Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.523
    %1.43
  • Dolar
    32.3143
    %0.23
  • Euro
    35.0465
    %-0.05

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Anadolu Bankası

29 Şubat 2020 Cumartesi 02:25
   2005 yılında Antalya'da tek şubesi olan Anadolu bankasından konut kredisi çekmiştim. Daha sonra Avukat İbrahim Güllü ile tanışınca daha doğrusu tüketici Haklarını savunan derneklerle tanışınca haksız yere kesilen komisyon giderleri ve hesap işletim ücretlerini iade alabilmek için tüketici Hakem Heyetine dilekçe vermiştim.
      
Tüketici Hakem Heyeti de beni haklı görerek kesintilerin iadesine karar vermişti. Daha sonra Anadolu Bankası avukatları İstanbul'dan itiraz ederek bir üst mahkemeye gitmişlerdi. Yine ben kazanmıştım. Ama Anadolu bankası o kadar inatçı bir banka ki yine o mahkeme kararlarına rağmen kesintileri iade etmemişti. Hatta hesap özetini alınca mahkeme masraflarının da benim hesabımdan kesildiğini görmüş oldum. yahu dosya masrafını bile benden alan bir bankaydı.
     
Bunu neden yazdım. aklıma geldi tüketici olarak bankalarla çalışmak gerçekten zor. Haklı iken kazandığımız hukuki kazançların uygulamasının yansımasını bile göremeyebiliyoruz. Çoğu zamanda insanlarımız bu konularda yılıyor ve peşini bırakıyor. Peşini bıraktığı içinde hakkımızdan vazgeçiyoruz. Birçoğumuz bu yazıyı okurken haklıyken bile haklarından vazgeçtiklerini hatırlayacaklardır. Maalesef yaşam da bu şekilde olan "an" fazla
    
Bu arada TEB bankası daha önce köşe yazımızda belirttiğimiz konuda kendilerinin hatalarını düzelttiklerini söylediler. Maalesef daha kartları kontrol etmedim. Daha doğrusu hala kartlarımda dedikleri düzeltme gözükmüyor. Dün bankanın müşteri hizmetlerini aradım. O 0800 ile başlayan numaralarını ve elbette sinir küpü oluyorsun. Müşteri hizmetlerine bağlanarak anlatabileceğimiz sıkıntıları yok orayı tuşla yok burayı tuşla derken seninle hiç konuşulmadan görüşmenin sonlandırıldığını görebiliyoruz.
    
Aynısını Temel'in fıkrasındaki gibi bende yaşadım. Hani Temel eline diken batınca sağlık ocağına gitmiş. Sağlık ocağının kapısında şekiller varmış. Temel de o şekillere göre tercihlerini yapmış ve en sonunda bütün kapılardan geçtikten sonra sağlık ocağının diğer kapısından hiç bir sağlık müdahalesi görmeden dışarı çıkmış ya. bizde TEB bankasının o 088 ile başlayan numarasını arayınca hiçbir müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşemeden iki defa telefonu kapattık. Birisinde benimle ilgili değil ama ben sizi ilgili kısma aktarayayım diyen bir müşteri temsilcisi çıktı. Ama yine de sorunu halledemedik. Gelecek yazı da Ziraat Bankasının Dokuma şubesinde hacılık parasını yatırmaya çalışan 65 yaşındaki kadıncağızı azarlayan bireysel girişimcilerle ilgili olacak   
 
 
Bu yazı toplam 2858 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim