Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Adaletli bir ücret sistemi istiyoruz”
30 Eylül 2020 Çarşamba 14:32

“Adaletli bir ücret sistemi istiyoruz”

Döner sermaye sisteminin çürüdüğünü söyleyen Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Sağlık çalışanları açısından artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır şekilde, biten-giden döner sermayenin yeri

Döner sermaye sisteminin çürüdüğünü söyleyen Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Sağlık çalışanları açısından artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır şekilde, biten-giden döner sermayenin yerine aylık maaşlarımızın yükseltilerek yeni bir sayfanın açılması olmazsa olmaz talebimizdir. İstisnasız tüm sağlık çalışanları için yeni, hakkaniyetli ve adaletli bir ücret sistemi kurulmalı” dedi.

 

Sağlık Sen Antalya Şubesi tarafından döner sermaye ile ilgili Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde dün basın açıklaması yapıldı. Dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. “Ölüyoruz yine fark edilmiyoruz, daha ne kadar ölelim? Tü-ken-dik” yazılı pankartlar açan sendika üyeleri taşıdıkları dövizlerle de dikkat çekti. Koronavirüsten korunmak için giydikleri tulumlara dikkat çeken bazı üyeler, “Bu tulumun içinde 10 dakika kaldın mı hiç?” diye sordu. “Elimizde sadece alkış kaldı, şehit sayılmak istiyoruz, önce pandeminin kahramanı ilan ettiniz sonra döner sermayenin mağduru, tek kalem maaş, anne ne zaman geleceksin?” yazılı dövizler de taşıyan sağlık çalışanları “Daha ne kadar ölelim, bizi ne zaman duyacaksınız?” şeklinde sloganlar attı.

901e17d1-4028-4404-a567-19540a41a343.jpg

“ALDIĞIMIZ MAAŞIN KARŞILIĞINI KAT KAT VERİYORUZ”

“Her insan gibi sağlık çalışanlarımızda evlerinin geçimi, çocuklarının rızkı için çalışıyor. Sağlık çalışanları olarak bizler evimize alnımızın teri ile kazandığımız helal ekmeğin götürülmesini önemsiyoruz. Aldığımız maaşın karşılığını kat ve kat veriyoruz” diyen Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Evimizden, çocuklarımızdan, sosyal hayatımızdan fedakarlık yaparak gece gündüz halkımızın sağlığı için çaba gösteriyoruz. Bugün yaşadığımız ağır iş yükü altında ezilme, bulaşıcı hastalık ile karşılaşma riski, ruhen ve bedenen yaşadığımız travmalar ve yıpranma gün geçtikçe daha da artmakta” ifadelerini kullandı.

226f31c4-de46-42af-af55-7cd2e5308c78.jpg

“EK ÖDEME KANAYAN BİR YARA”

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamamasının ve uğradığı hak kayıplarının artık tahammül edilemez bir noktaya geldiğini söyleyen Kuluöztürk, “Yıllardır sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan ek ödeme meselesinin adil bir çözüme kavuşması en temel çağrılarımızdan birdir. Bu sistemin artık tamamen sonlandırılması, sağlık çalışanlarının onuruna yaraşır şekilde, çürüyen döner sermayenin yerine aylık maaşlarımızın yükseltilerek yeni bir sayfanın açılması Sağlık Sen olarak olmazsa olmaz talebimizdir” dedi.

31a20d9e-828a-4bb3-b6ee-e43a21d71bc2.jpg

“ÇÜRÜMÜŞ AĞACIN MEYVESİ OLMAZ”

Sağlık çalışanları için atılacak adımların lütuf değil, tam tersine hak teslimi olacağını vurgulayan Kuluöztürk, “Yıllardır süregelen bir mağduriyet yaşıyoruz. Almamız gereken karşılık, ödenmesi gereken ek ödeme; ister yönetmelik kaynaklı deyin, ister başka bir gerekçe söyleyin ama ödenmiyor. Sağlık çalışanları olarak adına ek ödeme dediğimiz, döner sermaye dediğimiz çürümüş bir sistemle karşı karşıyayız. Evet sistem çürümüştür. Zira yapılan her düzenleme yapılan her yama daha büyük sorunlar ortaya çıkarmakta. Gövdesi çürümüş ağacın meyvesi olmaz. Bakanlığın yaptığı her düzenleme, maalesef adaletsizlikler üretmiştir. Sağlık Bakanımız döner sermaye sisteminin daha adil bir yapıya kavuşması için çalışma yapacağını açıkladığında herkes gibi bizlerde ümitlenmiştik. Ancak yapılan yeni düzenleme eski sorunları çözmediği gibi yeni sorunlar üretmiştir” diye konuştu.

 

“SİSTEM ADALETSİZLİK ÜRETİYOR”

Sağlık çalışanlarının gösterdikleri çaba ve emeğin karşılığında hak ettiği ücreti alamadığını vurgulayan Kuluöztürk, “Ek ödeme yönetmeliği her değiştiğinde adalet gelecek diye açıklama yapılmasına rağmen sistem sürekli adaletsizlik üretiyor. Daha ilk ayda yeni yönetmeliğin yeni adaletsizlikler ürettiği ortaya çıktı. Daha ilk ayda tüm sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattı. O yüzden diyoruz ki, ek ödeme sistemi çürümüştür. Hiç kimsenin memnun olmadığı bir sistemi yürütmeye çalışmak doğru değildir. Artık feryat ediyoruz. Üç günlük alkış sesleri bizim feryadımızı bastıramaz, evdeki çocuğumuzun karnını doyuramaz, alın terimizin karşılığını veremez” dedi.

b9e0198e-778d-4358-9438-4f1b94f3101d.jpg

“DÖNER SERMAYE YERİNE AYLIK MAAŞLARIN YÜKSELTİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Döner sermayenin yerine aylık maaşların yükseltilmesini istediklerini dile getiren Kuluöztürk, şunları söyledi:

“Artık sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır şekilde, biten-giden döner sermayenin yerine aylık maaşlarımızın yükseltilerek yeni bir sayfanın açılması olmazsa olmaz talebimizdir. Sağlık çalışanları açısından artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizler her ay ne kadar döner sermaye yatacak endişesi taşıdığımız hiç bir sağlık çalışanının memnun olmadığı, bu köhnemiş ek ödeme düzeninden kurtulmak istiyoruz. İnsanca yaşayacağımız, alın terimizin karşılığının her ayın 15 inde maaş olarak ödendiği, aldığımız tüm ücretin emekliliğimize yansıdığı bir sistem istiyoruz. Canını dişine takarak gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımız bunu fazlası ile hak ediyor. Evet bizler takdiri hak ediyoruz ama takdir olarak alkış değil alın terimizin karşılığını istiyoruz.” 

 

“ADALETLİ BİR ÜCRET SİSTEMİ KURULMALI”

İstisnasız tüm sağlık çalışanları için yeni, hakkaniyetli ve adaletli bir ücret sisteminin kurulması gerektiğinin altını çizen Kuluöztürk, “Sağlık çalışanlarının onuruna yaraşır bir ücret düzenlemesi oluncaya kadar Sağlık Sen Antalya Şubesi olarak eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan üç günlük alkış desteğini bugün Antalya'dan Sağlık Bakanlığı yetkililerini 3 dakika kesintisiz alkışlayarak iade ediyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından sağlık çalışanları alkışlarla tepkilerini gösterdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim