Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKS’de 3 sergi birden
27 Eylül 2019 Cuma 17:24

AKS’de 3 sergi birden

Antalya Kültür Sanat, 3 sergiye birden ev sahipliği yapacak. Yarın sabah açılacak sergiler 1 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın kente armağanı olan Antalya Kültür Sanat, Galeri Nev İstanbul ile işbirliğiyle 3 sergiyi birden düzenliyor. Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu’nun üstlendiği Elvan Alpay’ın ‘Cennet Uzaklarda Bir Vaat Mi?’, Tayfun Erdoğmuş’un ‘Yeni Dünya Katmanları’ ve Melek Mazıcı’nın ‘Şeffaf Yansımalar’ sergileri yarın sabah ziyarete açılacak. 28 Eylül – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında açık olacak sergiler, Pazartesi günü hariç her gün 11.00 – 19.00, Perşembe günleri ise 11.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
unnamed.jpg

SERGİ TURU VE SÖYLEŞİ YAPILACAK

Yarın, sergilerin küratörü Haldun Dostoğlu ve sanatçılar Elvan Alpay ile Tayfun Erdoğmuş’un katılımıyla bir sergi turu düzenlenecek. Saat 14.00’da gerçekleşecek tur kontenjanla sınırlı ve rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Tur için ödenecek tutar sergi bileti fiyatına dahil. Ayrıca sezonun ilk gündem buluşması da küratör Haldun Dostoğlu ve sanatçılar Elvan Alpay ile Tayfun Erdoğmuş’un katılımıyla gerçekleşecek. Yeni sergiler ve sanatçıların üretim pratiklerinin yanı sıra Türkiye’de güncel sanat ortamı, 16’ncı İstanbul Bienali, yeni müzeler gibi konuların da ele alınacağı söyleşiye katılım ise ücretsiz olacak. Söyleşi yarın saat 16.00’da başlayacak.

antalya-kultur-sanat-aks-eylul-2019.jpg

SERGİLERDE DOĞA HAKİM

İnsan ve doğayı konu alan sergiler, sanatseverleri bambaşka noktalara götürecek. Elvan Alpay’ın sanat pratiğinin belkemiğini, tuvallerinin arka fonunda kullanılan renkli çiçek ve hayvan desenleri oluşturuyor. Polyester film üzerine akrilik ile yapılan çiçek ve yaprak motifleri, tuval üzerinde katmanlar halinde. Sanatçının, sürüngenler, kuşlar, kurbağalar, yapraklar, ağaçlar gibi doğadan bitki ve hayvanların bir araya geldiği çok renkli kompozisyonları bulunuyor. Üç boyutlu eserlerde kurgulanan gerçek üstü evrenler, izleyiciye doğanın iyileştirici ve rahatlatıcı yanlarını sunuyor. Tayfun Erdoğmuş ise, kurutulmuş yaprak, çiçek gibi organik natürmort malzemeleri doğadaki hallerinin aksine, organize bir biçimde kurgulayarak kompozisyonlar yaratıyor. Eserlerinin temel yapısını insan ile doğa ilişkisinin zaman ve hafıza katmanları, bitki dünyası, kozmoloji, biyoloji ve yeni görüntüleme sitemlerinin karmaşık karakteri oluşturuyor. Doğadan toplanıp şekillerine ve cinslerine göre büyük defterlerin sayfaları arasında tasnif edilerek kurutulan bitkiler, sanatçının sözcük dağarcığının esasını oluşturuyor. Bu malzemeler, sanatçının doğa bilimleri laboratuvarını hatırlatan atölyesinde gerçekleşen uzun ve meşakkatli bir resim yapma sürecinin de başlangıcı. Melek Mazıcı’nın farklı boya teknikleriyle gerçekleştirdiği resimlerinin merkezinde ise, izleyicilere kendi deneyimleri ve duygularını yansıtma fırsatı veren organik biçimler yer alıyor. Çiçek, bitki, manzara gibi çeşitli görüntüler, sanatçının yıllar içinde yer değiştirmesiyle birlikte deneyimlediği farklı coğrafyaların etkisiyle çeşitleniyor. Mazıcı’nın ilham aldığı konular arasında Uzakdoğu kültürü ve felsefesi, peyzaj görünümlerinde ise özellikle İzlanda doğasından esinlenmeler dikkat çekiyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim