Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANFAŞ’ta iki fuar birarada
13 Ekim 2017 Cuma 07:55

ANFAŞ’ta iki fuar birarada

Hedefleriyle birlikte fuar alanını da yüzde yüz büyüten ANFAŞ, bir ilke imza atarak 29. Hotel Equipment ve 25. Food Product fuarlarını Ocak ayında aynı anda gerçekleştirecek. 29. Hotel Equipment içerisinde yer alacak Hotel Design Show ile en güzel otel od

Hedefleriyle birlikte fuar alanını da yüzde yüz büyüten ANFAŞ, bir ilke imza atarak 29. Hotel Equipment ve 25. Food Product fuarlarını Ocak ayında aynı anda gerçekleştirecek. 29. Hotel Equipment içerisinde yer alacak Hotel Design Show ile en güzel otel odası tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

 

Fuar alanını yüzde yüz büyüterek 40 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik bir alana ulaşan Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) bir ilke imza atıyor. Daha önce ayrı ayrı düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) 17-20 Ocak 2018 tarihilerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Katılımcı ve ziyaretçi profilleri benzerlik gösteren fuarların birleştirilmesiyle, sektör profesyonelleri;  konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair tüm paydaşlara, ikili iş görüşmelerine, etkinliklere, konferanslara eş zamanlı olarak ulaşabilme imkanı bulacak. Hotel Equipment’in sevilen etkinliği Hotel Design Show’da ise, kurulacak 10 odada en güzel otel odası tasarımları sergilenecek. Hotel Design Show’un bu yılki teması ise ‘Retro’ olacak.

TANITIMI YAPILDI
Hotel Design Show’un yeni dönemdeki içeriği ve detaylarına ilişkin Antalya Expo Center’da tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı, Antalya İçmimarlar Odası Başkanı İlker Biner, Yönetim Kurulu Üyesi İçmimar Buket Şanlılar Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi İçmimar Serkan Eşmeli katıldı.

“27 FUARDA 1 MİLYON 560 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLİYORUZ”

Fuarların kent ekonomisine çok ciddi katkıları olduğunu vurgulayan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte Antalya’da başlayan turizmi çeşitlendirme çalışmalarına ANFAŞ olarak fuar turizmiyle katkı vermek istediklerini söyledi. ANFAŞ’ta düzenlenen fuar sayısını 27’ye çıkardıklarını ve yapılmakta olan görüşmelerle bu sayının 35’e ulaşabileceğini bildiren Özer, “Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı 4 mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Bu kapsamda ANFAŞ’ta düzenlenen fuar sayısını arttırdık. Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 Euro’nun 15 Euro’su fuar alanında harcanırken 85 Euro’su şehir içinde harcanmaktadır. Dolayısıyla fuarların şehir ekonomisine ciddi katkısı olmaktadır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 27 fuar ile 1 milyon 560 bin fuar ziyaretçisini Kış aylarında Antalya’da ağırlamayı hedefliyoruz. Bir önceki dönemde 9 fuarda ziyaretçi sayısı 360 bindi. Aradaki fark şehir ekonomisine katkı açısından çok önemlidir” diye konuştu.

“100’ÜN ÜZERİNDE PROFESYONEL ALIM HEYETİ GETİRİLECEK”

Fuarlara katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırmak için yaptıkları yurt dışı çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Özer, yurt dışı tanıtımlara ağırlık verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Fuar kapsamında geçekleşecek etkinliklerin, yurt dışından gelecek alım heyetleri ve ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor. 29. Hotel Equipment’ta Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği aracılığıyla Bulgaristan, Filistin, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Umman’dan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Kuzey Afrika (MENA), Orta Doğu ve Arap Yarımadası bölgesine ait Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Yemen’den, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu işbirliğiyle İran'dan 100’ün üzerinde profesyonel alım heyeti getirilecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile ANFAŞ’ın yurt dışındaki acente iş birliktelikleriyle; Almanya, Balkanlar (Arnavutluk, Bosna – Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan), Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, İran, K.Irak, Letonya, Mısır,  Özbekistan, Tayland ve Tunus’tan profesyonel ziyaretçi ve alım heyetleri getirilecek. Şuanda ANFAŞ’ta İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Farsça, Arapça ve İtalyanca olmak üzere 7 dil konuşulmakta. Uluslararası tanıtım ve ziyaretçi departmanı 7 dil konuşuyor. Bu dillerden Rusça, Farsça ve Arapça bizim için stratejik.”

“81 İLDEN HEYETLER GELECEK”
Yurt içi çalışmalardan da bahseden Özer, “Yurt dışı çalışmaların yanı sıra yurt içinde Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odalarından, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, ANFAŞ’ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 25 hedef ilde gerçekleştirilen basın ve sektör toplantıları aracılığıyla;  81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleriler getirilecek” dedi.

“KATILIMCILAR FUARLARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORDU”

Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nı (Food Product) 17-20 Ocak tarihlerinde eş zamanlı yapacaklarına dikkat çeken Özer, “Geçmiş zamanlarda yeterli alan olmadığı için bu fuarlar arka arkaya düzenleniyordu. Fiziksel alanın büyümesi bu fuarların birleştirilmesinde bir etken ama ikinci büyük etken de katılımcıların böyle bir talebi olmasıdır. Çünkü, ziyaretçilerin yüzde 80’i her iki fuarı da ziyaret ediyordu. Nitekim bazı ziyaretçiler 2 hafta arayla gelemediği için ikisinden birini seçmek zorunda kalıyordu. Geçtiğimiz yıl 17 ülkeden ziyaretçi getirmiştik. Bu yıl 25 olması hemen hemen netleşti. 30’a doğru koşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“FUAR ALANININ YÜZDE 80’İ SATILDI”

Fuara 3 buçuk ay olmasına rağmen alanın yüzde 80’inin satıldığını da bildiren Özer, bunun katılımcının daha önceki fuarlardan memnun olduğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Bir sonraki fuarın satışı anlamına gelen Re-book oranlarına da dikkat çeken Özer, 2017 yılı Ocak ayında Food Product için yüzde 35, Hotel Equipment için ise yüzde 50 Re-book satışı gerçekleştirildiğini bildirerek bunun da fuarlardan duyulan memnuniyeti gösterdiğini kaydetti.

“HOTEL DESİGN SHOW SEKTÖR MODASINA YÖN VERECEK”

Hotel Design Show’un, Hotel Equipment’ın en ilgi çeken etkinliği olduğunu da söyleyen Özer, “Hotel Design Show heyecanı 2018’de de devam edecek. Otel yatırımcısı, turizm işletmecisi, mimarlar, İçmimarlar, müteahhitler ve çok sayıda sektör profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiği Hotel Design Show’u bu yıl 3’üncü kez organize ediyoruz. Bu etkinlik Hotel Equipment’ın en çok ilgi çeken etkinliğiydi. Bu sene de Hotel Design Show sektörün modasına yön verecek” dedi.

“OTEL TASARIMLARI KONAKLAMA SAYISINI ARTIRIYOR”

Hotel Design Show’un organizatörlerinden Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı ise, otel tasarımlarının konaklama sayısını artırdığını söyledi. Hotel Design Show’un yarışma sanıldığına da dikkat çeken Taşçı, “Hotel Design Show sanıldığının aksine bir yarışma değil. Etkinliğin asıl amacı; konaklama alanında yapılan iç mimar çalışmalarının uluslararası arenada tanıtılmasıdır. Bununla birlikte konaklama sektöründe otel içmimar tasarımına dikkat çekmek. İçmimarlık mesleğinin geliştirilerek iş birlikteliklerini sağlamak gibi hedeflerimizi bu etkinlikle gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“MESLEĞİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN BU ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Hotel Design Show için 3 sene önce yola çıktıklarını belirterek bugüne kadar ciddi yol kat ettiklerini söyleyen Antalya İçmimarlar Odası Başkanı İlker Biner ise, “Bu sene 3’ücü kez Hotel Design Show’u gerçekleştiriyoruz. Bundan 3 sene önce amatör olarak başladığımız bu etkinlik, kısa sürede hızlı yol kat etti. Mesleğimizin gelişmesi için biz bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

“YENİLİĞE ÖNEM VERMELİYİZ”

Hotel Design Show’un otellerin yenilenmesi için çok önemli olduğunu ve her otelin bir içmimarı olması gerektiğini ifade eden POYD Başkanı Hakan Duran da, yatırımcılara etkinliğe katılmaları çağrısında bulundu. Duran, “Turizmdeki kalitemizi artırabilmemiz için yeniliği takip etmemiz gerekiyor. Otellerimiz eskimeye başladı. Ben bu etkinlikten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tüm otel yöneticilerin ve otel yatırımcılarının mutlaka bu etkinliğe katılarak yeniliğe önem vermesi lazım. Ben iç tasarıma çok önem veriyorum. Bence her otelde bir içmimarın yer alması gerekiyor. Bir saksının yeri bile ona danışılmadan değiştirilmemeli” ifadelerini kullandı.

“TESİSLERİ YENİLEME VE KALİTESİNİ YÜKSELTME ZAMANI GELDİ”

Antalya’daki turistik tesislerin modanın gerisinde kaldığını ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu ise, yeni yatırımlar yerine otellerin yenilenmeye gitmesi gerektiğini ifade etti. Antalya’da 2400 civarında tesis bulunduğuna dikkat çeken Akıltopu, “Belki artık yeni tesis yapmak yerine tesisleri yenilemek, kalitesini yükseltmek zamanı geldi” dedi. Akıltopu, yatırımcıların bu fuara olan ilgisinin iyiye gidişi gösteren parametrelerden birisi olacağını da dile getirdi.

“RAKAMLAR FUARIN ANTALYA’DA YAPILMASININ DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ANFAŞ fuarlarına verecekleri desteğin devam edeceğini ifade eden Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ise Hotel Equipment ve Food Product’tın eş zamanlı gerçekleşmesinin farklı bir sinerji yaratacağını, alternatif turizm için fuarların önemli olduğunu söyledi. Antalya’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Köker, bakanlık belgeli 919 tesis 506 bin yatak, belediye belgeli ise 1523 tesis ve 109 bin yatak olduğunu bildirdi. Toplam tesis sayısının 2442 olduğuna işaret eden Köker, Türkiye’deki gecelemenin yüzde 66’sının Antalya’da gerçekleştiğine dikkat çekti. Köker, bu rakamların fuarın Antalya’da yapılmasının doğru olduğunu gösterdiğini de ifade etti.

“FUARLARLA ANTALYA’YI KALKINDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

ANFAŞ olarak hayata geçirilen organizasyonlarla Antalya’yı kalkındırmayı hedeflediklerini belirten Ali Bıdı ise, “Biz ANFAŞ olarak kentimizin ekonomisini canlandıracak etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Biz buraya gönlümüzü verdik. Burası Antalya’nın fuarı, burası Türkiye’nin fuarı. ANFAŞ Antalya’nın dünyaya açılan kapısıdır. Biz burayı hep birlikte el ele geliştireceğiz. Her şey Antalya için” diye konuştu.

10 FARKLI TASARIM
ANFAŞ, TMMOB İçmimarlar Odası ve Talya Ajans tarafından organize edilen Hotel Design Show’da; fuar alanı içerisinde bin metrekare üzerinde 10 otel odası, karşılama bankosu ve lobiden oluşan özel alan kurulacak. İçmimarlar Odası’na üye 10 farklı iç mimari grup tarafından projelendirilen 10 farklı otel odası, uygulamaya sponsor olacak tedarikçiler ile işbirliği içerisinde tamamlanarak Hotel Equipment Fuarı ile birlikte açılacak ve fuar bitimine kadar devam edecek.

TEMASI RETRO OLDU
Her sene farklı bir temayla kapılarını açan Hotel Design Show, bu yıl da otellerin konseptini belirlemeye devam edecek. Organizasyonun detayları için bir araya gelen etkinlik komitesi;  bu yıl ki Hotel Design Show’un tasarım temasını ‘Retro’ olarak belirledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8034.jpg

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 9662 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim