Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2420.766
    %-0.24
  • Dolar
    32.4438
    %0.01
  • Euro
    34.797
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aliyev, 96’ncı yaşında anıldı
13 Mayıs 2019 Pazartesi 14:44

Aliyev, 96’ncı yaşında anıldı

Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği; Haydar Aliyev'in doğumunun 96’ncı yılı anısına ortaklaşa tören düzenledi.

Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği ile Muratpaşa Belediyesi Haydar Aliyev'in doğumunun 96’ncı anısına tören düzenledi. Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezinde gerçekleştirilen törene Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Vural, Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği Başkanı Lale Hasenova ve Azerbaycanlılar katıldı.

HAYDAR ALİYEV İÇİN TÜRK DÜNYASI ÖNEMLİYDİ”

Açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Halklar Dostluğu Birliği Başkanı Lale Hasenova; “Haydar Aliyev demek Azerbaycan'ın bağımsızlığının mimari demektir. Bizim için Haydar Aliyev büyük bir mekteptir onun hayatını ne kadar anlatsak da cümlelere sığdıramayız” diyerek Aliyev’e minnettarlığını belirtti.

100_0310.jpg

 Bakü Tiflis Ceyhan boru hattı ile Azerbaycan'ın petrolünün Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihraç edilmesine değinen Hasenova Haydar Aliyev için Türk dünyasının ne kadar önemli olduğunu söyledi.

“TEK YÜREK HALİNDE ATMAKTAYIZ”

100_0313.jpg

Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Vural ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Bir sürü ile hareket eden biz Türkler, sonrasında gelen tek millet iki devlet olgusuyla bu bilinçle hareket edip öz yurdumuzdan öz vatanımızdan uzakta da olsak tek yürek halinde atmakta olduğumuzu böylelikle bir kez daha göstermiş olduk” şeklinde konuştu.

“AZERBAYCAN'DA TÜRKİYE'Yİ HİSSEDİYORUM”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, sivil toplum kuruluşlarının, aydınların, gazetecilerin ve siyasetçilerin bir millet iki devlet olgusunu sözde bırakmaması gerektiğini belitti. Yeni; “Azerbaycan'a gittiğimiz zaman Türkiye'nin başka bir bölgesine gidiyormuş gibiyim. Aynı şekilde Azerbaycanlı kardeşlerimiz de Türkiye'ye geldiklerinde burada aynı duygular içerisinde olmaları son derece önemli. Türkiye'ye karşı olan sevgiyi orada her insanın yüreğinde hissettim. Azerbaycan'ın bugünlere gelmesinde siyasetçilerin, devlet adamlarının çok büyük bir önemi var. Dolayısıyla onları unutmamak yad etmek son derece önemli” dedi.

“HER DAİM DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

100_0317.jpg

“Antalya'da hatırı sayılır Azerbaycanlı hemşerilerimiz, komşularımız var” diyen Yeni “Bugün merhum Haydar Aliyev’in doğum günü vesilesiyle kardeşlerimizle bir araya geldik. Ben de kendisini rahmetle minnetle anıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizde her daim dayanışma içerisinde olacağımızı Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak belirtmek istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

  Konuşmaların ardından sinevizyonda Haydar Aliyev’in hayatından kesitler sunuldu ve şarkılarla Aliyev anıldı. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim