Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.844
    %-0.24
  • Dolar
    32.4796
    %0.23
  • Euro
    34.5839
    %0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Adaletli bir seçim bekliyoruz”
30 Ağustos 2019 Cuma 17:22

“Adaletli bir seçim bekliyoruz”

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için 3 odalı pansiyondan 5 yıldızlı otellere kadar bütün konaklama işletmelerinden para toplanacağına dikkat çeken ATSO Meclis Üyesi Alp Özel, para toplanan herkese seçme ve seçme hakkı tanınarak, yönetimin eşit

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için 3 odalı pansiyondan 5 yıldızlı otellere kadar bütün konaklama işletmelerinden para toplanacağına dikkat çeken ATSO Meclis Üyesi Alp Özel, para toplanan herkese seçme ve seçme hakkı tanınarak, yönetimin eşit, adaletli, demokratik bir yöntemle belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi ve 36. Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi Üyesi Alp Özel, geçtiğimiz ay kurulan ve yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından atama yapılarak Ocak ayına kadar görev yapacak yönetim kurulu üyeleri belirlenen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Ajansa küçük, büyük bütün konaklama işletmelerinden para toplanacağına dikkat çeken Özel, yönetiminin belirlenmesinde de seçme ve seçilme hakkının para toplanan herkese tanınması gerektiğinin altını çizdi. Konaklama işiyle ilgili bütün işletmelere Turizm Bakanlığı belgesinin bir an önce verilmesi gerektiğini belirten Özel, eşit, adaletli, demokratik bir yönetimin seçilmesini beklediklerini kaydetti. Ajansın doğru çalışmasının önemine dikkat çeken ATSO Başkanı Davut Çetin ise, pay alınan herkese turizm belgesi verildikten sonra yılbaşında seçime gidilmesi gerektiğini belirterek, konunun takipçisi olduklarını bildirdi.

alp-ozel-atso-meclis-uyesi-2019-2-001.jpg

“DEMOKRATİK BİR SEÇİM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yasası çıkarken sektörleriyle ilgili eksiklikleri komite olarak dile getirdiklerini hatırlatan Özel, “Tanıtma ve kalkınma için binde 0.75 yani yüzde 1’e yakın cirodan pay toplanacak. Bu pay bütün konaklama işletmelerinden, 3 odalı bir pansiyondan da 5 yıldızlı otellerden de toplanacak. Dolayısıyla eşit, adaletli, demokratik bir yönetimin seçilmesi tek talebimizdi. Bunu dile getirdik. Atamayla yönetim kurulu belirlendi. Ocak ayına kadar bu yönetim kurulu devam edecek. 300 milyon dolara yakın bir paranın toplanması bekleniyor. Bunun yönetimini demokratik bir şekilde yapılacak seçimle yapmak zorundayız. Yoksa, bu verilen paralar helal-haram ilişkisiyle doğru orantılıdır, hiç kimse helal etmez” dedi.

 

“PARA ALINAN HERKESE SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMALI”

Çıkan yasada, sadece Turizm Bakanlığı belgesine haiz işletmeler oy kullanacaktır, arasından seçim yapılacaktır şeklinde bir madde olduğuna dikkat çeken Özel, “Bizim asıl karşı çıktığımız madde buydu. Madem parayı herkesten topluyorsunuz, herkesin oy kullanması, seçme ve seçilme hakkı tanınması gerekiyor. Bu yasa değişmeyeceğine göre bir an önce konaklama işiyle ilgili bütün işletmelere Turizm Bakanlığı belgesi verilme zorunluluğu vardır. Ya da yasa değişmeli. Yönetim Kurulu’na atananlara karşı çıkanlar, destekleyenler olabilir ama söylenecek çok şey var” diye konuştu.  

davut-cetin-atso-bsk.-2018-aralik-1.jpg

“TAKİPÇİSİYİZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yetkisindeki Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu atamasının Bakan tarafından yapıldığını hatırlatan ATSO Başkanı Davut Çetin ise, “Kanuna dayalı olarak Turizm Ajansı’nda çalışmalar başlatıldı. İlk 6 ayda Bakan’ın yetkisindeydi. Bakan bey, 15 yönetim kurulu üyesinin atamasını yaptı ve yılbaşında kanuna göre seçim yapmak zorundalar. Bakan bir açıklama yaptı ve pay alınan bütün firmalara turizm belgesi verilecek. Bu küçük oteller, restoranlar, diğer tesisler de olabilir. Turizm belgelendirmesi yapıldıktan sonra seçime gidilecek. Yıl başında pay alınanların hepsine turizm belgesi verilip öyle seçime gidilmesi gerekiyor. Onu bizde takip ediyoruz. İlk 6 ayda atananlarla ilgili denebilecek bir şey yok. Antalya’dan da 4 ya da 5 arkadaşımız yönetime girmiş. Bu Antalya için önemli. Bu yasa eğer doğru çalışırsa turizm anlamında çok iyi. Çalışıp çalışmadığını hep beraber kontrol edeceğiz” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2864 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim