caddesi’nden Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinin kuzey bölümünü kullanan birisi olarak belirtmek istiyorum ki; Hürriyet Caddesi yolu devamındaki Kültür kapısı güzergahını kullanan birisi olarak sözkonusu yolda üniversite öğrencilerinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını görüyorum.

            Hatta bu önemli sorun ile ilgili olarak gazetemizde çıkan köşe yazılarında konuya dikkat çekilmiş yetkililer uyarılmıştı.

            Maalesef geçtiğimiz hafta meydana gelen ve deyim yerindeyse geliyorum diyen felakette bir üniversite öğrencisi kızımız aynı noktada aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

            Mimarlık Fakültesi öğrencisi Aslıhan Kocapınar’ın bu ölümü başta Akdeniz Üniversitesi olmak üzere tüm kesimlerde büyük bir üzüntü yarattı.

            Akdeniz Üniversitesi Kültür mahallesi karşısındaki çıkışın bulunduğu noktaya üst geçit yapılması için imza toplayan öğrenciler ve aileler ‘’Başka Aslıhanlar Ölmesin’’ diye haykırıyorlar.

            Önemli geçiş noktalarından birisi olan Hürriyet Caddesi, Akdeniz Sanayi Sitesi ve Kültür mahallesi kavşağının bulunduğu nokta gerçekten de sorunlu bir bölge.

            Trafik kazalarının eksik olmadığı bu güzergahın adı Ölüm Yolu’na çıkmış durumda.

            Üniversite öğrencilerinin karşıdan karşıya geçerken büyük tehlikeler yaşadığı, araç sürücülerinin de diken üstünde gittiği bu noktaya acilen üst geçit yapılmalı…

            Hem de acilen!..

(Not : Bu yazıyı kaleme aldığım sıralarda Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nden gelen haber az da olsa teselli oldu. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, Kazaların olduğu A. Ü. Kültür kapısı kuzey bölümüne üst geçit yapılacağını bildirdi. 

REKLAM:İCRADAN SATILIK DAİRE

ihale-tarihi-icin-tiklayin.jpg

Bu yazı toplam 1612 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim