Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Alternatif yollar ve Kepez

15 Eylül 2020 Salı 13:21
Dursun Saadet: İlimizde en mühim meselelerden birisinin ulaşım ve trafik meselesini olduğunu sanırım bilmeyenimiz yoktur. Şehrimiz malum gelişiyor ve nüfus miktarı arttkça bu meseleler de önümüze çıkıyor.
 İlçelerimizde bu manada yapılan yol genişletme ve yeni yolların açılması çok önem arz ediyor.
Mesela Kepez Belediyesi, Ünsal, Santral ve Kepezaltı mahallelerini şehir merkezine bağlayan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’ni genişletiyor. Bisiklet yolunun da yapılacağı caddenin şerit sayısı 2’den 4’e çıkarılıyor.
Antalya’nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi 5 Temmuz isminin verildiği cadde, çevresindeki fabrikaya, cezaevine ve kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı mahallelere ulaşım sağlaması bakımından büyük önem taşıyor.
 Kepez Belediyesi, bu önemli ulaşım güzergâhını, bölgesinde yaşanan modern şehirleşmeye uygun hale getiriyor. Şehir merkezine ve çevre illere ulaşımı sağlayan Antalya Bulvarı’na bağlanan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi, kentsel dönüşüm projesi nedeniyle bölgenin nüfusunun artacağı dikkate alınarak genişletiliyor. Tüm alt yapısı yenilenecek olan caddenin gidiş ve geliş 2 olan şerit sayısı 4’e çıkarılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, ulaşımın aksamaması için yol genişletme çalışmasını bölümler halinde yapıyor.
Bu manada Fen İşleri ekipleri, caddenin cezaevi ile fabrika tarafındaki bölümünün hizmet veremez hale gelen asfaltını, freze iş makinesiyle kazıdı. Daha sonra tesviyesi yapılan yola, asfalta hazırlık için filler dolgu malzemesi döküldü. Bu işlemden sonra yola geçici olarak sathi asfalt döküldü. Yolun alt yapısının sağlam hale gelmesinden sonra ise cadde sıcak asfaltla kaplanacak.
Trafiğin sathi asfaltla kaplanan bölümden sağlanmasından sonra caddenin Kepezaltı Mahallesi’ndeki bölümünde genişletme çalışmasına başlanılacak. Antalya Bulvarı ve Mustafa Haşmet Kavşağı arasındaki 1356 metre uzunluğunda cadde, sıcak asfaltının dökülmesinden sonra kaldırımı, bisiklet yolu, peyzajı ve gece aydınlatması ve yol aksesuarları çalışmaları yapılacak.
 Yazımın başında da ifade ettiğim gibi yeni açılan her yol ve genişletme çalışmaları trafik yükünün azaltılması bakımından önem arz ediyor.
 Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 752 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim