Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alman psikoterapistten videolu teşekkür
04 Ağustos 2017 Cuma 20:04

Alman psikoterapistten videolu teşekkür

Özel OFM Antalya Hastanesi'nde vitrektomi ameliyatı olan Alman psikoterapist; kendisini görme kaybından kurtaran doktora, çalıştığı klinikten çektiği video ile teşekkür etti.

 VİTREKTOMİ AMELİYATI OLDU

Magdeburg Kliniği'nde Çocuk Psikiyatristi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Daniela Schulze; Manavgat'ta ailesiyle birlikte tatil yaparken, gözünde karartı fark etti. Yaşadığı problem nedeniyle Manavgat'ta bir hastaneye başvuran Schulze, retina kanaması teşhisiyle Özel OFM Antalya Hastanesi'ne sevk edildi.  Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Burak Bilgin'in muayene ettiği Schulze'a, ön tanı lazer tedavisi ile kondu daha sonra Vitrektomi Ameliyatı önerildi. İlk başta ameliyat olmaktan korkan Schulze'un şikayeti, ameliyat olduktan sonra sona erdi. Tatilini bitirip tekrar Memleketi Almanya'ya dönen Danila Schulze, Almanya'da kendi doktoruna ve üniversite hastanesine de muayene oldu. Oradaki doktorlardan da ameliyatın yüksek kalitede yapıldığını öğrenen Schulze;  ameliyat olduğu Özel OFM Antalya Hastanesi'ne,  görev yaptığı hastaneden video çekimi ile teşekkür etti.

ALMANYA'DAN  VİDEOLU TEŞEKKÜR

Almanya'da Magdeburg Kliniği'nde Çocuk Psikiyatristi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Daniela Schulze; toplam 4 dakikalık video çekiminde şu ifadeleri kullandı: "Tedaviden önce, bütün tedavi süreci detaylı bir şekilde tarafıma açıklandı. Lazer tedavisi yapıldıktan sonra hastane tarafından otelime geri bırakıldım. O gece ve ertesi gece her şey yolundayken ertesi akşam gözümde  tekrar karartılar oluşmaya başladı. Çok korkmuştum. Özel OFM Antalya Hastanesi ile tekrar iletişime geçtim. Beni araçla alıp hastaneye götürdüler ve yatışım yapıldı. Ertesi sabah tercüman eşliğinde Dr. A.Burak Bilgin'e muayene oldum. Doktor, hastalığım konusunda bilgi vererek Vitrektomi Ameliyatı önerdi. Ameliyattan başta çok korkmuştum; fakat doktor ön görülen işlemlerin süreçlerini detaylı bir şekilde açıklayarak korkumu yenmeme yardımcı oldu. Aynı akşam genel anestezi ile ameliyat oldum. Ertesi sabah göz bandını açtıklarında çok mutluydum; çünkü bulanık ve sarı noktalar olsa da görebildiğimi fark ettim. Ardından yapılan kontrol muayenesinde doktor bu durumun zamanla düzeleceğini açıkladı. Tatilimi bitirip Almanya'ya döndüğümde artık normal bir şekilde görebiliyordum. Almanya'da kendi doktoruma ve Üniversite Hastanesi'nde başka bir doktora muayene oldum. Doktorlarım çok şaşırdılar ve ameliyatın yüksek kalite standartlarında başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olduğunu belirttiler. Ameliyat sonrası yüzde yüz görüyordum ve siyah karartılar tamamen kaybolmuştu. Özel OFM Antalya Hastanesi'ne tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Medikal yönden yüksek kalitede hizmet veren ve çok modern bir hastane. Çalışanlar güler yüzlü ve başarılı. Bana tercümanlık ederek yardımcı olan Larissa ve Yeliz'e teşekkür ederim. Hastane hizmetinden çok memnun kaldım ve bence beş yıldızı hak ediyor. Dr. A.Burak Bilgin'e çok teşekkür ediyorum o sadece güler yüzlü değil sonuçlara bakılırsa mükemmel bir operatör doktor. Tekrardan teşekkür ediyorum"

HASTA, DOKTOR OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Ameliyatı gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Burak Bilgin; Almanya Magdeburg Kliniği'nden yapılan teşekkür videosuna çok mutlu olduğunu söyledi.  Kendisine başvuran hastanın psikoterapist olduğunu bilmediğini, kendisine gönderilen video ile haberdar olduğunu söyleyen Bilgin; "Daniela, hastanemize  gözünde sinek uçuşmaları ve görmede hafif bulanıklılık şikayeti ile başvurmuştu. Retinasında da yırtık vardı. Yırtık tam damar üzerinde olduğu için,  kanama da yapmıştı. Yırtık retina dekolmanı ilerlemesin diye, ilk başta  yırtık etrafına lazer yaptık.  Bir gün sonra kanaması yoğunlaşmış bir şekilde tekrar başvurdu. Görmesi el hareketi seviyesine düşmüştü.  Göz ultrasonu yaptık. Ultrasonda retina dekolmanı ile uyumlu şüpheli görüntüler gördük. Kendisine  Vitroktemi önerdik. Vitrektomide kanamayı temizledik, retinada kanama olmadığını gördük. Kanayan damar üzerine endokoter uygulandı ve  Ameliyat başarılı bir şekilde sona erdi.  Hastamız, Almanya'daki bir klinikte psikoterapist  olarak çalışıyormuş. Burada bize söylemedi. Almanya'dan  gönderdiği video ile öğrendim ve çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

"TÜRK DOKTORLARIN BAŞARISI AVRUPA'DAN İLERİDE"

Özel OFM Antalya Hastanesi Başhekimi Dr. Cem Mutlu yaptığı açıklamasında, Türk doktorların başarısının artık yurt dışında tescillendiğini söyledi.  Almanya'daki özel bir klinikte psikoterapi bölüm başkanı olan hastanın çekip gönderdiği video ile bu durumun kanıtlandığına dikkat çeken Mutlu; "Alman hastamız bayan Daniela Schulze, hastanemize video ile  mesaj göndererek bizi çok mutlu etti.  Sağlık turizminde daha özellikli işler yapmak adına  da bize güç verdi.  Manavgat'ta tatil yaptığı sırada gözünde problem yaşayan,  bu nedeniyle hastanemizde vitroktemi ameliyatı olan  Bayan Daniela Schulze'un,  Almanya'da özel bir klinikte çocuk ergen psikoterapi bölüm başkanı olduğunu öğrendik. Tatili bittiğinde Almanya'ya dönem hastamız,  çalıştığı klinikte farklı hekimlere gidip muayene olmuş. Ameliyat ve tedavi süreci ile ilgili oradaki doktorlardan da çok güzel sözler duymuş. Kendisi  bunu bizimle paylaşma adına video çekip göndermiş. Biz sürekli söylüyoruz; Avrupa'dan daha geride hizmet yapmıyoruz. Israrla söylüyoruz; Avrupa'dan daha ileri seviyede hizmet yapıyoruz. Alman hastamızın bize çekip gönderdiği video, bu durumun da bir göstergesidir. Bu konuda biz zaten kendimizden emindik ancak Almanya'daki hekimler tarafından da yaptığımız işin üst kalitede olduğunu duymak bizi çok mutlu etti. Bu tip çalışmalarımız devam edecek. Sağlık turizmi kapsamında özellikli işler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim