Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.186
    %1.42
  • Dolar
    32.331
    %0.25
  • Euro
    35.112
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Annenizin kıymetini bilin”
10 Mayıs 2019 Cuma 14:35

“Annenizin kıymetini bilin”

Çocuk yetiştirmede fedakarlıklarıyla ön plana çıkan annelerin hakkının asla ödenemez olduğunu söyleyen Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Annenizin kıymetini bilin” diye seslendi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen Pazar günleri Anneler Günü olarak kutlanıyor. Bu yılki Anneler Günü de yarından sonra kutlanacak. Annesi hayatta olanlar hediyelerini vererek sevgilerini dile getirecek ama annesini kaybedenlerin dua etmekten başka bir şansı olmayacak. Bu özel günde annesine dua ederek özlemini tazeleyecek olan isimlerden birisi de geçtiğimiz yıllarda annesini ebediyete uğurlayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray olacak. Annesinin yerini hiçbir şeyin dolduramadığını söyleyen Esmeray, annesi hayatta olan herkesten annelerinin kıymetini bilmelerini istedi.

 

“HAKLARI ASLA ÖDENEMEZ”

Annelerin hakkının asla ödenemez olduğunun altını çizen Esmeray, “Bir annenin çocukları için katlandığı çile, acılar daha çocuk doğmadan önce başlar. Karnında taşıdığı 9 ay boyunca defalarca rahatsızlıkla karşı karşıya kalır, sancılar çeker. Doğurur büyütünceye kadar hep başına bir şey gelir endişesiyle aklındadır çocuğu. Büyütünce evlendirmek, iyi bir yuva kurmasıdır tasası. Evlendirdikten sonra da en ufak derdi, tasası annenin de derdi ve tasasıdır. Anne fedakarlıktır, çocuğu için kaygılanmak, ne kadar büyüseler de hiçbir zaman onlara kıyamamaktır. Düşünün bir kere, sizin için onca acıya, fedakarlığa hiç karşılık beklemeden katlanan annenizin hakkını ödeyebilir misiniz? Asla ödeyemezsiniz. Onun için eğer hayattaysa annenizin kıymetini bilin. Ona bir of diyecek olursanız bile sizin için katlandıkları aklınıza gelsin ve bırakın kalbini kırmayı of bile demekten kaçının” dedi.

 

“BÜTÜN ANNELERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”     

Başta kendi annesi Sultan Esmeray olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan bütün annelere rahmet dilediğini kaydeden Esmeray, “Hasta olanlara acil şifalar diliyor, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularla kutluyorum. İmkanı olan herkes annesini bu mutlu gününde bizzat yanına giderek yalnız bırakmamalı. İmkanı olmayanlar da telefonla arayarak hal hatırlarını sormalı. Annesini kaybedenler de en azından bir duayı esirgememeli. İnanın anneye verilebilecek en güzel hediye pahalı şeyler değil, ‘Ben geldim anne’ demektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim