Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2478.468
    %0.27
  • Dolar
    32.4618
    %0.10
  • Euro
    34.6712
    %0.39

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

“Alevilik vardır ve Alevilik Haktır”

23 Ekim 2018 Salı 10:49
Sayın Cumhurbaşkanım;
Milletini, Vatanını ve Bayrağını seven, Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımı yapmadan, Vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan, Demokrasi, Hak, hukuk ve adalet diye feryat eden, insan ve tüm canlı varlık haklarına saygılı, yandaşlık yerine kardeşlik duygusunu bağrında taşıyan Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu ve mağrur vatandaşı olmak için kendi çapında mücadele veren, Baba  “Rıza’dan olma, Ana Hürü ’den doğma” halis, muhlis İslam Alevi inancına sahip bir ailenin çocuğu olmak suçsa eğer; Onurla, gururla kabul ediyorum.
Ülkemi ve ülkümü seven bir vatandaş olarak başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm diğer siyasi parti lider ve yöneticileri, Diyanet kurumu, Alevi’si, Sunisi, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Ermeni’si, Rum’u, Kürdü, Türkü velhasıl Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkese sesleniyorum…
“Alevilik vardır ve Alevilik Haktır”.
Asırlardır Aleviler İslam şemsiyesi altında; Dede, Talip, Pir rehber eşliğinde başta insan olmak üzere Evrende ki tüm canlı varlıkların hakları için saygı çerçevesinde Cemevlerinde Semahlarını hak aşkına Dünyanın dönüşünü temsilen dönüyor ve ibadetlerini; Allah, Muhammet Ali üçlemesi ışığında yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler.
Ülkemizde eğer din ve vicdan özgürlüğü varsa hangi kişi ve ya kişiler Evreni yaratan Allah, Miraçta ki Muhammet ve Allah’ın Arslan’ı Ali üçlemesine karşı çıkacak kadar densiz ve iffetsiz ola bilir ki?
Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan’a sesleniyorum;
İslam Âlemini kana bulayan ana sebeplerden en önemlisi:  Aleviler, Sunilerin, Suniler Alevilerin, Türkler, Kürtlerin, Kürtler ’de Türkleri rahatsız eden sorunlarını kendi sorunlarıymış gibi sahip çıkmadıkça barış sağlanamaz.
Türkiye de akan kanın durması, kinin ve nefretin sonlandırılması, Cem’de camide bizimdir sloganıyla çıkılmadıkça birlik beraberlik pekişmedikçe huzur sağlanamaz.
Sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan; Mezhep kavgalarının bitmesi için Artık Alevilerin Cemevlerini Resmi ve yaşsal statü vermelisiniz.
Sayın Cumhurbaşkanım; Size, sizin bir değil birkaç defa Cemevlerine Resmi ve Yasal Statü vereceğinize dair demeçlerinizi hatırlatmak isterim;
24 Haziran 2018 seçim öncesi AK Parti secim beyannamesi ve Milletvekili Aday tanıtım toplantısında aynen şöyle demiştiniz: "Vakit Türkiye Vakti, diyerek yola çıkıyoruz"  "24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz, demokrasiyi bir üst lige çıkaracağız. Cemevlerinin hukuki statü sağlayacağız. Yasaklara ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz. 3 Y ile mücadele söz vermiştik, yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluktu, bu mücadeleyi sürdüreceğiz." demiştiniz.
Sayın Cumhurbaşkanım; Siz Alevilerin ibadet hanesi olarak bilinen Cemevine yasal ve resmi statü veresenizde vermesenize ibadetleri ilelebet devam edeceğine sizin de kanaatiniz tıpkı benim gibi tamdır.
Ancak; Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi dâhil hiçbir kişinin hiçbir dönemde Alevilerin ibadet yeri olan Cemevine resmi statü vermediğinden Cumhuriyet dönemi dâhil Alevileri yaktılar, katlettiler, ötekileştirdiler.
Bu kavgada Aleviler hayatlarını kayıp ettiler acılar yaşadılar ama barış dini olarak lanse ettiğimiz gerçeklerle bağdaşmayan vahşetlerin faturası dinimize yazıldı.
Sayın CUMURBAŞKANIM;
Biliyorum ve inanıyorum ki bu olaylar Aleviler kadar sizi de rahatsız etmektedir. Ak Parti’nin Seçim beyannamesinde ikinci 100 gün de yapacaklarınızın içinde Alevileri son derece ilgilendiren ve Cemevlerini resmi yasal statü vermeniz demek; Sizin de çok ama çok arzuladığınız “ DÜNYA BARIŞ ÖDÜLÜNÜ” beraber getireceğini bilmenizi isterim.
Binali Efe
Binaliefe@hotmail.com.
Bu yazı toplam 2767 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim