Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Akbıyık’ın çevresinde kimse kalmadı”
16 Mart 2018 Cuma 17:01

“Akbıyık’ın çevresinde kimse kalmadı”

Eski başkan Süleyman Akbıyık’ın seçimi kaybettikten sonra yeni bir platform oluşturarak üyelerin kafasını karıştırmaya çalıştığını söyleyen KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Çevresinde kimse kalmadığı için farklı farklı isimlerle yola devam etmeye çalışıyo

Eski başkan Süleyman Akbıyık’ın seçimi kaybettikten sonra yeni bir platform oluşturarak üyelerin kafasını karıştırmaya çalıştığını söyleyen KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Çevresinde kimse kalmadığı için farklı farklı isimlerle yola devam etmeye çalışıyor” dedi.

 

İlçedeki müteahhitler arasında dayanışmayı artırmak için düzenli olarak buluşmalar gerçekleştirmeye başlayan Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin ikinci dayanışma gecesi önceki gün Sakarya Parkı içindeki işletmede gerçekleştirildi. Kepezli müteahhitlerin dayanışma yemeğine Dernek yöneticileri ile müteahhitlerin yanı sıra Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz, Kepez Sanayi ve İşadamları Derneği (KEPSİAD) Başkanı ve Kepez Belediyesi Encümen Üyesi Rüştü Peker, Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Demir ve Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan katıldı. Gecede yeni katılan üyelere sertifikaları verilirken, gecenin düzenlenmesine sponsorluk edenlere de plaket takdim edildi.

sam_0697.jpg

“CK İLE SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ”

Kendilerine gelen sorunları kurumlarla görüşerek çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Mehmet Ali Ünal, elektriğin kesilmesi, kesilmemesi, enerji müsaadesi, iskandan sonra saatlerin bağlanması ve kontrollerin yapılması gibi sorunları CK Akdeniz Elektrik Müdürüyle görüşerek çözüm istediklerini söyledi.

“OTOPARK İÇİN BAKANLA GÖRÜŞÜLECEK”

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Otopark Yönetmeliği’nin 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe gireceğini hatırlatan Ünal, parsellerin küçük olmasından dolayı Kepez’de otopark sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Yönetmeliğin hem müteahhitleri hem de arsa sahiplerini olumsuz etkileyeceğine işaret eden Ünal, yaşanabilecek sıkıntıları Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya anlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştürülme sözü aldıklarını bildirdi. Ünal, Antalya’daki özel durumun ön çekme mesafelerinin otoparka açılması veya arka bahçelerin birleştirilmesiyle çözülebileceğini de kaydetti.

SÜRE BEKLEME ORTADAN KALKIYOR

Kentsel dönüşüm kapsamında tapuya düşülen şerhle ilgili de çalışma yaptıklarını ifade eden Ünal, yaklaşık 1 ay gibi bir zaman alan bekleme süresini azaltmak için Kepez Tapu Müdürlüğü’yle görüşme yaptıklarını bildirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısının tapuya intikal ettiğinde ilgili müteahhit ve arsa sahiplerinin tapuya gitmesi durumunda bekleme sürelerinin telafi edileceğini müjdeledi.

“KENDİ İÇİMİZDEKİ HAFRİYAT DÖKÜMLERİNİN PARASIZ OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

Hafriyat konusuna da değinerek, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini dile getiren Ünal, “En azından kendi içimizdeki dökümlerin parasız olmasını talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’le görüşerek bunu sağlamayı hedefliyoruz. Bu hafriyatçıların çifte standartlarını da ortadan kaldırmak adına önemli. Araçta takip sistemi olmamasına rağmen hafriyatçılar, Kızıllı’ya götürülüyormuş gibi tonundan para almak istiyor. Dolayısıyla burada bir mağduriyetimiz var. Bu konuda gelişmeler oldukça bilgilendirme yapacağız. Bu konuda görüşme yapan bir tek biz varız. Bizim dışımızdan gelen mesajlar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

MÜTEAHHİTLERE BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI

Satışlar durgun olduğundan dolayı beklentilerini karşılayamadıklarını vurgulayan Ünal, “Bu konudaki sorun sadece daire satışlarının durgun olması değil, girdi maliyetlerinin çok yüksek olması ve eskiden yüzde 30-35’e aldığımız arsaları yüzde 50’lere almaya başlamış olmamız. Şimdilerde arsa sahipleri yüzde 50 artı para istiyor. Burada arsa sahipleri nasıl birlikmiş gibi hareket ederek yüzdeleri artırıyorlarsa bundan sonra satışlarımızın olmadığını göz önünde bulundurarak bu yüzdeleri vermememiz gerekir. Şuanda yüzde 45 bile çoğu yer için fazladır” diyerek müteahhitleri arsa sahiplerine karşı birlikte hareket etmeye davet etti.

AKBIYIK’A TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

28 Ekim’de gerçekleştirilen demokratik bir seçim sonrasında görevi devraldıklarını hatırlatarak isim kullanmadan eski dernek Başkanı Süleyman Akbıyık’a göndermelerde bulunan Ünal, şunları söyledi:

“Biz göreve geldikten sonra eski başkanımız bütün davetlerimize rağmen hiçbir programımıza katılmadı. Aksine yeni bir dernek faaliyetine girişti. Bizim adımızı taklit ederek bir platform oluşturmaya çalışıyor. Buradan ara ara mesajlar geliyor. Mesajların her birinin altında farklı farklı isimler yazıyor. Altında yazılı olan isimleri aradığımızda haberlerinin olmadığını öğrendik. Bizim dışımızda gelen mesajlara itibar etmeyin. Hiçbir resmi faaliyeti yok. Sadece üyelerimizin kafasını karıştırmaya yönelik hareketler yapıyor. Çevresinde kimse kalmadığı için farklı farklı isimlerle yola devam etmeye çalışıyor. Kepez’in bir tane müteahhitler derneği var. O da Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’dir. Demokratik bir seçim sonucu göreve gelen bu yönetime saygı duyulmalıdır. Bizim hedeflerimiz var. Yaklaşık 6 yıldır alınmamış bir büromuz var. Büromuzu almaya çok yaklaştık. Bir dahaki toplantımızda tapumuzla müjdemizi vermek istiyoruz.”

“EKONOMİYİ SIRTLIYORSUNUZ”

Müteahhitlerin konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ise, müteahhitlerin memleket ekonomisini sırtlayan önemli kişiler olduğunu söyledi. Bütün meslek alanlarında olduğu gibi müteahhitlerin de birarada olması gerektiğini kaydeden Özgödek, gelişmenin birliktelikle sağlanabileceğine dikkat çekti.

sam_0704.jpg

SERTİFİKA VE PLAKET VERİLDİ

Kepezli müteahhitlerin dayanışma yemeği, yeni üyelere sertifika, sponsorlara plaket verilmesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_0706.jpg

Bu haber toplam 5898 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim