Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

AKP’nin kendisine yaptığı kötülüğü CHP bile yapamaz…

07 Haziran 2018 Perşembe 05:21

 

Cumhurbaşkanı, Parlamento sisteminden “Başkanlık sistemine “ geçiş kararı verildiğinden bu güne dek hep düşünürüm!
Neden mi?
Anlatayım…
Yahu; Aldığını alırsın, sattığını satarsın, hiç bir kimse sözünün üzerine laf etmez, astığını asarsın, kestiğini kesersin, velhasıl; Türkiye’de resmi olmasa da gayri resmi sen bir cihan Padişahıydın…
Daha ne istersin ki?
Saraylar yaptırdın, Filolar kurdurdun ama şu Muharrem ince var ya. Senin başına bela olacak gibi. Vallahi ben demiyorum, şu sokaktakiler var ya onlar söylüyor. 

Tutturdun bir başkanlık sistemi” Ne gereği vardı yani? Hiç yoktan başını belaya soktun. Bizim Anadolu da bir söz var, “Ağrımayan başına çaput sararsın “derler ya,  Tamı tamına, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan için söylenmiş bir söz. 

Yapılan ve yaptırılan tüm anketler gösteriyor ki; AKP ve MHP’nin yapmış olduğu Cumhur ittifakı oylarının toplamı %46 veya 47 civarında. Yani, CHP, İYİ ve SADET ‘in Milet ittifakı karşısında AKP ve MHP pek şanslı görünmüyor. 

Hâlbuki ki Parlamenter sistemi için de kalmış olsaydı AKP %47 oy almış olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Parlamenter sistemi içinde halen birinci parti kalarak tek başına hükümeti kurarak yoluna devam ederdi…

Hani derler ya, “Allah kimseyi şaşırmasın”. Hakikatten Türk atasözlerinin ne kadar önemli olduğunu insan yaşadıkça, gördükçe daha iyi anlıyor. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, hiç yoktan başına öyle bir püsküllü bele açtı ki, “İnsanın kendisine yaptığını kötülüğü düşmanı yapmaz” … Bu anlamlı atasözümüzü bu güne çevirecek olursak eğer şöyle demeliyiz; AKP’nin kendisine yaptığı kötülüğü CHP bile yapamaz…

Hâlbuki  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altında başkanlık sistemine geçmiş olmamış olsalardı, CHP iktidar olmak için çok çalışmasına rağmen, asla bu kadar yakın iktidar hayaline kapılmamış olurlardı. Bugün olduğu kadar hiçbir dönemde CHP hiçbir zaman iktidara bu kadar yaklaşmamıştı.

Çok akıllı hatta çok zeki olmuş olsan da, şu atasözünü hiç unutmamalısın, “Ne oldum değil ne olacağım “ demelisin. Veya “İnsan, beşer, durmaz şaşar” da derler bu durumda olanlara.

Adalet, emniyet, eğitim Ordu, yasa ve Anayasa elinde, Yani Yasama, Yürütme ve Yargı elindeydi ne oldu, neden oldu, kim aldatı, kim yaptırdı veya durduğu yerde kendi kendine neden “bacağına sıktın” vallahi, Billahi anlamadım. Hiç yoktan insan “bindiği dalı keser mi?” Şimdi “ayıkla bakalım pirincin taşını”. 
Binali Efe 

Bu yazı toplam 10361 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim