Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akdeniz Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı!
20 Haziran 2018 Çarşamba 22:10

Akdeniz Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı!

Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı lisansüstü öğrencileri için ilk kez mezuniyet töreni düzenledi

 Evrensel bilgi birikimine katkıda bulunacak,  nitelikli araştırmacılar yetiştiren Akdeniz Üniversitesi Enstitüleri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında,  772 yüksek lisans ve doktora öğrencisini mezun etti. Mezuniyet töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal,  lisansüstü eğitim ile bilgi dağıtmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Bugüne kadar enstitüden toplam 5649 yüksek lisan ve doktora öğrencisini mezun ettiklerini aktaran Ünal; "Akdeniz Üniversitesi, 7 Enstitü ile Lisansüstü eğitim sistemi ile bilgi dağıtmaya devam etmektedir. Enstitülerimizde bulunan toplam 245 adet yüksek lisans ve doktora programında 5701 öğrencimiz lisansüstü eğitimlerini sürdürmektedirler. Akdeniz Üniversitesi Enstitülerinden bugüne kadar toplam 5649 yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun olmuş ve bu mezunlarımız Üniversitemizde, ülkemizdeki başka Üniversitelerde veya yurt dışında bulunan kurumlarda akademik hayatlarını devam ettirmektedirler "diye konuştu. 


“SİZE İNANCIM SONSUZ”


Üniversite öğrencilerinin, ülkenin umudu olmaya devam edeceğini ifade eden Ünal,  Atatürk Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bugün burada bulunan sevgili mezunlarımız sizler ülkemizin geleceğisiniz' diyen Rektör Ünal, "Sizlerin bundan sonraki süreçte Akdeniz Üniversitesinde kazanmış olduğunuz araştırmacı kimliğinizle hem Üniversitemizi en güzel şekliyle temsil edeceğinize hem de ülkemizi dünyadaki bilim camiasında hak ettiği noktaya taşıyacağınıza olan inancım sonsuzdur. Sizlerden isteğim, ülkemizde araştırma odaklı üniversite olmayı seçmiş Akdeniz Üniversitesinin birer mezunu olarak bilginin ve bilimin ışığında olmanız ve Akdeniz Üniversitesindeki eğitiminiz sırasında öğrendiklerini uygulamanız ve geliştirmenizdir”  


BUGÜN AYRILIK GÜNÜ DEĞİL


Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal; öğrenci, akademisyen ve çok sayıda öğrenci ailesinin katıldığı mezuniyet töreninde konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bugün ayrılık günü değil.  Değerli mezunlarımız, üniversitemizde almış olduğunuz eğitim ve akademik nosyon sizlere akademik hayatta her anlamda güç ve cesaret verecektir. Bu cesaretle donanımlı nesillerin yetişmesinde önemli roller üstlenecek ve gideceğiniz her platformda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bugün bir ayrılık günü değildir. Bundan sonraki yaşamınızda her zaman bizleri sıkça ziyaret ediniz, hocalarınızla iletişiminizi devam ettiriniz. Bundan sonraki süreçte bizler için en büyük ödül, sizlerin başarılarını duymak ve mutlu olduğunuzu bilmektir”  Yapılan konuşmaların ardından mezun öğrenciler, sevinçlerini keplerini havaya atarak gösterdi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 47167 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim