Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2521.586
    %1.52
  • Dolar
    32.5759
    %0.10
  • Euro
    34.5645
    %0.08

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Aman Dikkat !

17 Mart 2020 Salı 00:16

Yeni tip Korona virüsün ülkemizde görülmesinden sonra,  bazı kesimler sosyal medyada durumu provoke ederek, bir panik havası yaratmaya çalışıyor.  Yalan yanlış pek çok bilgi sosyal medya aracılığı ile yayılmaya çalışılıyor.   Gerek sosyal medya gerekse farklı mecralarda kulaktan dolma bilgilere inanmayın.  Özellikle bu kargaşa ortamından yararlanmaya çalışan “ahlaksızları” gerekli mercilere şikâyet edin.  

Yaşadığımız durum oldukça ciddi.  Zorunlu olmadıkça, kalabalık ortamlarda bulunmayın.  Yüksek ateş, öksürük ya da solunum sıkıntınız varsa, hastanelere mutlaka maske takarak, dikkatli bir şekilde gidin. Sağlık personelini yaşadığınız durum hakkında bilgilendirin.  Dışarıdan her eve geldiğinizde mutlaka ellerinizi sabunla 20 saniye kadar yıkayın. Uzmanlar, dezenfeksiyon için kullanılan kimyasal sabunların uzun süreli kullanımlarında,  egzama gibi sorunların yaşandığına dikkat çekiyor. Mümkünse el yıkamak için kullanacağınız sabunların bitkisel olmasına dikkat edin. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hakikaten çok başarılı bir çalışma gerçekleştiriyor.  Virüsün yayılması hakkında an be an kamuoyunu bilgilendiriyor.  Bu konuda kendisine ne kadar teşekkür etsek az.  Özellikle yurt dışından ve umreden gelen hastaların sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekiyor.  Umreden ya da yurt dışından gelen kişilerin karantinaya girmemek için kaçtığını haberlerden takip ediyoruz. 

Bu nasıl bir sorumsuzluk örneği anlamak mümkün değil.   Bu şekilde sorumsuzca davranan kişiler hakkında yasal süreç işletilmeli, onlara gerekli cezalar verilmeli. Kendi sağlıklarını hiçe saymaları yetmiyormuş gibi halkın sağlığını hiçe sayanlar cezalandırılmalı. 

Antalya genelinde gıda ve temel temizlik maddelerine aşırı zam yapan firmalar mercek altında.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır,  Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere gerekli uyarıları yaptı.  Uyarılardan ziyade denetimlerin sürmesi önemli! Sağlık gibi hayati bir konuyu fırsata çevirmek isteyenlerin gözünün yaşına bakılmamalı. 

Ülkemiz gerçekten zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçte hepimize düşen görev, yapılan uyarılara harfiyen uymaktır.  Tedbiri elden bırakmamalı, kaos tüccarlarının oyununa gelmemeliyiz.   

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım kısa zamanda bu beladan kurtuluruz. 

 

Bu yazı toplam 1597 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim