Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.401
    %0.80
  • Dolar
    32.5083
    %0.24
  • Euro
    34.7144
    %0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağız kokusunu önlemenin yolları
24 Mayıs 2019 Cuma 16:43

Ağız kokusunu önlemenin yolları

Ramazan Ayında daha fazla yaşanan ağız kokusunu önlemek için ağız ve diş bakımının öneminden bahseden Dr. Burak Seven; “Sahur yemeğinden sonra dişlerin her yüzeyi dikkatli bir şekilde fırçalanmalı ve mümkünse diş ipi kullanılmalı” dedi.

Ramazan ayında artan ağız ve diş sorunları için bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerektiğini kaydeden Diş Hekimi Burak Seven; Ağız kokusuna ağız içi problemlerin neden olduğunu belirterek diş çürükleri, diş eti iltihapları, hijyenik olmayan köprü ve protezlerle yeterince iyi yapılmayan ağız hijyeninin ağız kokusuna neden olduğunu söyledi.

“DİŞLERİN HER YÜZEYİ FIRÇALANMALI”

Mideden kaynaklanan ağız kokusunun önüne geçmek için, sahurda uyumadan en az yarım saat önce yeme ve içmenin kesilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Seven; “Sahur yemeğinden sonra dişlerin her yüzeyi dikkatli bir şekilde fırçalanmalı ve mümkünse diş ipi kullanılmalı. Ayrıca dilin üzerinin fırçalanması da ağız kokusunu önlemede etkili” şeklinde konuştu.

“TUZLU SU İLE GARGARA”

Diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı konusunda yutkunma sorunu yaşanmaması için dişlerin iftardan sonra ve sahurda mutlaka 2 dakika boyunca fırçalanması gerektiğini söyleyen Dr. Seven; Ağız bakım suları veya tuzlu su ile gargara yapılması gerekiyor. Bu şekilde kokunun önüne geçmek mümkün olabilir” dedi.

“SİGARA AZALTILMALI”

Ramazan ayında ağız sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Dr. Seven; “Sigara tükürük akış hızını azalttığı ve bununla beraber ağız kuruluğuna sebebiyet verdiği için ciddi anlamda ağız kokusuna neden oluyor. Bu nedenle Ramazan ayında mümkün olduğu kadar sigara azaltılmalı. Dişlerin sağlığına iyi gelen besinler arasında olan süt, peynir ve yoğurt gibi besinler hem susamayı engelliyor hem de vücudun direncini arttırıyor. Bu nedenle bu besinlerin tüketimi arttırılabilir” ifadelerini kullandı.

“BAYRAM ÖNCESİ DİŞ KONTROLÜ ÖNEMLİ”

“Diş eti sağlığı için, çok sıcak- çok soğuk yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınılmalı. Baharatlı yiyecekler de ağız kokusuna sebebiyet verdiği için tüketimi azaltılmalı. Asitli, gazlı içecekler ve tatlı gıdalar dişlerde asidik bir ortam yaratıyor ve bu da diş çürüğü oluşumunu hızlandırıyor” diye konuşan Dr. Seven, Ramazan Bayramı’nda yaşanılacak olası problemlerinin önüne geçmek için Bayram öncesinde diş hekimi kontrollerine gidilmesi gerektiğini söyledi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3511 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim