Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.661
    %0.01
  • Dolar
    32.3343
    %0.08
  • Euro
    35.1498
    %-0.15

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Aksak Timur'un askerleri

17 Eylül 2019 Salı 07:07
İnsanların var oluşundan bu güne kadar, yeryüzünde birçok katliamlar yapılmıştır. Ama hiç bir katliam bu kadar zalimce, bu kadar hunharca, bu kadar alçakça yapılmamıştır.   Durum ne olursa olsun, “İnsanın insanı öldürmesinin hiçbir haklı gerekçesi olmaz olamaz”. Hiç bir katliam, Makam, para veya iktidar olmak için, Allah’ın vermiş olduğu canı almaya hiçbir canlı varlığı katletmeye veya hakkını gasp etmeğe sebep ne olursa olsun haklı gerekçe sayılamaz!
 
14 asır önce Hz. Muhammet’in torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatima’nın ciğer paresi Hz. Hüseyin ve ailesi ile beraber 72 can, Emevi soyuna mensup Yezid tarafından top yekûn katledildi. Şu an içimizden birileri yahu… “1400 yıl önce yaşanan trajik bir olayı her yıl bize anlatmanın ne faydası veya ne anlamı var” diye bilir. Bu şekilde düşünenler kendince haklı da ola bilirler. Ama katledilen kadın ve çocukların tamamına yakını Müslümanların Peygamberi Hz. Muhammet’in ailesi olduğuna göre; değil yılda bir kere her fırsatta zalimin mazlumlara yaptığı züllümü hatırlatmak gerekmez mi?.
 
Söz ’de Laik olan “Ama laik olmayan Türkiye Cumhuriyeti dâhil, bazı Müslüman ülkelerin siyasetçileri, Hz. Muhammet’in ailesini Kerbele’da kadın çocuk demeden katleden Emevi soyundan gelen Muaviye’nin oğlu Yezid’i saygı ve sevgiyle anmaya devam ediyor olmaları Hz. Muhammet’e dolaysıyla Kerbela şehitlerine yapılan en büyük saygısızlıktır.
 
İçinizde mutlaka hatırlayanlar vardır. Mesela; Bir zamanların ünlü Başbakanı Davutoğlu gibi, Binali Yıldırım ve bir diğerleri ne dediklerine hatırlıyalım “Allah nasip ederse ikindi namazını Şam’da Emevi camii ‘inde kılacağız” Dediği cami bu camiidir. Önce Hz. Ali’yi öldürten ve peşine Hz Muhammet’in soyunun tamamını katleden bu eli kanlı Yezid yaptırtmış olduğu caminin temelinde Hz. Hüseyin’in kan izleri henüz kurumamıştır!.
 
Hatta dönemin Başbakanı şimdi AKP’nin genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2012 yılında yaptığı konuşmada “inşallah Selahattin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camiin de namaz kılacağız” demişti. Türkiye’de 130 bin cami varken nedir bu Emevi Camii’nde namaz kılma sevdası? Şimdi size soruyorum? Hz. Hüseyin ve 72 canı öldüren eli kanlı ve Hz. Muhammet’in soyuna düşman olan Kureyş ailesinden Muaviye’nin oğlu Yezid’in yaptırtmış olduğu bu camide namaz kılma arzularının amca nedir ?
 
İşte; Alevi ve Aleviler kadar aklı ve vicdanı hür olan, inanan veya inanmayanlar, Sünni, Şafii, Hanbeli, Maliki Mezhebine mensup olanlar, ilim, bilim, hak, hukuk ve adaleti kendilerine ilke edinenler, eline, beline ve diline sahip çıkanlarla, makam ve servet hırsına yenik düşüp Hz. Muhammet’in torunu Hz. Hüseyin ve tüm ailesini öldürenlerle aramızda inanç farkı bu kadar açık ve nettir.
 
Hz. Alinin oğlu Hz. Hüseyin’i ve tüm ailesini katleden bu yobaz sürüleri kerbela’da olduğu gibi bugün halen Maraş’ta, Sivas da, Çorum ve birçok yerde katliamlar yapmaya insanları diri diri yakarak öldürmeye devam etmektedirler. “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” Atasözü boşuna söylenmemiş olmalı. Miladi Tarih: 1400. Hicri tarih: 667 Ülke: Moğolistan. Komutan: Müslüman ve ehlibeyt dostu Aksak Timur. İşgal ettiği ülke: Suriye / Şam.
 
Eski devir tarihçilerinden Edirneli Oruç Bey, Evliya Çelebi ve ünlü tarihçi Murat Bardakçı böyle yazmaktadırlar, Timur, Şam sokaklarında gezerken, Emevi Camii’nin yakınanda bulunan derme çatma bazı kişilerin mezarları olduğunu görür.
 
Bu mütevazı mezarların hemen ilerisinde Emevi Camii’nin yakınında bulunan Kubbeli ve son derece gösterişli bir mezarında Muaviye’nin oğlu Yezid olduğunu öğrenince hiddetlenir ve “Sahabe mezarlarına kulübe kondurmuş, Peygamber efendimizin torununu katletmiş olan bu adama saray gibi yapmışsınız” diyerek Yezid’in türbesinin derhal yıkılmasını, toprağının elli arşın kazılarak Kızıldeniz’e dökülmesini buyurur.
 
Daha sonra askerlerinden binlercesini getirerek Yezid’in mezarının üzerine işetti!. Hz Muhammet’in torunu Hüseyin ile yakınlarını Kerbela’da Şehit edilmesine sebebiyet veren Yezid,in Şam’daki Emevi Camii’nin yakınında bulunan Babü’s-sagır mezarlığındaki kabrini açtırmış ve Yezid’in kemiklerini yakmıştır. 1400 yıl önceki Timur mu daha Müslüman veya bugünkü siyasi liderler mi daha çok Müslüman?  Takdiri size bırakıyorum.
Bu yazı toplam 2063 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim