Bugün 11 Temmuz 2025 Cuma
- IMKB
% - Altın
4317.552
%0.83 - Dolar
40.1741
%0.18 - Euro
47.0228
%0.12
- 12:43 - AGC'den Kardeşlik Protokolü
- 00:36 - "Çocuğunuzu puana değil, potansiyele göre yönlendirin"
- 00:15 - Özel:"Yargılamalar TRT'den yayınlansın"
- 23:24 - Antalya'da sıcaklar bunalttı
- 20:55 - Meclisten Böcek'e destek mesajı
- 18:49 - Kara'ya destek mitingi
- 18:38 - Daha yeşil bir eğitim
- 15:05 - Chp'nin Adayı Özdemir
- 12:57 - İklim Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı
- 11:10 - Denizi çöp kutusu gibi kullanıyoruz
- 00:32 - Kanalda can pazarı
- 00:21 - Polisle çatışan cinayet zanlısı öldürüldü
- 00:06 - Başkan Böcek'e destek mitingi
- 23:47 - Kaya: ‘’Milletin vicdanında boğulacaksınız!’’
- 23:35 - ASKON'dan liderlik vurgusu
Binali Efe / KONUK YAZAR





Aksak Timur'un askerleri
17 Eylül 2019 Salı 07:07
İnsanların var oluşundan bu güne kadar, yeryüzünde birçok katliamlar yapılmıştır. Ama hiç bir katliam bu kadar zalimce, bu kadar hunharca, bu kadar alçakça yapılmamıştır. Durum ne olursa olsun, “İnsanın insanı öldürmesinin hiçbir haklı gerekçesi olmaz olamaz”. Hiç bir katliam, Makam, para veya iktidar olmak için, Allah’ın vermiş olduğu canı almaya hiçbir canlı varlığı katletmeye veya hakkını gasp etmeğe sebep ne olursa olsun haklı gerekçe sayılamaz!
14 asır önce Hz. Muhammet’in torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatima’nın ciğer paresi Hz. Hüseyin ve ailesi ile beraber 72 can, Emevi soyuna mensup Yezid tarafından top yekûn katledildi. Şu an içimizden birileri yahu… “1400 yıl önce yaşanan trajik bir olayı her yıl bize anlatmanın ne faydası veya ne anlamı var” diye bilir. Bu şekilde düşünenler kendince haklı da ola bilirler. Ama katledilen kadın ve çocukların tamamına yakını Müslümanların Peygamberi Hz. Muhammet’in ailesi olduğuna göre; değil yılda bir kere her fırsatta zalimin mazlumlara yaptığı züllümü hatırlatmak gerekmez mi?.
Söz ’de Laik olan “Ama laik olmayan Türkiye Cumhuriyeti dâhil, bazı Müslüman ülkelerin siyasetçileri, Hz. Muhammet’in ailesini Kerbele’da kadın çocuk demeden katleden Emevi soyundan gelen Muaviye’nin oğlu Yezid’i saygı ve sevgiyle anmaya devam ediyor olmaları Hz. Muhammet’e dolaysıyla Kerbela şehitlerine yapılan en büyük saygısızlıktır.
İçinizde mutlaka hatırlayanlar vardır. Mesela; Bir zamanların ünlü Başbakanı Davutoğlu gibi, Binali Yıldırım ve bir diğerleri ne dediklerine hatırlıyalım “Allah nasip ederse ikindi namazını Şam’da Emevi camii ‘inde kılacağız” Dediği cami bu camiidir. Önce Hz. Ali’yi öldürten ve peşine Hz Muhammet’in soyunun tamamını katleden bu eli kanlı Yezid yaptırtmış olduğu caminin temelinde Hz. Hüseyin’in kan izleri henüz kurumamıştır!.
Hatta dönemin Başbakanı şimdi AKP’nin genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2012 yılında yaptığı konuşmada “inşallah Selahattin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camiin de namaz kılacağız” demişti. Türkiye’de 130 bin cami varken nedir bu Emevi Camii’nde namaz kılma sevdası? Şimdi size soruyorum? Hz. Hüseyin ve 72 canı öldüren eli kanlı ve Hz. Muhammet’in soyuna düşman olan Kureyş ailesinden Muaviye’nin oğlu Yezid’in yaptırtmış olduğu bu camide namaz kılma arzularının amca nedir ?
İşte; Alevi ve Aleviler kadar aklı ve vicdanı hür olan, inanan veya inanmayanlar, Sünni, Şafii, Hanbeli, Maliki Mezhebine mensup olanlar, ilim, bilim, hak, hukuk ve adaleti kendilerine ilke edinenler, eline, beline ve diline sahip çıkanlarla, makam ve servet hırsına yenik düşüp Hz. Muhammet’in torunu Hz. Hüseyin ve tüm ailesini öldürenlerle aramızda inanç farkı bu kadar açık ve nettir.
Hz. Alinin oğlu Hz. Hüseyin’i ve tüm ailesini katleden bu yobaz sürüleri kerbela’da olduğu gibi bugün halen Maraş’ta, Sivas da, Çorum ve birçok yerde katliamlar yapmaya insanları diri diri yakarak öldürmeye devam etmektedirler. “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” Atasözü boşuna söylenmemiş olmalı. Miladi Tarih: 1400. Hicri tarih: 667 Ülke: Moğolistan. Komutan: Müslüman ve ehlibeyt dostu Aksak Timur. İşgal ettiği ülke: Suriye / Şam.
Eski devir tarihçilerinden Edirneli Oruç Bey, Evliya Çelebi ve ünlü tarihçi Murat Bardakçı böyle yazmaktadırlar, Timur, Şam sokaklarında gezerken, Emevi Camii’nin yakınanda bulunan derme çatma bazı kişilerin mezarları olduğunu görür.
Bu mütevazı mezarların hemen ilerisinde Emevi Camii’nin yakınında bulunan Kubbeli ve son derece gösterişli bir mezarında Muaviye’nin oğlu Yezid olduğunu öğrenince hiddetlenir ve “Sahabe mezarlarına kulübe kondurmuş, Peygamber efendimizin torununu katletmiş olan bu adama saray gibi yapmışsınız” diyerek Yezid’in türbesinin derhal yıkılmasını, toprağının elli arşın kazılarak Kızıldeniz’e dökülmesini buyurur.
Daha sonra askerlerinden binlercesini getirerek Yezid’in mezarının üzerine işetti!. Hz Muhammet’in torunu Hüseyin ile yakınlarını Kerbela’da Şehit edilmesine sebebiyet veren Yezid,in Şam’daki Emevi Camii’nin yakınında bulunan Babü’s-sagır mezarlığındaki kabrini açtırmış ve Yezid’in kemiklerini yakmıştır. 1400 yıl önceki Timur mu daha Müslüman veya bugünkü siyasi liderler mi daha çok Müslüman? Takdiri size bırakıyorum.
Bu yazı toplam 2202 defa okunmuştur.
BAŞKANLARI KİMLER YAKAR?Gürsel Kaya
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
İlçe arıtma suyuyla yeşerdi
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim