Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.906
    %1.04
  • Dolar
    32.5696
    %0.10
  • Euro
    34.7707
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altun’dan ‘Flakka’ uyarısı
23 Ekim 2017 Pazartesi 08:30

Altun’dan ‘Flakka’ uyarısı

“Bir genci bile kurtarsam yeter” diyen Bilişim Suçları Uzmanı ve Bağımlılık Danışmanı emekli polis memuru İsa Altun, bilişim suçları ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

“Bir genci bile kurtarsam yeter” diyen Bilişim Suçları Uzmanı ve Bağımlılık Danışmanı emekli polis memuru İsa Altun, bilişim suçları ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor. Dünyanın başına yeni bir belanın musallat edildiğini kaydeden Altun, ‘Flakka’ illetine dikkat çekerek “Aileler dikkat!” dedi.

22519316_10155776219469346_4572042716936799002_n.jpg

Uyuşturucu madde bağımlılığıyla ne kadar mücadele edilse de bir türlü önüne geçilemiyor. Zehir tacirleri bir yandan ağlarına yeni insanları düşürmek için çalışırken bir yandan da yeni uyuşturucu maddeleri üreterek gençlerin ve ailelerinin hayatlarını karartıyor. Son zamanlarda ortaya çıkan ‘Flakka’ isimli uyuşturucu da bunlardan birisi. Bir dönem Antalya’da da görev yapan emekli polis İsa Altun, her türlü uyuşturucuya karşı savaş açtı ve bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. Altun, ‘Zombi hapı’ adı verilen ‘Flakka’nın dünyanın başına musallat edildiğini söyleyerek aileleri uyardı.    

“BENİM ÇOCUĞUM KULLANMAZ DEMEYİN”

“Dünyanın başına yeni bir bela musallat oldu. Şimdi de başımıza ‘Zombi hapı’ belası çıktı. ‘Zombi hapı’ adı verilen ‘Flakka’ illetine dikkat!” diyen Altun, “Özellikle anne ve babalar bu maddeyi tanıyın. Benim çocuğum kullanmaz, yapmaz demeyin. İnternette satılıyor. İlk defa kullanıp kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden çok genç var” dedi.

“KARŞISINDAKİNİN ETİNİ YİYECEK KADAR BİLİNÇ VE ŞUUR KAYBI YAŞATIYOR”

Karşısındaki insanın etini yiyecek kadar bilinç ve şuur kaybı yaşatan maddenin şekil olarak limon tuzuna benzediğini kaydeden Altun, “Yurtdışından kargo yoluyla ithal ediliyor. İnsanı yamyamlaştıran bu illeti kullanan insan karşısındaki insanın etini yiyecek kadar bilinç ve şuur kaybına uğruyor. Çocuklar odalarında çok fazla kalıyorsa, arkadaş grubu birden bire değişmeye başladıysa, zayıflama, iştah kaybı varsa, evden para, altın çalmaya ya da cep telefonu satmaya başladıysa, öfke ve sinir krizleri, suskunluk, içe kapanma gibi durumlar içindeyse, eve gidiş dönüş saatleri değiştiyse aman dikkat!” ifadelerini kullandı.

“İLK MADDEYİ İKRAM EDEN ARKADAŞ OLUYOR”

Kayıtlara göre ilk uyuşturucu maddeyi ikram edenin arkadaş olduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Altun, “Çocuklarınızın kiminle arkadaş olduğunu öğrenin. Hatta onların ailesini ziyaret edin. Arkadaş, çocuğun kaderini değiştirecek tek unsurdur. Kayıtlara baktığımızda gördüğümüz şey, ilk maddeyi ikram eden arkadaştır. Yabancı bir insan asla madde takdim etmez. Çünkü madde temin suçu 15 yıldan başlıyor” diye konuştu.

“GÜÇLÜ AİLE BAĞLARI ÇOCUĞU KORUYOR”

Güçlü aile bağlarının çocuğu koruduğunu vurgulayan Altun, şunları ifade etti:

“Güçlü aile bağları çocuğu gelebilecek tüm tehlikelere karşı koruyor. Aidiyet duygusunu bu yüzden önemsiyorum. Çocuk aile içinde onay duygusunu almazsa sırf kabul görmek adına yanlış arkadaşlara ya da yanlış çevreye yönelip yanlış davranışlar içine girebiliyor. Uyuşturucu sorunu sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunu. Her şeyi devletten, hükümetten beklemek yerine sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, ailelere, medyaya ve eksiksiz her bireye büyük görevler düşüyor. Bağımlılık, toplumsal bir sonuç aslında. Ağaçlara bakmaktan ormanı görememek gibi. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor.” 

“İNTERNET SOKAĞI EVE GETİRMEKTİR”

Aileleri internet konusunda da uyaran Altun, “Çocukları​ internet büyütüyor. İnternet dediğimiz şey sokağı eve getirmek demek. Bilhassa büyük şehirlerde ailelerin çocukları üzerindeki kontrolü​ ve etkisi maalesef gittikçe azalıyor. Bu bilimsel bir gerçek. Peki güvenli internet için çocuklar ve aileler yeterince bilinçli mi? Bütüne baktığımızda değil. Güvenlik ve gizlilik ayarları konusunda çocukları eğitmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYA KURBANI OLMAYIN”

Sosyal medya kullanımı konusunda da uyarı yapan Altun, “Sosyal medya kurbanı olmayın” dedi. Sosyal medyanın artık hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışanlar için oldukça dikkatli kullanılması gereken bir mecra haline geldiğini vurgulayan Altun, “Bir anlık öfkeyle yazılan tweetler çalışanların işten atılmasına bile neden olabiliyor” diye konuştu.

İNTERNETTE BANKACILIK İŞLEMLERİ YAPARKEN DİKKAT!

İnternet dolandırıcılıklarına da işaret eden Altun, şu uyarılarda bulundu:

“İnternette​ bankacılık işlemleri yaparken Wi-Fi kullanmayın. Cep telefonlarından giriş yapıyorsanız mutlaka anti virüs programı yükleyin. Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Banka görevlisi olsa bile şifrenizin tamamını söylemeyin. Bankanın internetteki şubesine bağlanmak için arama motorundan değil de adres çubuğundan giriş yapın.”

MADDE BAĞIMLISI KOLLARINDA ÖLDÜ

1991 yılından bu yana Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya, İstanbul ve Mersin illerinde görev yapan Altun, Gaziantep'te görev yaparken kollarında ölen Mehmet isimli bir bağımlının vasiyeti üzerine 1997 yılında uyuşturucuya karşı savaş açtı. “Bir genci bile kurtarsam yeter” sloganıyla yola çıkan Altun, bağımlılık alt kültürü ile bilişim suçları ve bilgi güvenliği konularında seminerler ve paneller düzenliyor. Bağımlılık ve bilişim alanında bilgilendirme amaçlı belediyelerde, üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında ailelere yönelik görsel sunumlu konferanslar veriyor. Uyuşturucunun gerçek yüzünü anlatmak için liselerde, özel kolejlerde, okullarda çizdiği karikatürlerle ve gazete kupürlerinden oluşan sergileriyle bilgilendirme yapmaya çalışıyor.

isa_altun_birkereden_cok_sey_olur_kitabi_1.jpgisa_altun_ortam_sanal_suc_gercek.jpguyusturucu_mucadele_isaaltun_beyaz_olum_b.jpg

KİTAPLARI VAR, 34 GENCİN UYUŞTURUCU MADDEYİ BIRAKMASINI SAĞLADI

Bilişim suçları uzmanlığı ve bağımlılık danışmanlığının yanı sıra ulusal bir gazetede yazarlık da yapan Altun’un, kaleme aldığı 4 tane kitabı bulunuyor. Kollarında ölen madde bağımlısı gencin vasiyeti üzerine ilk olarak 'Bir kereden çok şey olur' isimli kitabını çıkaran Altun, ardından 'Kod adı beyaz ölüm', ' Benim çocuğum kullanmaz - Bonzai', 'Ortam Sanal Olsa da Suç Gerçektir' ve ‘Tehlike bir sokak ötede’ kitaplarını kaleme aldı. Yaptığı çalışmalarla 34 gencin uyuşturucu maddeyi bırakmasını sağlayan Altun’un, ödülleri, teşekkür ve takdir belgeleri bulunuyor. Altun’un çalışmalarına web sitesi isaaltun.com üzerinden ulaşılabiliyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 8957 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim