Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2410.846
    %-0.95
  • Dolar
    32.5611
    %0.23
  • Euro
    34.7004
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anavatan’dan Gelecek Partisi’ne ziyaret
26 Kasım 2020 Perşembe 16:31

Anavatan’dan Gelecek Partisi’ne ziyaret

Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir’e iade-i ziyaret gerçekleştirdi. İki partinin il başkanı, ülke ve kent gündemine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken kadına şiddete karşı te

Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir’e iade-i ziyaret gerçekleştirdi. İki partinin il başkanı, ülke ve kent gündemine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken kadına şiddete karşı tepkiler dile getirildi.

 

Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu, Antalya Kadın Kolları Başkanı Selda Yurtseven, Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte geçtiğimiz günlerde kendilerini ziyaret eden Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir’e iade-i ziyarette bulundu. Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Kansu ve ekibini parti il binasında Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gencer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte karşıladı. Ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan iki siyasi partinin Antalya İl Başkanı, görüş farklılıklarının zenginlik olduğunu vurguladı. Ziyarette ekonomi, çocuk istismarları ve kadına şiddet konuları ön plana çıktı.

sam_5075.jpg

“TÜKETİME ALIŞTIRILDIK”

Ülke ekonomisinin iyi yönetilmediğini belirten başkanlar, en büyük sorunun üretimden tüketime geçiş olduğunu kaydetti. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan üretimle çıkabileceğinin altını çizen başkanlar, herkesin tüketime alıştırıldığını dile getirdi. Ekonomik dengenin bozulduğunu belirten Başkanlar, döviz kurlarına dikkat çekti.

sam_5076.jpg

“ŞİDDET VE İSTİSMAR KABUL EDİLEMEZ”

Ziyaretin, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ne denk geldiğine işaret eden Başkanlar, şiddet ve istismar konularının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Başkanlar böyle önemli günlerde ve olaylarda bütün siyasi partilerin il başkanlarının Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek ortak açıklama yapması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

sam_5078.jpg

“CAYDIRICI YAPTIRIMLAR OLMALI”

Türkiye’de atandıktan sonra en erken Kadın Kolları Başkanı atayan il başkanı olduğunu belirten Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Kadına şiddet hiç istemediğimiz bir şey ama artık sıradanlaştı. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391 olmuş. Bunu kabul etmek mümkün değil. Maalesef dünyanın her yerinde kadın cinayetleri ülkemizde olduğu gibi yüksek. Cinayetler ve istismarlar nedeniyle ciğerimiz yanıyor. Çocuk istismarı, hayvanlara yapılan eziyetler var. Caydırıcı yaptırımlar olmalı” şeklinde konuştu.

 

“İNSANIN ÖZÜNDE ŞİDDETE HAYIR DEMESİ LAZIM”

Kadına şiddete karşı ortak tepkinin önemli olduğunu vurgulayan Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu ise, “İnsanın özünde kadına şiddete hayır demesi lazım. Ortak bir açıklamaya siyasi parti il başkanı olarak değil, vicdanımızı dinleyerek vatandaş olarak gitmeliyiz” dedi.

sam_5085.jpg

KANSU’DAN GÜNÜN ANISINA HEDİYE

Ziyaret karşılıklı sohbetin ardından Anavatan Partisi Antalya İl Başkanı Alihan Kansu’nun günün anısına Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir’e hediye takdimiyle son buldu. Demir, hem ziyaret hem de hediye için Kansu’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim