Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.575
    %0.81
  • Dolar
    32.3788
    %0.16
  • Euro
    35.0205
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adana’da Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
14 Mayıs 2021 Cuma 15:03

Adana’da Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail saldırıları sonucu Kudüs'te hayatını kaybeden Filistinliler için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail saldırıları sonucu Kudüs'te hayatını kaybeden Filistinliler için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Mescidi Aksa ve Doğu Kudüs'e saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için Adana Merkez Cami'nde Adana Sivil İnisiyatif Meclisi öncülüğünde vatandaşlar Cuma Namazı sonrası toplandı. Vatandaşlar, önce dev Filistin Bayrağı açıp ardından İsrail'e lanet okudu.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Başkanı Mahmut Eraslan, "Bu zalimce şiddete üç maymunu oynayan bazı devletlerin suskunluklarını not ediyor, onları Allah'a şikayet ediyoruz. Günü geldiğinde bu zulme dur diyemeyen petrol şeyhleri de elbet hesap verecektir. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların hatta zalime zulmünü haykıracak, adaletin tesisini isteyen tüm insanlığın ortak davasıdır. İşte bu yüzden diyoruz ki Kudüs, Müslümanlar için direniş, insanlık için diriliştir" diye konuştu.

"Mehmetçik Mescid-i Aksa'da görevlendirilmeli"

Türkiye'nin Filistin'e askeri destek sağlaması gerektiğini de belirten Eraslan, "Filistin Hükümeti ile askeri ve ekonomik iş birliğine girilerek son dönemde Karabağ'da, Libya'da ve diğer coğrafyalarda oyun değiştiren, masayı dağıtan savunma sanayimizin yüz akı askeri teçhizatlarınınız Filistin'e hibe edilmeli. Ayrıca dünyanın dört bir yanında barışı savunan ve gittiği her coğrafyada sorunların önüne geçerek halkların büyük teveccühüne mazhar olan kahraman Mehmetçiğimizin de Kudüs'te kutsal topraklarımızı ve Mescid-i Aksa'yı korumak için görevlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti zulme uğrayanların yanlarında yer almıştır"

Daha sonra konuşan Adana Müftüsü Hasan Çınar, "Mescid-i Aksa şuanda kirli çizmeler altındadır. İşgal altındadır. Mescid-i Aksa şuanda yetimdir. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır. Şuanda Siyonist zalimler Filistin'de, Gazze'de kardeşlerimizin başına yeni icat ettikleri silahlarla saldırmaktalar, yeni denemeler yapmaktalar. Allah'ın Nusret'i Müslümanlarla olacaktır. Yeryüzünde nerede zulüm varsa Türkiye Cumhuriyeti zulme uğrayanların yanlarında yer almıştır" dedi.

Konuşmaların ardından Gazzeli Hüsam El Naffar Kuran-ı Kerim okudu. Ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim