Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Aman dikkat!

07 Şubat 2019 Perşembe 01:34

Dolandırıcılar yine iş başında.  Ne kadarda önlem alınsa yeni bir dolandırıcılık yöntemini mutlaka buluyorlar.  Son zamanlarda özellikle Facebook’ta dikkatimi çeken bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Facebook’taki gönderilerin altına yorum yapan, vatandaşlara çok kolay yoldan para kazandırmayı vaat eden tuhaf tipler türedi.  Bakıyorum, her yerdeler. Özellikle çok okunan, çok paylaşım yapılan gönderilerin altına yazıyorlar.
Bir kişinin yazısı aynen şöyle; 
“Arkadaşlar size çok kolay yoldan para kazandırabilirim. Özellikle kredi borcu olanlar, kredi kartı borcu olanlar, paraya sıkışanlar beni arasınlar.  İddia’da son 2 günde büyük rakamı tutturdum.  Size kazanmayı garanti ediyorum.  Kazanamazsam parayı iade ederim.  Arzu ediyorsanız, özelden bana yazın” 
Şimdi diyeceksiniz ki bu yazıya inan ya da kanan var mı?
Belki siz bu konuda uyanık olabilirsiniz ama çaresiz olan insanlar öylesine çok ki bu ülkede, mutlaka bu tarz mesajlara kanıyorlardır.  Bir de herkes artık çalışarak, üreterek bir şeylere sahip olmak yerine, kolay yoldan para kazanmanın peşine düşmüş durumda. Mutlaka bu insanlara kanan, bu insanlara parasını kaptıranlar olabilir. 
Devletin de bu konuda net bir yaptırımı ne yazık ki yok! Aleni hırsızlık yapmış insanlar elini kolunu sallayarak dışarı çıkıyor, yetmiyor hırsızlıklarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Özellikle sosyal medyada güvenilir olmayan kaynaklardan uzak durun. Hele size kolay yoldan para kazandıracağını iddia eden birisi varsa ona asla inanmayın!
Onun kendine hayrı yok ki size hayrı olsun!
Bu tarz insanlar,  kolay yoldan bu kadar hızlı para kazanabilselerdi, akıllarına ilk gelen şey siz olmazdınız. Akıllarına gelen tek şey daha fazla kazanmaları olurdu.  Bir de bu insanlara sakın kredi kartı veya özel bilgilerinizi vermeyin. Hesaplarına hesapsızca para geçmeyin.  Çaresiz olabilirsiniz. İmkânlarınız elden gitmiş olabilir. 

Bir de bu insanlara eldeki avuçtaki son paranızı kaptırmayın. 
Bu tarz mesaj ya da yorum gördüğünüzde, ilgili sosyal medya hesapları üzerinden şikâyette bulunun.

Bu yazı toplam 5508 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim