Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2299.076
    %1.02
  • Dolar
    32.3237
    %0.22
  • Euro
    35.0632
    %-0.15

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

ALTIN PORTAKAL’A HEYECAN GELECEK Mİ?

06 Eylül 2019 Cuma 04:42

Bu yıl tüm sanatseverlerin gözü Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde olacak kuşkusuz. 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin özün e dönüş hikayesine tanıklık edeceğiz. Özellikle Ulusal Film Yarışması’nda özüne dönüş, Altın Portakal heykelciğinin de eski yıllardaki görünümüne dönmesi ile Antalyalı sanatseverleri şimdiden heyecanlandıran Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal film yarışmasının ‘’rekabetçi’’ ve sanata odaklı yönünün ağır basacağını umuyorum. Geleneksel sanatçı geçişi kortejinin de bazı yeniliklerle fark yaratacağına inanıyorum. En İyi Uzun Metrajlı Film’e  250 bin lira ödül verilecek yarışmada diğer yenilikler de kısıtlı bütçeye rağmen nasıl fark yaratacak hep birlikte göreceğiz.   Evet… 26 Ekim’de başlayacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri de, sinema sektöründeki kadın emeğinin görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla verilecek Cahide Sonku Ödülü olacak. Sinemamızın ilk yıldız kadın oyuncusu olmanın yanı sıra kamera arkasında da birçok ilke imza atmış olan Cahide Sonku’nun anısını yaşatmak adına başlatılan ödül, Türkiye film sektöründeki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmeyi de amaçlıyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinin değerlendirmesi sonucu verilecek olan Cahide Sonku Ödülü, emeğinin yanı sıra bakışını da filmin ayrılmaz bir parçası kılmış bir kadın sinemacıya 50 bin TL para desteği sunacak.
 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri de Cahide Sonku Ödülü olacak. 1935 yılında “Bataklı Damın Kızı” filmindeki Aysel rolüyle kendinden sonraki kuşak için starlığın kapılarını açan ve birçok kaynağa göre de sinemamızın ilk kadın yönetmeni ve yapımcısı sayılan Cahide Sonku’nun anısını yaşatmak adına bu yıl başlatılacak ödül, Türkiye sinema sektöründeki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmeyi de amaçlıyor.
 Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinin değerlendirmesi sonucu verilecek Cahide Sonku Ödülü, yarışmadaki filmlerden birinde kamera arkası ya da önü fark etmeksizin çalışmış, emeğinin yanı sıra bakışını da filmin ayrılmaz bir parçası kılabilmiş kadın sinemacılardan birine sunulacak. 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü’nün ilk kazananı ise festivalin kapanış gecesi olan 1 Kasım’da belli olacak.  Bu yıl “Öze Dönüş” temasıyla yola çıkacak ve 26 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Antalya Altın Portakal Film Festivali, 56. kez Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ANSET tarafından gerçekleştirilecek festivalde, iki yıl önce kaldırılan Ulusal Yarışmalar yeniden yapılacak.
 Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film 250 bin TL para ödülünün sahibi olurken, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ile, ilk filmini çekmiş yönetmenlere verilen Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü de 100 bin TL para ödülleriyle desteklenecek. Yılın en iyi belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda filmler toplamda 60 bin TL. değerindeki ödüller için yarışırken, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda iki filme toplam 30 bin TL para ödülü verilecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin web sitesindeki yarışma başvuruları ise 16 Eylül 2019 tarihinde sona erecek. ‘’Özünden koparak heyecanı azaldı’’ diyerek eleştirilere hedef olan uzun soluklu Altın Portakal Film Festivali’nin gerçek anlamda halkla iç içe eski sinerjiyi yakalaması dileğimle… 

Bu yazı toplam 756 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim