Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anfaş büyüdükçe Türkiye kazanacak
18 Ocak 2018 Perşembe 02:29

Anfaş büyüdükçe Türkiye kazanacak

ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş’nin orgnize ettiği 29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 25.FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı törenle açıldı.

 Antalya Expo Center’de gerçekleştirilen fuara; ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı,  Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan vekili  Tahsin Öztiryaki,  Almanya Büyükelçilik Müsteşarı Dr. Rüdiger Lotz,  Gıda Tarım ve  Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Özen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin,  Antalya Vali Yardımcısı Nuri Ateş, ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

HER İKİ FUARA DA YOĞUN İLGİ

Törenin açılış konuşmasını ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı yaptı.  Bıdı, Antalya ve Türkiye ekonomisine artı değer sağlayan her iki fuara yoğun ilgi olduğunu söyledi. Fuar alanındaki 40 bin metre karelik alanın tamamen dolduğunu  aktaran Bıdı; “ANFAŞ olarak çeyrek asrı aşkın süredir Antalya’nın marka fuarlarını açmanın gururunu yaşıyoruz.  Bu yıl 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct’ı;  toplam 60 bin metrekarelik alana sahip, yenilenen fuar ve kongre merkezimiz Antalya Expo Center’ın vermiş olduğu imkan ve sektörün talebi doğrultusunda eş zamanlı gerçekleştirdik. Sektörün yoğun ilgi gösterdiği fuarlarımız, 40 bin metrekarelik kapalı alanımızın tamamını doldurmuş durumdadır. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 oranında bir büyüme gerçekleştiren iki fuarımızda toplam 410 firma, 3 bin 500’ün üzerinde markasıyla 4 gün boyunca ürünlerini sergileyecektir.” İfadelerini kullandı.

ANFAŞ BÜYÜDÜKÇE TÜRKİYE KAZANACAK

Antalya’da fuarcılık sektörünün gelişmesi adına yurt içi ve yurt dışında öncü çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bıdı,  turizm ve gıda sektöründe yeni hedef oluşumuna katı sağlayacak stratejiler belirdiklerini de anlattı. Yapılan çalışmalar sonucuda; 3 bin 500’ü yabancı olmak üzere toplam 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi Antalya’da buluşturmayı planladıklarını dile getiren  Bıdı, konuşmasına şöyle devam etti: “, Fuar sonunda en az 25 milyon dolarlık bir iş hacmi oluşarak, Türkiye’nin büyüme rakamlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında fuarımızı daha da büyüterek, bu rakamları artacağına inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu yıl da yanımızda olan Ekonomi Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Antalya Valiliğimiz, Antalya Büyükşehir Belediyemiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odamız, Antalya Ticaret Borsamız başta olmak üzere tüm yerel ve ulusal paydaşlarımızın desteğiyle Antalya’yı fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefleriyle çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi ANFAŞ fuarları bizlerin değil, tüm Türkiye’nin fuarlarıdır. ANFAŞ fuarları kazandıkça Antalya;  Antalya kazandıkça ülkemiz kazanmaya devam edecektir”

27 ÜLKEDEN  TOPLAM 40 BİN PROFESYONEL ZİYARETÇİ

ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı;  kamu kuruluşlar, ticaret ve sanayi odaları ile meslek kuruluşlarıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, 81 ilinden profesyonel ziyaretçi ağırlanacağını aktardı.yurt dışında Ekonomi Bakanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası,Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve ANFAŞ’ın acenteleriyle çalışmalar yürüttüklerini  de sözlerine ekleyen Bıdı, şöyle devam etti: “Fuarların ziyaretçi çalışmaları kapsamında sağladığı iş birliktelikleri aracılığıyla Azerbaycan, Almanya, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan,  Cezayir, Çin, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Katar, Kosova, Libya,  Lübnan, Malta, Mısır, Moldova, Sırbistan,  Suudi Arabistan, Tunus ve Ürdün olmak üzere 27 ülkeden alım heyetleri getirilerek, katılımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.  B2B görüşmelerinin yanı sıra 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor.  Fuar boyunca düzenlenecek, tasarım şovları, yarışmalar, iş forumları, konferans ve seminerler aracılığıyla; otel yatırımcıları, otel yöneticileri, satın almacılar,  spa merkezleri, iç mimarlar, müteahhitler, kamu yetkilileri, şef ve aşçılar, zincir market yetkilileri, kafe ve restoran sahipleri, gıda toptancıları, perakendeciler başta olmak üzere çok sayıda sektör profesyoneli bir araya geliyor” ifadelerini kullandı.

HERKES İŞİ ANTALYA’DA ÖĞRENDİ

 Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan vekili  Tahsin Öztiryaki, yaptığı konuşmasında Antalya'nın hem turizm ve fuar potansiyeline dikkat çekti. 1980 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın teşvikiyle Antalya’nın turizme teşvik edildiğini söyleyen Tiryaki, geçmişten günümüze Antalya’nın hem turim hem de fuarcılık sektörü bakımından büyük gelişim kat ettiğini vurguladı. “Turizm sektörünün içerisindeki tüm aktörler Antalya kaynaklıdır. Turimzciler turizmci, tekstilciler tekstilci olduysa bu Antalya’nın sayesindedir” diyen Öztiryaki; “ Türk malı kullanmayı, yerli malı kullanmayı dikkat sarfetmeliyiz. Türkiye kendi ürettikleriyle, kendi ürünleriyle, kendi turistleriyle, kendi milletiyle daha da ileri gidecektir. Her iki fuarın bir arada yapılması başarılı işbirliklerini geleceğe taşıyacaktır” diye konuştu.

ALMAN TURİSTLERİ DAHA FAZLA GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Almanya Büyükelçilik Müsteşarı Dr. Rüdiger Lotz da görkemli açılış töreninde söz aldı. Kendisini fuara davet eden yetkililere teşekkür eden Lotz, “Antalya çok güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Son zamanlarda çok zor dönemden geçiyoruz. Almanya Türkiye’nin önemli bir işbirlikçisidir. Antalya ile olan işbirliğimiz her zaman devam edecek. Tarım ve turizm Antalya için önemli iş alanı içerisinde. Almanya ile turizm işbirliği konusunda önemli mesafeler kat ettik. Ama inanıyorum ki turizmdeki canlılık eski durumuna kavuşacak. Turizm sektörlerini Antalya’da ağırlamayı düşünüyoruz.  Bu bölgede Alman turistleri daha fazla görmeye başlayacağız” diye konuştu.

ANTALYA’DA GIDA DENETİMLERİ ARTTI

Gıda Tarım ve  Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Özen de Antalya’nın tarım ve turizm potansiyeline dikkat çekti.  Tarım Bakanlığı’nın 2005 yılında başlayan gıda denetimlerinin, Antalya’da da devam ettiğini dile getiren Özen, Antalya’da 27 bin gıda işletmesine toplam 40 bin denetim gerçekleştirdiklerini vurguladı.  Tarım ve turizm sektörünü dengelemede en önemli unsurun gıda olduğuna dikkat çeken Özen, Manisa’daki askeriyede gerçekleşen gıda zehirlenmelerinin Antalya’da da yaşanmaması için yoğun denetimlerini sürdürdüklerini anlattı. Turizm sezonu başlangıcında bütün otellerin, tedarikçi firmaların sıfırdan denetime girdiğini aktaran Özen,  Antalya’ya gelenlerin hijyenik gıda temin etmesi için ciddi çaba gösterdiklerini dile getirdi.

 HEDEFİMİZ,  TURİZMİ ESKİ RAKAMLARA DÖNDÜRMEK

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin de fuarda söz aldı. Çetin; “ Bugün buraya Ortaasya’dan, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan iş adamları ve heyetler var.  Bu fuar hem turimz hem de tarım sektörünün ileri gelenlerini buluşturan bir fuar. ATSO olarak İran, Ürdün ve İsrail’den heyetler getirdik. Bu fuarlar, iş dünyasının kalkınmasına, dostluğun ve barışın artmasına katkı sağlıyor.  Biz bu iş birlikteliğini geliştirmeye devam edeceğiz. Food Product ve Antalya otel ekiplanları fuarı Türkiye’de güçlü iki sektördür Türkiye’de ve dünyada katma değer açısından 8’nci sıradadır.  Türkiye kayısı, kiraz ve fındık üretiminde dünya birincisi, baharat üretiminde dünyada 2’ncisiyiz. Kestane gibi ürünlerde dünyada üçüncüyüz. Domates, elma ve ıspanak üretiminde dünyada 4’ncü sıradayız. Şeker pancarı konusunda ise dünyada 5’nciyiz.  Dünyanın  40'dan fazla ülkesine üretim yapan  ülkeler arasındayız. Üretimde çalışmalara devam etmeli, gıda sektörünü çok yüksek bir seviye çıkarmalıyız. Bu sene hedefimiz, Antalya’da turizmi eski rakamlara döndürmek.  Yaş sebze ve meyve üretiminde de bununla ilgili çalışmaları yapacağız. ATSO olarak da işadamlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

   AMACIMIZ TURİZMİN 12 AYA YAYILMASI

29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı  ile 25.FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda son konuşmayı Antalya Vali Yardımcısı Nuri Ateş  aldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Ankara’da olması sebebiyle açılışa katılamadığını söyledi. Doğası, tarihi, kültürel değerleri, modern alt yapısı ile Antalya’nın  dünyanın en önemli şehirleri arasında olduğuna vurgu yapan Ateş, Antalya’ya gelen turist sayısını artıma hedefinde olduğunu söyledi. Antalya’daki turizm çeşitliliğinin artırılarak turizmin 12 aya yayılması hedefi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ateş, bu kapsamda yapılan  fuarcılık ve kongre  turizmin önemine değindi. ANFAŞ’ın fuarcılık sektörüne yaptığı katkıları anlatan Ateş, diğer katılımcılarla birlikte fuarın açılış kurdelasını kesti.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim