Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akdeniz Üniversitesi’ne mikro cerrahi cihazı bağışı
20 Haziran 2018 Çarşamba 22:12

Akdeniz Üniversitesi’ne mikro cerrahi cihazı bağışı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, Türkiye Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından Plastik Cerrahi Ünitesi’nde kullanılmak üzere önemli bir cihaz bağışlandı.

 Türkiye’nin ilk yüz nakilleri, ilk çift kol nakli, Dünya’nın ilk kadavra vericili rahim nakli ile başarılarını dünyada duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, Türkiye Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından Plastik Cerrahi Ünitesi’nde kullanılmak üzere önemli bir cihaz bağışlandı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı,  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ve Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan katıldı. Plastik Cerrahi ameliyatlarında kullanılarak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin başarılarına büyük katkı sağlayacak cihaz için düzenlenen basın toplantısında ilk sözü Rektörü Mustafa Ünal aldı.

ÜNİVERSİTEYE KATKI SAĞLAYACAK

Akdeniz Üniversitesi’ne yapılan bağıştan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal,  bağışı yapan Mikro Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan’a teşekkür etti.  Üniversite hastanesinde çok başarılı organ nakilleri yapıldığına vurgu yapan Ünal; “Prof. Dr. Türker Özkan hocamız,  mikro cerrahinin en önde gelen hocalarımızdan bir tanesidir. Hocamızın başında bulunduğu vakıf aracılığı ile organ nakli ameliyatlarımızda bize özellikle çok faydalı olacak cihazlar bağışlandı.  Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu cihazlara aracı olan Prof. Dr. Ömer Özkan’a ve başhekimimize ve Özlenen hocamıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HAYIRLI BİR İŞ İÇİN GELDİK

Antalya’ya hayırlı bir iş için geldiklerini söyleyen Mikro Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan,  başında olduğu vakfın çalışmaları hakkında ön bilgi verdi.  Türkiye’nin hayırsever işadamlarının katkılarıyla kurulan vakfın,  mikro cerrahi yapan merkezlere cihaz yardımında bulunduğunu söyleyen Özkan, bu işi tamamen karşılıksız ve hayır için yaptıklarını söyledi.  “Bir hayırlı iş için buradayız. Tamamen amatör ve karşılıksız olarak çalışan bir hekim grubuyuz” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Türker Özkan; “Bu aleti bağışlayan vakıf, Tisk Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’dır.  Biz mikro cerrahi ile ilgili çalışmalarımıza ilk 1985 yılında başladık. İstanbul’da Türkiye’de ilk mikro cerrahi uygulamalarını başlatan bir vakfız.  Prof. Ayan Gül döneminden 1991’e kadar çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.  Sadece cihaz yardımı değil, mikro cerrahi yetişmesine katkı sağlayan bir vakıftır.  Bu çalışmalarımızı duyan hayırsever iş adamları bizlere destek oldular.  Vakfımız son yıllarda aktif çalışma içerisine girdi.   Türkiye’de mikro cerrahi ile ilgili ne varsa bu vakıfta var. Bu cihazlar, mikro cerrahi uygulayan merkezlerin,  cihaz ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili Türkiye’de en iyi hizmet veren Ömer hocama cihaz getirdik.  Hediye ettiğimiz cihaz, kan dolaşımının olduğu her yerde kullanılabilir.  İlk proje olarak  GATA’da gaziler için geliştirilmişti.  Parçalanan bölgede kan akışının sağlanıp sağlanmadığı bu cihaz sayesinde rahatlıkla kontrol edilebiliyor ve oraya müdahale edilebiliyor.  Bilimsel çalışmalara vesile olacak bir alettir. İyi günlerde ve hayırlı işler kullanın” diye konuştu.

BİR  ÇOK NAKİL İŞLEMİNDE KULLANILABİLECEK

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Özkan, yapılan bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mikro Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan’ı görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Özkan, “ Türker Hoca, bizim için çok kıymetlidir ve mikro cerrahinin duayenidir. Türkiye’de ilk parmak ve kol kopmalarının ameliyatını yapan ekibin içindedir.  Hocamız kendisini bu işe adamış önemli bir değerimizdir.  Bu bağışlanan alet hakikaten değerli bir alet.  Bize sadece klinik olarak değil akademik olarak da yardım edecek. Önemli çalışmalar yapılabilecek bir alet. Bu aleti sadece doku nakillerinde değil birçok nakil işleminde kullanmayı düşünüyoruz. Hocamıza kıymetli bağışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince hocamızın yolundan devam edeceğiz” diye konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan, Mikro Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan’a plaket takdim etti.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 47305 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim