Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.1
    %0.48
  • Dolar
    32.5441
    %0.10
  • Euro
    34.7282
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aile Hekimleri Sağlık Raporu Düzenlemesi İstiyor
18 Ağustos 2019 Pazar 10:33

Aile Hekimleri Sağlık Raporu Düzenlemesi İstiyor

ANTALYA Aile Hekimleri Derneği (ANTAHED) Başkanı Dr. İbrahim Çelik, aile hekimlerine sağlık raporu verme sorumluluğu yüklendiğini belirterek, "Bir insanın...

ANTALYA Aile Hekimleri Derneği (ANTAHED) Başkanı Dr. İbrahim Çelik, aile hekimlerine sağlık raporu verme sorumluluğu yüklendiğini belirterek, "Bir insanın sağlıklı olduğunu saptamak, hasta olduğunu öğrenmekten daha zordur" dedi.

ANTAHED Başkanı Dr. İbrahim Çelik, askerlik muayenesinden yaz okullarına, spor branşlarından ehliyet almaya kadar istenilen sağlık raporlarının aile hekimlikleri tarafından verildiğini söyledi. Raporlara bir kriter getirilmesi gerektiğini belirten Dr. İbrahim Çelik, "Belirli bir yönetmelik olmamasına rağmen bizden rapor vermemiz isteniyor. Rapor yükünün üstümüzden alınmasını istiyoruz. Bir insanın sağlıklı olduğunu saptamak, hasta olduğunu öğrenmekten daha zor" dedi.

DÜZENLEME İSTİYORUZ

Askere alınmayla ilgili muayenelerinin de artık aile hekimleri tarafından yapıldığına dikkati çeken Dr. İbrahim Çelik, "Ciddi bir sorumluluk. Askere gidecekler adayları muayene ediyoruz. Şüphelendiğimiz durumlarda gerekli tetkikler için uzmana sevkini yapıyoruz. Eskiden askerlik şubesindeki bir heyet tarafından askere giriş için sağlık raporu veriliyordu. Bu heyette biri askeri bir sivil iki hekim olurdu. Kaymakamlıktan ve askerlik şubesinden temsilciler oluyordu. Bu heyet kişinin askere alınıp alınmayacağını ya da sağlıklı olup olmadığına karar veriyordu. Askerlik muayeneleri aile hekimlerine verilince birçok hastalık gözden kaçmaya başladı. Hasta olup askere giden birçok gencimiz oluyor. Bunlar askerden dönüp geliyor. Bu tür raporların yine bir heyet tarafından verilmesini talep ediyoruz" dedi.

'AİLE HEKİMLERİ TÜKENMİŞLİK İÇİNDELER'

Dr. İbrahim Çelik, şöyle dedi:

"Bütün sağlık raporlarının kriterlerinin çok iyi bilinmesi lazım. Bu raporların heyet tarafından verilmesi en uygunu. Bu olmuyorsa rapor hekimlikleri oluşturulmalı. Raporların devlet hastaneleri veya Halk Sağlığı Merkezlerinin bünyesinde verilmesi daha sağlıklı olacaktır. Rapor almak isteyenler bu tür kurumlara başvurmalı. Aile hekimlerinin birinci görevi olan koruyucu hekimliktir. Birçok aile hekimi rapor yüzünden asli görevini yapamıyor. Aile hekimleri bu yüzden tükenmişlik içindeler."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim