Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadolu Birliği, Guinness Rekorlar kitabına girecek
21 Mart 2018 Çarşamba 23:38

Anadolu Birliği, Guinness Rekorlar kitabına girecek

Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın, geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı; Uluslararası Anadolu 1. Kardeşlik Festivali Dünya Kardeşlik Futbol Turnuvası hakkında görüşlerini dile getirdi.

 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin, son derece önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Yalçın; "Ülkemiz barış ve kardeşliğin dünyadaki en önemli merkezidir. Bunu tüm dünyaya göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bu konu ile ilgili dosyamızı ilettik. Kendisi de uygun görürse, 40 bin kişilik  halayın başı Cumhurbaşkanımız olacak" dedi.

“DÜNYA REKORUNU KIRACAĞIZ”

40 bin kişiyle yapılacak Dünya Kardeşlik Halayına ünlü Türkücü Mahmut Tuncer'in de katılacağını aktaran Yalçın; bu konuda birçok kurumdan destek aldıklarını sözlerine ekledi.  Dünya milletlerini ilk kez kültür koluyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Yalçın; "Biz Anadolu Birliği olarak ilk hedefimiz, olmazsa olmazımız kültürümüzdür.  Medeniyetimiz, coğrafyamız, unutulan, uzaklaştırılan edep ve terbiyeyi en yüksek seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu da neyle olur, kültür faaliyeti ile olur.  Biz neden halay dedik; halay insanları birbirine yaklaştıran, insanları birbiriyle buluşturan, hiçbir siyasi ya da farklılık gözetmeden yapılan bir kültür faaliyetidir.  İnsanlarımızı ve dünya milletlerini bir araya getirmek, Türkiye barışın merkezidir görüşünü pekiştirmek istedik" diye konuştu. Bugüne kadar dünya rekoru kırılmış halayın, bin 670 kişi ile kırıldığını söyleyen Yalçın; "Neden 40 bin kişi dedik, çünkü biz Dünya Guinness rekorlar kitabına girmek istiyoruz. Bizim üzerimize kimse rekor kıramasın istedik. Bugüne kadar dünyada kırılan rekor 1670 kişi. Biz de bu sayıyı 40 bine çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

HALAY BAŞI CUMHURBAŞKANIMIZ OLSUN İSTİYORUZ

Türkiye’de ilk kez Antalya’da gerçekleştirilecek etkinliğe tüm kurum ve kuruluşların ciddi destek verdiğini de aktaran Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı halay başı olarak görmek istediklerin söyledi. Tüm belediyelerin etkinliğin arkasında durduğunu anlatan Yalçın; “Devletimizin desteğini aldık. Sn. Cumhurbaşkanımıza bu konu ile ilgili oluşturduğumuz dosyayı ilettik. Eğer kendisi de uygun görürse halayın başı Sn. Cumhurbaşkanımız olacak inşallah.  7 bölge 81 ilden folklor ekiplerini getireceğiz. Ünlü Türkücümüz Mahmut Tuncer de bu festivalde halay başı olacak. 7 ülke 7 bölge diye yola çıktık. 52 ülkeden davetler gönderdik.  Programımız 22 Haziran’da başlayacak, 1 Temmuz’da bitecek. 22 Haziran’da kardeşlik Kültür Festivali yapılacak.  Ülkeler arası, milletler arası diyalog kurmak istiyoruz. Tanışma, yöresel oyun el işi getirilecek, AKM’ de Aslanlı yolda 120 stant açacağız. 60 stand yurt dışındaki davetlilerin, 60ı’ da Türklerin standı olacak. Almanya, Rusya, Fransa, Hollanda, Türki Cumhuriyetleri, Arap ülkelerinden katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. İngiltere, İspanya, Norveç, İsveç ‘in kültür yetkilileri, işadamı, basını ve bürokratı gelecek” ifadelerini kullandı.

KİMSE BİZE SINIR KOYAMAZ

Yapılacak etkinlikle tüm dünyaya ‘omuz omuza olalım’ çağrısı yapacaklarını aktaran Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:   “Karadeniz, Akdeniz, Marmara Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’dan Ege’den misafirlerimiz halayın tanıtımına katılmak için geldiler. Aldığımız şehit haberinden sonra halay çekmeyi iptal ettik. Biz bir bütün oldukça kendi aramızdaki sınırlarımızı kaldırdığımız müddetçe dünya milletlerinin bize koyacağı sınırı tanımayız. Biz dünyaya, ‘Gelin kardeşler el ele omuz omuza olalım’ dedik. 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Anadolu 1. Kardeşlik Festivali Dünya Kardeşlik Futbol Turnuvası, 40.000 kişi ile Dünya Kardeşlik Halayını gerçekleştireceğiz. Futbol turunuvası konusu ile ilgili Beşiktaş Kulübü Başkanımız Fikret Orman ile görüştüm. Tüm spor organizasyonunu kendisi sağlayacak. Eski yeni tanınmış futbolcuları Antalya’ya getirecek. TÜROFED Başkanı Osman Ayık da, yurt içi ve yurt dışından gelecek konuklarımızın konaklamalarında bize yardımcı olacak. Anadolu Birliği’nde ne siyaset ne ticaret ne de rezalet var. Bu gün buraya bütün belediye başkanlarımızı davet ettik. Bütün başkanlarımızı başta sayın valimiz olmak üzere herkesi davet ettik. Sağ olsunlar çok yoğunlar ki katılamadılar. Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal her programda bizim yanımızda oldu kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 3822 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim