Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2242.741
    %-0.07
  • Dolar
    32.3254
    %0.05
  • Euro
    35.1547
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya anlatılmaz yaşanır”
14 Ağustos 2019 Çarşamba 17:11

“Antalya anlatılmaz yaşanır”

Tarihi, doğası, kültürel varlıklarıyla Antalya’nın insanlığın keşfettiği en güzel yerlerden birisi olduğunu vurgulayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Antalya anlatılmaz yaşanır” diyerek herkesi kente sahip çıkmaya davet etti.

Anadolu’yu anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini söyleyen Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, tarihi, doğası ve kültürel varlıklarıyla insanlığın keşfettiği en güzel yerlerden birisi olan Antalya’nın da kelimelerle anlatılamayacağını dile getirdi. “Antalya anlatılmaz yaşanır” diyen Esmeray, turizm ve tarım için önemli bir merkez olan Antalya’ya herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

 

“ANADOLU BİR MOZAİKTİR”

Türkiye’nin dünya üzerindeki en güzel coğrafyada yer aldığını dile getiren Esmeray, Anadolu’nun kelimelerle anlatılamayacak güzelliklere sahip olduğunu belirtti. “Anadolu’yu anlatmaya kelimeler yetmez” diyen Esmeray, her rengin, cismin, dilin, dini yaşayışın, gelenek ve kültürün hasretle kavuştuğu bir mozaik olduğunu söyledi.

 

“İNSANLIĞIN KEŞFETTİĞİ EN GÜZEL YERLERDEN”

Antalya’nın da asırları aşan medeniyet birikimi, tarihi, doğası ve kültürüyle Anadolu’daki varlığının her zaman hissedildiğini vurgulayan Esmeray, “Antalya, insanlığın keşfettiği en güzel yerlerden birisi. Yeşille, maviliğin buluştuğu nadir yerlerden. Kadim şehir Antalya, anlatılmaz yaşanır. Zaten burayı yaşamak için dünyanın bir ucundan gelen misafirlerimizi görüyoruz. Onların bu şehre gelişleri boşuna değildir. Kilometrelerce yol aşarak gelip, bu güzel kenti görmek isteyen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak, onlara Türk misafirperverliğini göstermek hepimizin görevidir. Bireysel sorumluluk içerisinde yaşadığımız yeri sahiplenmek, korumak hepimizin görevi olmalı. Burada yaşayanlar olarak Antalya’yı koruma noktasında hepimize sorumluluk düşüyor. Turizmin ve tarımın başkenti olan Antalya’nın tarihine, doğasına, kültürüne sahip çıkalım” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3563 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim