Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.626
    %0.24
  • Dolar
    32.4651
    %0.10
  • Euro
    34.7882
    %0.36
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anka İle Daha Sağlam Adımlar Atmaya Başladı
08 Nisan 2021 Perşembe 09:53

Anka İle Daha Sağlam Adımlar Atmaya Başladı

Uzun zamandır bel ve bacak ağrısı çeken ve bel fıtığı teşhisi konulan yaşlı adam, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla...

Uzun zamandır bel ve bacak ağrısı çeken ve bel fıtığı teşhisi konulan yaşlı adam, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Bel, bacak ve kalçada dayanılmaz ağrı ve yürüme zorluğu şikayetiyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne başvuran 75 yaşındaki Mehmet Sırrı Yaldırgan'a yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Lomber Disk Hernisi (bel fıtığı) teşhisi konuldu. Kendisine bel tıtığı ameliyatı önerilen ve bu öneriyi kabul eden Yaldırgan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Demir ve ekibi tarafından mikrocerrahi tekniği kullanılarak gerçekleşen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrasında da doktoru tarafından titizlikle takip edilen hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Hastaya uygulanan operasyon hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Demir, "Hastamız bize şiddetli bel ve bacak ağrısı şikayeti ile başvurdu. Ağrılar o kadar şiddetlenmiş ki, artık yürümekte bile zorlanır hale gelmiş. Yaptığımız tetkikler sonucu hastamızda bel fıtığı bulunduğunu tespit ettik ve ameliyata karar verdik. Mikrocerrahi tekniği kullanılarak gerçekleştirdiğimiz operasyonun ardından hastamızın ağrıları geçti, durumu şu an gayet iyi. Operasyondan hemen sonra rahat bir şekilde yürümeye başladı. Ameliyatta kullanılan mikroskop sayesinde dokular ayrıntılı olarak görülerek komplikasyon riski minimuma indirilir. Mikrocerrahi yöntemde daha az kesi yapıldığı için daha az kas dokusu hasarı olur, yaranın iyileşmesi de daha çabuk olur. Hasta ameliyattan sonra 4-6 saat sonra yürüyebilir ve ertesi gün taburcu edilip, normal günlük yaşantısına dönebilir" dedi.

Operasyonun ardından ağrılarından kurtulan ve rahat bir şekilde yürümeye başlayan Mehmet Sırrı Yaldırgan, "Çok hastane gezdim. Doktorlar beni aydınlatacak sözler söylemedi. ANKA Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. İsmail Demir önce ağrılarım için ilaç tedavisine başladı. Daha sonra ameliyat için uygun olduğumu söyledi. Tereddüt etmeden ameliyat olmayı kabul ettim. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Çok rahat, ağrısız bir şekilde yürüyebiliyorum. Daha rahat hareket etmeye başladım. Doktorumun ellerine sağlık, sıkıntılarım geçti. ANKA Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına da ilgilerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim