Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2298.627
    %1.00
  • Dolar
    32.3159
    %0.21
  • Euro
    35.1084
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aliağalı çocuklardan Muzaffer İzgü’ye sevgi seli
17 Haziran 2017 Cumartesi 18:45

Aliağalı çocuklardan Muzaffer İzgü’ye sevgi seli

Türkiye'nin en çok okunan gülmece çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü, Aliağa Belediyesi'nin kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği...

Türkiye'nin en çok okunan gülmece çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü, Aliağa Belediyesi'nin kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği söyleşi ve imza günü etkinliğine konuk oldu.

Türk edebiyatının çınar isimlerinden olan Muzaffer İzgü, yoğun ilgi gördüğü etkinlikte özellikle çocukların sevgi seli ile karşılaştı. "Uçtu Uçtu Ali Uçtu', "Ekmek Parası', "Kardelen', "Konuşan Kedi', "Uçan Eşek', "Ökkeş Serisi" gibi kitapların yazarı olan İzgü, edebiyat hayatı boyunca 154 kitap yazarken bunların 98 tanesini çocuklar için kaleme aldı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da katıldığı etkinlikte çocuklar, İzgü'yü ön sıralardan izledi. Sanat Sokağı'nda, Aliağa'nın yerel sanatçısı Yunus Yeşilöz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara, televizyon dizilerinden uzak durmaları ve bol bol kitap okumaları yönünde öğütler veren ünlü yazar, ailelere de evlerinden kitabı eksik etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Zorluklar içindeki yaşam serüveninden de anılar paylaşan 84 yaşındaki usta kalem çocuklardan gelen soruları tek tek yanıtladı.

Çocuklar birbirleriyle yarıştı

Muzaffer İzgü gibi bir ustayı Aliağa'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, günün anısına İzgü'ye plaket ve teşekkür çiçeği takdim etti. Söyleşinin ardından İzgü, Ökkeş serisi kitaplarını çocuklar için imzaladı. İzgü'nün imzaladığı kitapları çocuklara hediye eden Başkan Serkan Acar, çocuklarla yakından ilgilendi. Hediye edilen kitaplara sahip olmak isteyen çocuklar adeta bir birleriyle yarıştı. Keyifli geçen etkinlik çekilen anı fotoğrafları ile son buldu.

İzgü'den öğütler

Etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzgü, çocuklara ve anne-babalara öğütlerde bulunarak şunları söyledi:

"Kitap okuyan insan hayal kurar. Hayal kuran insan düşünmeye başlar. Düşünen insan soru sorar. Soru soran insan artık sürünün koyunu olmaz. O artık birey olur. Çocuklarımızın birey olmasını istiyorsak onlara kitabı zorunlu hale getirmeliyiz. Ama bir evde anne baba kitap okumuyorsa çocuğa boşuna oku deriz. Önce anne babanın çocuğa örnek olması gerekir. Bu nedenle ailelerde lütfen kitap okusunlar. Ayrıca bu güzel organizasyona aracılık eden başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum."

Aliağalı çocuklardan Muzaffer İzgü’ye sevgi seli

Aliağalı çocuklardan Muzaffer İzgü’ye sevgi seli

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim