Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.239
    %0.49
  • Dolar
    32.596
    %0.14
  • Euro
    34.7285
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anavatan küllerinden doğuyor
15 Ekim 2020 Perşembe 10:31

Anavatan küllerinden doğuyor

Gerçekleştirilen Antalya 1. Olağanüstü İl Kongresi’nde yeniden başkanlığa seçilen Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, partinin ülke genelindeki yapılanmasını hızla sürdürdüğüne dikkat çekerek “Anavatan Partisi yeniden doğuyor” dedi.

Anavatan Partisi’nin Antalya 1. Olağanüstü İl Kongresi, önceki gün parti il binasında gerçekleştirildi. Kongrede 2019 yılı Kasım ayında Genel Başkan İbrahim Çelebi tarafından Antalya İl Başkanlığı’na atanan Alihan Kansu, güven tazeleyerek delegelerin oyu ile yeniden Başkanlığa seçildi. Anavatan Partisi, son zamanlarda dinamik yapısıyla dikkat çekmeye başlarken Başkan Kansu yaptığı açıklamada, özellikle gençlerin ve kadınların partiye olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Delegelere ve bütün üyelere teşekkür eden Kansu, partinin ülke genelindeki yapılanmasını hızla sürdürdüğüne işaret ederek, “Rahmetli Özal, kurucu üyelerle birlikte ANAP’ı kurdu ve çığ gibi büyüyerek 4 eğilimin bir arada siyaset yapabildiği bir parti oldu. Şimdi de Genel Başkanımız İbrahim Çelebi ile beraber ANAP yeniden doğuyor” diye konuştu.

sam_4645.jpg

“10 İLÇEDE İLÇE BAŞKANLIĞIMIZ HAZIR”

Eylül ayı içerisinde Kepez ve Muratpaşa ilçe kongrelerini tamamladıklarını hatırlatan Kansu, “Hali hazırda Antalya’da 10 ilçede ilçe başkanlığımız hazır. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz kongrelerde Remzi Semerci Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na, Mücahit Ahmet Özmen ise Kepez İlçe Başkanlığı’na seçildi. Bugün de İl kongremizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçeleri üzerinde çalışmalarımız olacak. Şuanda buralarda belirlenen birkaç isim var. Sık eleyip doğru dokumak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“25 EKİM’DE ANKARA’DAYIZ”

25 Ekim Pazar günü Ankara’da Partinin genel kongresinin yapılacağını bildiren Kansu, “İlde bulunan milletvekili sayısının en fazla iki katı delege oy kullanabiliyor. Bizde 32 kişilik delege sayımızla 25 Ekim’de Ankara’da olacağız ve Antalyamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Elbette sadece oy kullanacaklar olarak değil daha fazla kişiyle giderek güçlü bir şekilde Ankara’yı destekleyeceğiz” diye konuştu.

 

“GENÇLERİN İLGİSİ MUTLU EDİYOR”

Antalya İl yönetiminin güçlü bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Kansu, şunları dile getirdi:

“Yönetimimizde hepsi birbirinden değerli 13 tane başkan yardımcımız, Başkan vekilimiz ve Genel Sekreterimiz var. Aramızda iş hayatında, eğitim hayatında ve çeşitli alanlarda başarılı olan, işyeri sahibi, kurumsal firmalarda çalışan arkadaşlarımız bulunuyor. Halkın içerisinde olan insanların aramızda bulunması, partimize gönül vermesi bizleri son derece mutlu ediyor. Biz sahaya indiğimizde her zaman partimizi anlatabiliyoruz ama halkın içindeki insanların aramızda olması nedeniyle daha fazla ve daha iyi anlatma imkanımız oluyor. Aramızda genç arkadaşlarımız çok fazla sayıda. Bu da bizim için bir avantaj. Çünkü, gençlerle temasımız daha hızlı oluyor. Belli bir yaştaki, özellikle 35 yaş üstü insanlar zaten partimizi çok iyi biliyor. Rahmetli Kurucu Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın çalışma sistemini, ülkemiz için neler yaptığını biliyorlar. Şuandaki iktidar partisinin de Özal’ın yolundan gittiğini bilmeyen yok. Çünkü, vizyon ve misyon açısından Turgut Özal hep en üst seviyede yer almıştır. İnşallah diğer partilerde de bu tür yöneticiler çıkar ve Türkiye istediğimiz güce ve vizyona sahip olur. İstenilen noktalara gelir.” 

 

“KADINLARA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Anavatan Partisi’ni genellikle 35 yaş altı insanlara daha fazla anlatmaya çalıştıklarını belirterek, genç bir ekibe sahip olmalarının dinamikliği sağladığını kaydeden Kansu, partideki kadın sayısının da önemli derecede fazla olduğunu söyledi. Kadın sayısının erkeklerden fazla olduğuna dikkat çeken Kansu, “Biz kadınlara çok önem veriyoruz. Onların başarıları hiçbir zaman göz ardı edilemez. Bizi çok iyi yönlendiriyorlar. Mücadelemizi onlarla birlikte sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

sam_4641.jpg

“ANAP YENİDEN DOĞUYOR”

Anavatan Partisi’nin küllerinden yeniden doğduğunu dile getiren Kansu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şuanda 2023 seçimlerine ilk iki sıradan seçime girebilen bir partiyiz. İl başkanlıklarımızın bizimle birlikte 49’u kongrelerini yapmış halde. Önümüzdeki hafta Adıyaman, İstanbul ve Ankara il başkanlıklarımız kongrelerini yapacak. Bildiğiniz gibi Anavatan’ın kurulma yeri Side bölgesidir. Rahmetli Özal, kurucu üyelerle birlikte ANAP’ı kurdu ve çığ gibi büyüyerek 4 eğilimin bir arada siyaset yapabildiği bir parti oldu. Şimdi de Genel Başkanımız İbrahim Çelebi ile beraber ANAP yeniden doğuyor. Şuanda 70’ten fazla il başkanlığımız var. Kısmet olursa 81 ilin hepsinde il başkanlığımızı açacağız. Anavatan Partisi, milletimizin ve devletimizin yanında olmaktan mutluluk duyan bir partidir. Mazlumun yanında, çiftçi, emekçi, işveren veya çalışan, çalışmayan bütün yurttaşlarımızın yanında duran tek partidir. Bundan sonraki süreçte de aynı özellikleri, vizyon ve misyonu sürdüren tek parti olarak yoluna devam edecektir. Genel Başkanımız İbrahim Çelebi ve bütün illerdeki arkadaşlarımızla birlikte biz bu davaya baş koyduk. Gönlümüz milletimiz ve Türkiye ile birlikte.”

 

“TÜRKİYE’NİN ÜRETMESİ LAZIM, GERÇEK ANLAMDA TARIMA YÖNELMELİ, SANAYİLEŞMELİYİZ”

Ekonomik olarak hem Türkiye’de hem de dünyada sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Kansu, “Bu özellikle Covid-19 süreciyle çok iyi anlaşıldı. Türkiye’nin yapması gereken üretmek. Üretmemiz lazım. Gerçek anlamda tarıma, hayvancılığa yönelmeliyiz. Turgut Özal’ın yaptığı gibi sanayileşmeliyiz. Bize dışarıdan başka firmaların gelmesine gerek yok. Çünkü, akılı, maddi gücü ve devletin verdiği destekle bunları yapabilecek kendi içimizde birçok insan var. Maalesef bizler hazıra alıştığımız için bunlar bir noktada kesiliyor. Artık bir çok şey robotik aletlerle yapılıyor. Teknoloji seviyesi yükseldikçe insanların verimi düşüyor. Bu sefer hazıra alışıyoruz. Teknoloji çok güzel bir şey ama hazıra alışmamız çok kötü. Bizim üretmeye, üreten insanlara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Kadınların ekonomik başarıdaki rolüne de dikkat çeken Kansu, kadınlara devlet desteğinin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

YÖNETİMDE OLANLAR

Anavatan Partisi’nin Salı günü tek liste ile gerçekleştirilen il kongresinde Alihan Kansu Başkanlığındaki Antalya İl Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Caner Erol, Fehmi Alper, Mehmet Karaağaç, Memnune Fındıkçı, Selda Yurtseven Erdem, Sezer İlikçi, Alpaslan Aktan, Ahmet Çağdaş, Mehdican Biçer, Gülay Eketan ve Yağmur Ece Doğan. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim