Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2285.04
    %0.40
  • Dolar
    32.329
    %0.23
  • Euro
    35.0528
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akdeniz’de Pandemi Sonrası Verilecek Kurslar Anketle Belirleniyor
18 Ocak 2021 Pazartesi 13:03

Akdeniz’de Pandemi Sonrası Verilecek Kurslar Anketle Belirleniyor

MERSİN (İHA) – Akdeniz Belediyesi, pandemi sonrası verilmesi planlanan meslek kursları için mahallelerde anket düzenliyor.

MERSİN (İHA) – Akdeniz Belediyesi, pandemi sonrası verilmesi planlanan meslek kursları için mahallelerde anket düzenliyor. Mesleki kurs ve eğitimler, saha araştırmaları sonucu vatandaşların talepleri dikkate alınarak belirlenecek.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan mahalle evleri ile kültür sanat evlerinde verilen ve bugüne dek binlerce insanın meslek ve beceri kazandığı kurslara pandemi önlemleri nedeniyle ara verilmişti. Yeni dönemde, korona virüse (Covit-19) karşı geliştirilen aşıların verdiği umut ve alınan sıkı önlemlerle birlikte salgının etkisini yitirmeye başlamasıyla mahalle ve kültür-sanat evlerinde, alanında uzman kişiler aracılığıyla verilen kurslara tekrar başlanması planlanıyor.

İstenen kurs ve eğitimler, anket yöntemiyle vatandaşlara soruluyor

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Akdeniz Belediyesine bağlı Kültür ve Sanat Evlerinde açılması hedeflenen kurslarla ilgili müdürlük personeli, saha çalışmaları ile vatandaşlara ulaşıyor. Bu sayede ekipler, anket yöntemiyle mahalle sakinlerinin talep ettiği kurs çeşitlerini, mesleki ve beceri eğitimleri tespit ediyor. Anketlerle Akdeniz sakinlerine ulaşan ekipler, açılması planlanan ve talep edilen kurslar hakkında da vatandaşları bilgilendiriliyor.

Pandemi dönemi öncesi yoğun bir şekilde düzenlenen birbirinden farklı onlarca mesleki ve beceri eğitim kursu sayesinde özellikle mahalleli kadınlar ve gençler, hem meslek edinip aile bütçelerine katkı sağladı hem de boş vakitlerini verimli değerlendirdi. Mahalle evlerinde; resim, heykel, tiyatro, seramik, mozaik, giyim, ahşap boyama gibi 47 farklı alanda binlerce kişiye kurs verilirken, İŞKUR desteğiyle kursiyerlere günlük 30 lira tutarında bir ücret de ödeniyor.

Öte yandan; pandemi dönemi öncesi Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde verilen kuaförlük kursunu tamamlayan genç kursiyerler de sertifikalarını aldı. Sevinç ve heyecanlarını paylaşan kursiyerler, kendilerine bu imkanı sağlayan Akdeniz Belediyesine teşekkür ettiler.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim