Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2505.209
    %0.85
  • Dolar
    32.5793
    %0.12
  • Euro
    34.764
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya ile İran arasında köprü olacağız”
16 Mart 2018 Cuma 06:10

“Antalya ile İran arasında köprü olacağız”

Antalya’da ciddi sayıda yerleşik İranlı bulunduğuna dikkat çeken Antalya İran Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Tunç, yeni kurdukları dernekleri aracılığıyla iki ülke arasında köprü olmayı amaçladıklarını söyledi.

Antalyalı ve İranlı işadamlarının birlikte oluşturduğu Antalya İran Kültür ve Dayanışma Derneği’nin merkezi Antalya’da kuruldu. Dün sabah bir otelde gazetecilerle biraraya gelen dernek yönetimi, tanıtım yaptı. Derneğin iki ülke arasında köprü olmayı amaçladığı vurgulanarak, sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerin gerçekleştirileceği belirtildi.

“İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

Antalya’nın dünyanın gözbebeği turizm merkezleri arasında yer aldığına dikkat çeken Dernek Başkan Yardımcısı Zeki Tunç, “Adrese Dayalı Nüfus kaydına göre Antalya’da değişik uyruklardan 60 bine yakın kişi yaşıyor. Bunların 3 bin 215’i İranlı. Dolayısıyla kentimizde ciddi bir İranlı yerleşik nüfus bulunuyor. Komşu ülkemiz İran’dan da ülkemize ve Antalya’ya çok sayıda turist gelmekte. İranlı işadamlarının tercihi de son zamanlarda Antalya oluyor. İran vatandaşları, hatırı sayılır şekilde Antalya’mızdan gayrimenkul almakta. İki ülke arasında yaşanan bu ticarette ve ikili ilişkilerde biz de yeni oluşturduğumuz dernekle köprü olmayı amaçlıyoruz. Antalya’da yaşayan İranlıların birlik ve beraberliğini sağlamak ve derneğimizin çatısı altında toplanmaları için iki ülke arasında oluşturacağımız köprüyle gönülleri birleştireceğiz” dedi.

“İKİ ÜLKE KÜLTÜRÜNÜ TANITACAĞIZ”

“Antalya ve İran arasında sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerde bulunacağız” diyen Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece yılda bir defa düzenlenen Nevruz döneminde değil, yılın 12 ayında Antalya’da yaşayan İran vatandaşlarını bir çatı altında toplayarak Antalya’ya uyum sağlamalarına katkıda bulunacağız.  Antalya kültürüne uyum sağlamaları için ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yapacağız. Üyelerin sosyal ve ekonomik yönden gelişeceği, iş kuracağı, Antalya’nın sosyal dokusunun kendi kültürleri ile yoğrulacağı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Antalya’da yaşayan ya da buraya tatile gelen İranlıların gerektiğinde danışmanlıklarını yapacağız. Dil ve kültürel kursları açmak için çalışmalar yapmak öncelikli hedefimiz arasında yer alıyor. Karşılıklı turistik gezi ve seyahatler düzenleyerek iki ülke kültürünü tanıtmak ve katma değer kazandırmak istiyoruz.”

“VATANDAŞLAR ÜYE OLABİLECEK”

Tunç, Derneğin üyelerinin genellikle işadamları ağırlıklı olsa da normal vatandaşların da üye olabileceklerini bildirdi.

DERNEK YÖNETİMİNDE YER ALANLAR

Yeni kurulan derneğin geçici yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Dernek Başkanı İranlı Mohammadreza Pourasgharı Gourabı, Başkan Yardımcısı Zeki Tunç, sayman üye Kenan Almaz, asil üyeler Aydın Doğan, Mahdı Pour Asgharı Gourabı ve üyeler Mohammad Noorı, Asrın Goodarzı. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_0645.jpg

Bu haber toplam 5665 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim