Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.907
    %0.64
  • Dolar
    32.5633
    %0.04
  • Euro
    34.7694
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti’den Muratpaşa’ya sosyal demokrat aday
17 Ağustos 2018 Cuma 15:13

Ak Parti’den Muratpaşa’ya sosyal demokrat aday

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yaptığı basın toplantısında Muratpaşa iddiasını sürdürdü.

 Muratpaşa Belediyesi’ni kazanmaya çok yakın olduklarını söyleyen Taş,  “Muratpaşa’da düşündüğüz şu; sosyal demokratların oyunu alabilecek, demokrat bir kimliğe sahip, aynı zamanda Antalya’nın yerlisi, Antalya’da sevilen, saygı duyulan ve her kesimin onaylayacağı bir aday olacak” diye konuştu.

KONGRE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Ayhan Ateş ve Mustafa Atılgan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Düden Park’ta işlettiği tesiste gazetecilerle bir araya geldi. Taş, Ak Parti’nin kuruluşunun 17’nci yılı ve Cumartesi günü gerçekleşecek Ak Parti Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin bilgiler aktardı. “Partimizin kuruluşunun 17’nci yıl dönümüydü. Söz de karar da milletin diyerek, aydınlığa açık, karanlığa kapalı diyerek çıkmış olduğu yolda Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 17’nci yılımızı doldurduk. 17 yıldır Türkiye’mizde ve Antalya’mızda Ak Partimiz çok güzel işler yaptı. 2001 yılında kurulan partimiz, 2002 yılında iktidara geldi. 16 yıldır, milletimizin destek ve teveccühleri ile tek başına iktidar. Birçok badireler atlatan Ak Parti iktidarı, bugün milletimizin karşısında hizmetleriyle, yapmış olduğu işlerle çalışmasına durmadan devam ediyor” diyen Taş,  Antalya’dan Ankara’ya 2 bin 500 kişinin gideceğini söyledi.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

 Ankara’da Cumartesi günü yapılacak genel kurulun, şölen havasında gerçekleşeceğini dile getiren İbrahim Erthem Taş; “Hem partimizin 17’nci yıl dönümüydü hem de Cumartesi günü partimizin Ankara’da genel kurulu var. Bizim partimizde kongreler bayram havasında, şölen havasında oluyor. Cumartesi günü biz de Antalya olarak 2 bin 500 kişi ile kongreye katılacağız. Dışarıda da çok büyük kalabalığın olacağını düşünüyoruz.  Hem genel merkez hem de Antalya’da yapılan genel kongrelerimiz demokrasi şöleni şeklinde geçti. Bizim kongrelerimizde hiçbir zaman sandalyeler havada uçuşmadı. Hiçbir zaman kavga gürültü olmadı. Her kongremiz yeniden bir yenilenme ve tazelenme şeklinde oldu. Bu kongremizde yenilenme ve tazelenme şeklinde gerçekleşecek. Kaybedecek vaktimiz yok. Ne Antalya için ne Türkiye için kaybedecek bir saniyemiz bile yok” diye konuştu.

MİLLETİMİZ HEP BİZE SAHİP ÇIKTI

Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye pek çok şeyin değiştiğine vurgu yapan Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Partimizin kurulduğu 2002 yılından itibaren, Türkiye’de bir şeyler değişmeye başladı. Antalya’da bunu hissetmeye başladık. Cumhurbaşkanımız bir şiir yüzünden hapse girdiğinde, siyasi hayatının bittiğini, muhtar bile olamaz diyenleri gördük. Biz de bu söylenenlere bu şarkı burada bitmez sloganı ile karşılık verdik. O zaman parti yokken biz gönüllü çalıştık. 2003 yılında Cumhurbaşkanımız, ceza aldığı Siirt’ten milletvekili adayı oldu ve görevine başladı. Yiğit düştüğü yerden kalkar, bu da bunun göstergesidir. 2002 yılında ülkemizde değişimler oldu. Faizler düşmeye başladı, yarım kalan yatırımlar tamamlanmaya başladı. Biz iktidara geldiğimizde yılan hikâyesine dönen Antalya yolunu tamamladık. Hemen akabinde Korkuteli yolunu tamamladık. Son olarak da Kemer yolunu tamamladık. Yeni açtığımız hastaneler, Antalya’da Tıp fakültesi ile yarışır hale geldi. Biz bu hizmetlerin hepsini yaparken milletimiz yanımızda durdu. Milletimiz hep bize sahip çıktı, bizde onlara sahip çıkacağız dedik, sahip çıktık” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’DA OY ORANIMIZI ARTIRDIK”

Taş,  Ak Parti’nin Antalya’da aldığı oy oranları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 2002 yılında yüzde 21 ile başlayan oy oranının yüzde 35’lere geldiğini söyleyen Taş, “Antalya’da yüzde 21 ile başladığımız oy oranımız şuanda yüzde 35’lerde. Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 43. Antalya’da başladığımız günden bu yana, 16 yılda oylarımızı tam iki katına çıkarmışız. Türkiye’de yüzde 34 ile başlanan oy oranı bugün partimizin yüzde 43, Cumhurbaşkanımızın da yüzde 53 tarihi bir rekor oyu oldu. Biz ne söz verdiysek hepsini gerçekleştirdik. Verdiğimiz hiçbir sözü hava bırakmadık. Cumhurbaşkanımız, ‘ne aldatan olacağız, ne aldanan’ dedi. Biz hiç kimseyi kandırmadık. 2004 yılında yerel de değişiklikler başladı. İktidara geldikten sonra, yerel belediyeleri almaya başladıktan sonra belediye başkanımız Menderes Türel 11 tane alt geçit üst geçit yaptı. Sosyal belediyecilik anlamında bir çok ilke imza attık. Engelliler, ihtiyaç sahipleri, evde bakım hizmetleri anlamında hem hükümetimiz hem de belediyelerimiz yerelde çok önemli başarılara imza attı. Sadece biz belediye olarak köprü, algeçit, üst geçit yaya geçidi yapmadık. Bunun yanında gönüllere de hitap ettik. Gönüller kazanmaya çalıştık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz birçok hizmet var yerelde. Partimizin kuruluşunun 17’nci yılında, partimizin muhasebesini yaptık” şeklinde devam etti.

YAPTIKLARIMI ORTADA!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi genel değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,  Antalya’da Ak Parti’nin çok güçlü olduğuna özel bir vurgu yaptı. “Önceki basın toplantısında söylemiştim, Antalya’da biz birinciyiz. Antalya’da güçlüyüz. Antalya’da yüzde 34-35 bir tabanımız var. Bize her zaman destekleyen bir Ak Partili kitlemiz var.   Biz Antalya’da yerelde kadınlar plajı yapıldı. Normal şartlarda biz bu plajları 2009 yılında yapacaktık ama o dönemde seçimleri kaybettiğimiz için bu çalışmaları yapamadık. Antalya’da 4 kadın plajını, Büyükşehir belediyemiz hizmete geçirdi. Hem kaliteli, fiyatları halkımızın kesesine göre. Kepez’de yapmış olduğumuz Erdem Beyazıt Kültür Merkezi, Orhan Gazi, Osman Gazi semt konakları, Mimar Sinan Kongre Merkezi’ni yaptık. 2006 yılında Dokuma bazı nedenlerle olumsuz bir şekilde firmaya verilmişti. Biz Ak Parti olarak bunun karşısında durduk. Dava açıldı, açılan dava ile birlikte bizim belediyemiz Dokuma’yı halka kazandırdı” diyen Taş,   Antalya’da yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda milletimizin menfatını düşünüyoruz.  Yaptıklarımız, yapacaklarımızın da teminatıdır. İki tane bakanımız var. Bu yüzden Antalya çok şanslıyız 5 milletvekilimizle birlikte çok güçlüyüz. Burdur Antalya otobanı ihale aşamasında. Ankara ve İstanbul’a bağlanacak iki tane hızlı tren hattımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Söz verdiğimiz şehir hastanesi işlemleri Eylül ayında başlıyor. 2021 yılı sonunda Batı Havayolu 2021 yılında açılacağını Cumhurbaşkanımız söyledi. Sağlık alanında, eğitim, ulaşım, sosyal politikalar alanı başta olmak üzere pek çok alanda yaptıklarımız ortada” ifadelerini kullandı.

 

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı gönül seferberliğinin Antalya’da da devam edeceğini ifade eden Taş, “Cumhurbaşkanımız belediyelerde gönül seferberliğini başlattı. Bu kadar hizmeti yaparken aynı zamanda bizler insanların gönüllerine dokunmak zorundayız. Ben il başkanı olarak bu konuda Cumhurbaşkanımızın ne demek istediğini çok iyi anlıyoruz. Bu millet her şeyi affer. Yolu geç yaparsanız, hastaneyi geç yaparsınız ama bu millet adam yerine konmamayı asla affetmez. Biz bu milleti adam yerine koyduk, bundan sonra koymaya devam edeceğiz. Milletimizin derdiyle dertleneceğiz, 2019 yerel seçimlerine gideceğiz. 2019 yerel seçimleri konusunda da iddialıyız. Yerel seçimlerde milletimiz, bize büyükşehir belediyesi ile 19 belediyenin anahtarını verecektir. Hedefimiz, 19 ilçe.  Muratpaşa’ya da talibiz. Benim yaptığım son basın açıklamasından arkadaşlarımızın zoruna gitmiş olacak. 25 bin oyu alırsak biz Muratpaşa’yı kazanıyoruz demiştim. Bu sözümün yine arkasındayım. Biz Ak Parti olarak Muratpaşa’ya talibiz. Kimse kusura bakmasın, Muratpaşa milletin babasının çiftliği değil. Kimse tapulu malı değil. Hiçbir partinin çiftliği değil. Biz Muratpaşa’ya da, Konyaaltı’na da talibiz. Muratpaşa’ya çok yakınız. Alanya, Manavgat, İbradı, Kemer, Döşemealtı’nı alacağız. Elimizde olmayan 7 belediyenin tamamına talibiz. İyi bir adayla, adayımızı erken açıklamak suretiyle biz Muratpaşa’yı alacağımızı düşünüyoruz. Hiçbir iş yapmadan yan gelip yatarak oraları babalarının çiftliği gibi görüp, yakınlarına o belediyelerden rant elde ettirerek kazanma devri bitti.  Artık millet hizmete de bakıyor. Millet onların bir şey yapmadığını da görüyor. 2009-2014 yılında millet, onların bir şey yapmadığını gördü. Antalya’ya bir çivi dahi çakamadılar. Belediyeciliği en iyi yapan parti Ak Parti’dir” diye konuştu.

MURATPAŞA’YA SOSYAL DEMOKRAT ADAY

Taş, Muratpaşa ilçesini Ak Parti’nin kazanacağı şeklindeki iddiasını, bugün düzenlediği basın toplantısında da sürdürdü. 2019 yılında 19 ilçenin belediyesini kazanacaklarını savunan Taş, Muratpaşa’ya herkesin tanıdığı, sosyal demokrat kimliği ile tanınan bir adayın çıkacağını söyledi.  Taş; “Yerelde iddialıyız. Belediyelerimiz de, büyükşehir belediye başkanımız da gece gündüz demeden çalışacak. Muratpaşa Belediyesi inşallah 2019 yılında bizim olacak. Bizim olması için mücadele edeceğiz. Teşkilatlarımız buna inandı. Biz çalışacağız, seçim sonuçlarını herkes kabul edecek.  Muratpaşa’da adayımız bizim istediğimiz bir aday olacak. Kriterlerini belirliyoruz şuanda. Her kesime hitap edecek adaylarımız ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. 7 tane ilçede çalışmada başladık. Kamuoyu araştırması başladı, araştırmalarımız yapılıyor. Cumartesi günü sonuçlanacak. Kamuoyu araştırmasında, Muratpaşa’da kimi adayı görmek isterseniz, Konyaaltı’nda kimi aday olarak görmek istersiniz soruları soruluyor.  Herkese soruluyor bu soru, parti ve isim yok. Bu isimler bize Cumartesi günü gelecek. Ben de çalışmalarımı yapıyorum. Şehrin önde gelen insanları, esnaflar, kanaat insanlarına soruyoruz. Muratpaşa’da düşündüğümüz şu, sosyal demokratların oyunu alabilecek, demokrat bir kimliğe sahip, aynı zamanda Antalya’nın yerlisi, Antalya’da sevilen, saygı duyulan ve her kesim onaylayacağı bir aday olacak. Bununla ilgili isim çalışması yapıyoruz. Kadın da erkek de olabilir. Sevilen, herhangi bir lekesi ve şaibesi olmayan, geçmişi temiz olan, bizim oy oranlarımızı artırabilecek, CHP’den de oy alabilecek bir aday.  Bir çok isim çıkabilir. Genel merkezimizin yaptırmış olduğu ankette de 5-6 tane isim çıkmış. Bunları araştıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sn. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekillerimizle bunu Ankara’da alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra belli olacak. Adayların erken açıklanması gerektiğini düşünüyorum.  Belediye başkan adaylarını Aralık ayına çekersek oy oranımızın artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YERELDE MHP İLE İTTİFAK

Ak Parti İl Başkanı Taş, yerelde MHP ile ittifak yapılacağına dair inancını; “Geçen basın yaptığım basın toplantısında yerelde ittifakın devam edeceğini söylemiştik. Burada da yine aynı şeyleri söyleyeceğim. Bizim MHP ile ittifakımız devam edecek. Bunu Cumhurbaşkanımız şöyle ifade etmişti. Pazara kadar değil, mezara kadar demişti. Biz MHP ile genel seçimlere birlikte girdik. Bizim gönül birliğimiz devam edecek, ittifakımız devam edecek. Meclisteki konum itibariyle devam ediyor. Şuan genel merkezimizde yerel ittifak ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili muhakkak bir karar çıkacaktır. Her yerde yerelde ittifak olmayabilir ama genel başkanımızın belirlediği çerçevede biz bu ittifak kararlarına uyacağız. Biz diğerleri gibi yolda kavga edip ayrılmayız. Bizim ittifakımızda ne Ankara’da ne Antalya’da hiçbir sıkıntımız yok. Eylül ayı gibi yereldeki çalışmalar bitecek. Bu rapor ilçe ilçe, il il düzenlenen raporlar genel başkanlara sunulacak. Sonrasında ortak kararlar alınacak. Belki 3 belki 15 ilçe için ittifak kararı çıkacak. Ne karar çıkarsa Cumhur İttifakı olarak genel merkezimin kararına harfiyen uyacağız. Yerel seçim hareketliliği Ekim Kasım’da başlar, Aralık ayında belli olur” sözleriyle tekrarladı.

TÜTÜNCÜ İDDİASI

Yerelde seçimlerde belediye başkanlarında değişiklik olacak mı sorusunu cevaplandıran Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı iddialarını yalanladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hizmetlerinden memnun olduklarını, büyükşehir adaylığı konusunda resmi, gayri resmi hiçbir talebin olmadığını aktaran Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Büyükşehir’i istemediğini, Kepez’i tercih ettiğini söyledi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

 

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim